دكتر عماد افروغ رئيس كميسيون فرهنگي مجلس در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" در خصوص تعامل دولت و نخبگان اظهار داشت: نمود اين تعامل، نمود قابل توجهي نيست، ممكن است تعاملي هم باشد اما هيچ كس حتي نخبگان از آن اطلاع ندارند.
وي افزود: به نظر مي رسد تعامل درخوري وجود ندارد و نخبگان به اين قضاوت رسيده اند كه يا اصولا تعاملي در كار نيست يا در حد قابل قبول و جدي و گسترده اي نمي باشد.
اين استاد دانشگاه گفت: اين طور شايع شده است كه مخاطب دولت نهم، بيش از آنكه نخبگان باشند توده ها هستند، البته اين اشكال ندارد كه نخبگان هم جزو توده ها "منظور" شوند، اما اين نوع تلقي نبايد به اين منجر شود كه "خواص" ناديده گرفته شوند و دوما "با نگاه توده وار" به توده هاي مردم نگاه كنيم.
الان مرتب در معرض سئوال مردم هستيم كه چرا به دولت كمك نمي كنيد؟ چرا به دولت مشورت نمي دهيد؟ اگر ما ساكت بشويم، اداي وظيفه نكرديم و اگر فرياد بزنيم و اشكالات را بگوييم مي گويند سهم خواهي كرديم |
افروغ توضيح داد : نگاه توده وار به مردم و اصطلاحا نگاه "پوپوليستي" منجر به بالا رفتن انتظارات مي شود و چون امكانات كافي وجود ندارد، باعث شكاف در جامعه مي شود و اگر افرادي نباشند كه اين شكافها را توجيه كنند - كه اين وظيفه نخبگان است - ادامه اين روند به شورش هاي اجتماعي مي انجامد.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس هفتم در ادامه با اشاره به "خطرات نگاه تك بعدي به توده ها" گفت: پركردن شكاف توده و حكومت وظيفه نخبگان است و اگر در فرآيند تصميم گيري و تصميم سازي، نخبگان را به حساب نباوريم، در زمان ايجاد حوادث اجتماعي و بروز شكاف ها، نخبگان هم به فرياد ما نخواهند رسيد كه اين مساله خطرناكي است.
اين استاد دانشگاه و صاحبنظر امور سياسي افزود: بايد همه اقشار و گروه هاي اجتماعي مورد خطاب دولت باشند، چون جامعه از افراد مختلف و گروه هاي متنوع تشكيل شده است و حتي اگر جهت گيري هاي كلان را مي خواهند به سمت و نفع توده ها بگيرند، بايد مطمئن باشند كه اين نگاه و جهت گيري از مجراي نخبگان باشد و دور زدن نخبگان حركتي سست و سطحي است.
افروغ، وظايف "نخبگان" در جامعه را "شركت در تصميم سازي ها، تصميم گيري ها، برنامه ريزي ها، تامين امكانات و توجيه برنامه ها و پر كردن شكاف امكانات - انتظارات" توصيف كرد و گفت : نقش نخبگان ولو در حد توجيه پذير كردن اين شكاف ها، بسيار مهم است و دولت همواره نياز به توجيه خود و بازتوليد مشروعيت خويش دارد و اين كار از نخبگان برمي آيد.
نماينده مردم تهران خاطرنشان كرد: بنده شخصا به عنوان يك فرد از جريان اصولگرا كه در راي آوردن احمدي نژاد هم به سهم خودم ايفاي نقش كردم، هيچ مشورتي با من نشد، البته مساله من نيستم، با امثال بنده كه زياد هستند و من با آنها مرتبط هستم، هم مشورتي انجام نشد. جالب اينجاست كه ما به عنوان طيفي كه هوادار احمدي نژاد بودند، شناخته شده بوديم.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس ادامه داد: الان مرتب در معرض سئوال مردم هستيم كه چرا به دولت كمك نمي كنيد؟ چرا به دولت مشورت نمي دهيد؟ اگر ما ساكت بشويم، اداي وظيفه نكرديم و اگر فرياد بزنيم و اشكالات را بگوييم مي گويند سهم خواهي كرديم! پس كاري كه ما مي توانيم بكنيم اين است كه فريادمان را مي زنيم ولي قسم هم مي خوريم كه سهم خواهي نمي كنيم، قضاوت با خدا و مردم.
افروغ در پايان اظهار داشت: سهم ما بندگي و اداي وظيفه مسلماني و نمايندگي مجلس است كه الحمدلله گرفته ايم، وقتي از ما مشورت نمي خواهند مجبوريم كه يك طرفه هشدار بدهيم، نصيحت كنيم و مشورت بدهيم.
نظر شما