دكتر علي اكبر شرفي ، معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي ايران در گفتگو با خبر نگار دانشگاهي " مهر" در زمينه راند مان كاري زنان نير گفت : بنابراين علت پايين بودن راند مان كارخانم ها را بايد از دو ديد گاه مثبت ومنفي بررسي كرد. از يك ديد گاه مي توان به تفاوت هاي فيزيكي دو گروه زن و مرد نگاه كرد . به هر حال توان فيزيكي زنان نسبت به مردان كمتر است. زنان از لحاظ فيزيكي داراي ظرافت بيشتر ي بوده و با مسائلي همچون بارداري و... در ارتباط هستند . اينگونه موارد يك مقدار باعث كم شدن توان زنان مي شود ولي در حال حاضر مسئله ما اين نيست . مسئله اصلي به امكاناتي ارتباط پيدا مي كند كه در شهرستان هاي درجه دو و سه كشور وجود دارد و پزشك يا پيرا پزشك بايد براي ارائه خدمت به آنجا برود ، در حالي كه آن بستر لازم براي زندگي وارائه خدمات پزشكي در آن جا وجود ندارد. وقتي هم اين امكانات وجود نداشته باشد نه تنها خانم هاي پزشك به شهرستان ها نمي روند بلكه آقايان هم تنها به خاطر مسئله سربازي مجبور هستند كه به اين مناطق بروند .
دكتر شرفي متخصص فيزيك پزشكي و دانشيار دانشگاه علوم پزشكي ايران تصريح كرد : به نظر مسئولين با افزايش ورود دختران به دانشگاه ها تعادل موجود در جامعه به هم خورده است .
وي در ارتباط با به هم خوردن تعادل سيستم آموزشي كشور افزود : اگرما كمبود هاي گذ شته را نگاه كنيم، از لحاظ فكري تعادل بين دختر و پسر دارد در جامعه به وجود مي آيد. ولي اگر موقعيت فعلي را ببينيم، ظرفيت دانشجويان دختران از يك سو به 70 درصد رسيده و از سوي ديگرظرفيت ورود پسران به دانشگاه به30 درصد كاهش يافته است . اين تعادل از لحاظ زمان موجود به هم خورده است. اما براي رفع نواقص گذشته اگر بخواهيم يك جمع بندي 20 يا 30 ساله را داشته باشيم، آن وقت مي بينيم كه اين تعادل فكري در بين دختران و پسران دارد به وجود مي آيد .
مد ير گروه تكنولوژي راديولوژي دانشگاه علوم پزشكي ايران در زمينه ظرفيت هاي شغلي در كشور كه به عقيده برخي از مسئولين و متخصصين به علت حضور بيشتر دختران در دانشگاه ها منجر به محدود يت شغلي براي پسران شده است ، تاكيد كرد : ظرفيت شغلي در كشور ما بسيار بالا است. ولي متاسفانه ما نمي توانيم از آنها استفاده كنيم .
وي ادامه داد : اين ناكار آمدي به دليل آماده نبودن بستر مناسب است . براي زند گي كردن بايد امكانات اوليه زندگي در شهر ستان ها وجود داشته باشد تا شما بتوانيد براي فعاليت به آنجا برويد . چرا نمي رويد ؟ امكانات نيست .
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي ايران در ادامه گفت : از لحاظ حجم كاري سيستم كشور نتوانسته است پا به پاي آموزش عالي پيشرفت كند. بنابراين زندگي كردن و فعاليت هاي كلي در مجموع فقط به تهران و چند شهر ديگر محدود مي شود. در حالي كه آنها هم فقط يك حجم محدودي را در بر دارند.
دكتر شرفي افزود : اگر مابه ظاهر پزشك بي كار داريم، ولي در برخي از نقاط كشور نيز امكان دارد كه سال به سال پزشكي ديده نشود. مثل سيستم ميني بوس راني كشوركه ميني بوس ها در همان سر صف مي ايستند و تاآن جايي كه جا دارند مسافر سوار مي كنند.
وي تصريح كرد : آماده سازي بستر كار مختص به آموزش عالي نيست بلكه به كل سيستم كشور بر مي گردد . براي آباد كردن يك منطقه، از آموزش و پرورش گرفته تا جاهاي مختلف ديگر درگير اين مسئله هستند تا آن منطقه آباد شود . زماني كه آن منطقه آباد شد؛ آن گاه لازم است كه بيمارستان هم وجود داشته باشد و وزارت خانه هم موظف است كه پزشك ، پرستار و تكنيسين و... راآموزش دهد تا آنان نيز بتوانند در آن منطقه به فعاليت بپردازند.
وي تاكيد كرد : در حال حاضر پزشكان تربيت شده اند ولي به دليل آماده نبودن مناطق براي كار، آنان نيز بي كار مانده و در نتيجه در مكان هايي هم كه آباداني در آنها صورت نگرفته است ، محروميت وجود دارد.
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي ايران در گفت و گو با "مهر":
پزشكان زن و مرد به دليل نبود امكانات به شهرستان ها نمي روند
معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت:دولت بايد تلاش كند تا بستر لازم را براي ارائه خدمات پزشكي زنان آماده كند . در حال حاضر به دليل فراهم نبو دن بستر لازم نه تنها پزشكان زن به شهرستا نها نمي روند بلكه پزشكان مرد هم تمايلي براي رفتن به خارج از مركز ندارند.
کد خبر 26253
نظر شما