به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، مهندس مهدي نويد در نشست خبري در جمع خبرنگاران با بيان اينكه پرداختن به امر پژوهش يكي از وظايف اساسي آموزش و پرورش است گفت : براي بهينه سازي فرايند كارها و با لا بردن اثر بخشي فعاليت ها نيازمند كارهاي پژوهشي و تحقيقي هستيم.
وي افزود : در صورتي كه پرسش و پژوهشگري به عنوان يك رويكرد در آموزش و پرورش حاكم شود به طور حتم دانش آموزي كه بر اساس اين رويكرد تحصيل كند به دانشگاه و در نهايت يك پژوهشگر جدي خواهد شد .
نويد گفت : بايد در آموزش و پرورش فضايي را ايجاد كنيم كه رويكرد آموزش به فرهنگي و تربيتي تبديل شود و بايد پيش از انتقال معلومات در جستجوي تقويت مهارت ها و اصلاح نگرش ها دركودكان و نوجوانان باشيم .
وي تصريح كرد: والدين را بايد متقاعد كنيم كه فقط به دنبال نمره فرزندان خود نباشند و به ميزان روحيه مطالعه فرزند خود نيز اهميت قائل شوند .
نويد به تحقيق صورت گرفته در خصوص شناسايي واژگان پايه ورود به ابتدايي اشاره كرد و گفت : بررسي ها نشان مي دهد كودكان ساكن در شهرهاي بزرگ همچون تهران ، شيراز و اصفهان معناي بين 700 تا 900 كلمه را مي فهمند اما در مناطق محروم كودكان تنها معناي بين 200 تا 250كلمه را مي فهمند در حالي كه هر دو گروه از يك كتاب درسي استفاده مي كنند.
رييس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي به كمبود كتاب و كتابخانه براي پرداختن به امر تحقيق و پژوهش اشاره كرد و گفت: با وجود خريداري كتاب هاي بسيار و همچنين ساخته شدن تعداد بسياري كتابخانه اما هنوز در اين امر با استانداردهاي جهاني فاصله داريم .
نويد از اختصاص نمره درسي جداگانه براي پژوهش و تحقيق در مدارس خبر داد و گفت : طرحي در كميسيون شوراي عالي مطرح است كه بر اساس آن مقرر شده نمره اي به امر تحقيق و پژوهش دانش آموزان اختصاص يابد.
وي اعتبار سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي را 70 ميليارد ريال عنوان كرد و گفت : بخشي از اين اعتبار صرف پژوهش و بخشي ديگر صرف محتوا خواهد شد .
نويد همچنين دانش نا كافي معلمان را در عدم پرداختن به امر تحقيق و پژوهش در مدارس تاثير گذار دانست و گفت : بر اساس مصوبه دولت ، آموزش و پرورش موظف شده تا زمينه ارتقاي معلمان را تا 6 سال آينده فراهم آورد به گونه اي كه معلمان دوره ابتدايي بايد مدرك ليسانس و معلمان راهنمايي بايد با مدرك فوق ليسانس تدريس نمايند .
نظر شما