دكتر حميد سهراب پور در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: در سالهاي اخير اقدامات زيادي در مورد رفع آلودگي هوا در كشور نظير استاندارد كردن وسايل نقليه و نوع سوخت شروع شده اما پيگيري ها در اين مورد مناسب نبوده است.
وي با بيان اينكه ميزان 10 تا 15 درصدي جمعيت دچار آلرژيك با توجه به جمعيت 70 ميليوني كشور، تعداد قابل توجهي را شامل مي شود گفت: مشكلات و بيماريهاي قلبي عروقي نيز به طور مستقيم با آلودگي هوا به علت وجود منوكسيد كربن ارتباط دارد چون اثابت شده هر چه ميزان آلودگي هوا افزايش يابد مشكلات قلبي و عروقي در آن كشور نيز زيادتر مي شود.
فوق تخصص ريه گفت: وجود منوكسيد كربن در فضا و محيط جوي زندگي حتي در افرادي كه زمينه بيماريهاي قلبي و عروقي را ندارند نيز مي تواند به اين بيماريها مبتلا كند چون زندگي دايمي در محيطي آلوده به منوكسيد كربن باعث تنگ شدن عروق قلب مي شود.
وي با بيان اينكه استرس در بروز بيماريها نقش زيادي دارد به گونه اي كه شلوغي، آلودگي صوتي و ترافيك شهري با ايجاد استرس شديد در افراد ساكن در اين محيط مي تواند موجب بروز بسياري از بيماريها است، گفت: بيماريهاي قلبي و عروقي از جمله عوامل مهم در بروز مرگ ومير در كشور هستند و اين بيماريها در محيط هاي آلوده به طور حتم علائم شديدتر و بدتري خواهد داشت.
متخصص بيماريهاي داخلي تصريح كرد: برخي از افراد به علت نوع اشتغال و حرفه نظير رانندگان وسايل نقليه چون مجبورند به صورت دايم در مركز آلودگي رفت و آمد دارند و گروه هايي ديگري نظير افسرها و پليس ها كه در محيط هاي آلوده فعاليت مي كنند بيشتر در معرض آلودگي و خطرات ناشي از آن قرار دارند.
وي افزود: نتايج تحقيقات نشان داده افرادي كه در بخش عوارضي اتوبان ها فعاليت مي كنند به علت قرار گرفتن در معرض مداوم آلودگي، ميزان زياد منوكسيد كربن در خون آنها چندين برابر بيشتر از افراد ديگر است به همين علت اين افراد در معرض خطرات بيشتري قرار دارند.
نظر شما