به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر "علي كاوه" با اشاره به موانع و مشكلات توسعه پژوهش و تحقيقات درجامه گفت: اينجانب اتفاقا در اين زمينه، تحقيقاتي در فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي انجام داده ام. در ابتداي كار بيش از 200 مانع، توجه من را جلب كرد كه پس از دسته بندي مسائل مختلف اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي ، سياسي و ... راهكارهايي را براي رفع آنها ارائه كردم.
استاد دانشگاه علم و صنعت، علت انجام پژوهش هاي فردي در كشور را مشكل فرهنگي دانست و گفت: در سال هاي گذشته اين مشكل با راه اندازي دوره هاي كارشناسي ارشد و دكترا تا حدودي رفع شده است. امروزه حداقل قالب پژوهش ها توسط استاد و دانشجو و در برخي موارد دو استاد و يك دانشجو انجام مي شود.
وي اضافه كرد: ايجاد فرهنگ پژوهش هاي گروهي بايد از دبستان شروع شود و دانش آموزان دور ميزهاي گرد بنشينند و كارهاي گروهي انجام دهند. اين كار همچنين در دبيرستان مي تواند به صورت انجام تمرينات آموزشي و پژوهشي مشترك ادامه يابد. در دانشگاه ها نيز پروژه هاي مشترك بايد به دانشجويان ارائه شود. خلاصه اينكه بايستي كار فرهنگي جدي و طولاني مدت در اين خصوص صورت پذيرد.
وي ياد آورشد: در دانشگاه ها هم ايجاد كرسي هاي استادي مي تواند بسيار موثر باشد.
استاد دانشگاه علم و صنعت ايران، عدم همورزي پژوهشگران وزارت علوم با ساير وزارتخانه ها را نقطه ضعف برگزاري هفته پژوهش ذكر كرد و گفت: در برخي موارد اين وضع تا 20 برابر افزايش مي يابد. بهترين كار اين است كه حداقل امتياز مشخص شود. اگر براين اساس پژوهشگران وزارتخانه اي اين حداقل را كسب نكردند معرفي صورت نگيرد. ضمنا براي وزارت علوم بهتر است در هر رشته حداقل يك نفر معرفي شود مثلا در بخش هاي مختلف مهندسي بايد هر كدام يك پژوهشگر نمونه داشته باشند.
دكتركاوه اضافه كرد: براي حل مشكلات پژوهش اين باور كه پژوهش اساسي ترين نقش را در پيشرفت جامعه دارد بايد مورد قبول مسئولان واقع شود. ضمن اينكه اهداف پژوهش كلان كشور بايد روشن باشد. روش ها و استراتژي هاي رسيدن به اهداف تدوين و براي رسيدن به آنها سرمايه گذاري شود.
وي افزود : بايد از همكاري دانشمندان و متخصصان بعنوان مشاوران ارشد در مسائل قانون گذاري مملكتي و خصوصا مسائل علمي كشور استفاده بعمل آيد. ضمن اينكه بايد جايگاه علم و عالم درجامعه بايد به درستي تبيين شود. احترام به تاريخ و بزرگاني كه در گذشته و يا حال منشا خدماتي علمي - پژوهشي موثر بوده اند بايد به عنوان يك ارزش در جامعه ترويج يابد.
كاوه تصريح كرد: شايستگي هاي افراد بايد شاخص اصلي براي بكار گماردن آنان در پست هاي مديريتي كليدي كشور و خصوصا مديريت هاي علمي باشد.
وي تاكيد كرد : براي پيشرفت كشور بايد فضاي آرام سياسي و اجتماعي، استقرار نظم در امور علمي براي امكان انجام پژوهشهاي مورد نياز كشور فراهم شود و سهم تحقيقات از توليد ناخالص ملي افزايش يابد. تشويق و ترغيب صاحبان صنايع به سرمايه گذاري در فعاليت هاي پژوهشي نيز بايد مد نظر قرار گيرد.
دكتر "علي كاوه" ايجاد و ارتقا حس مسئوليت با استفاده از باورهاي ديني و علائق مذهبي، ايجاد امكانات و شرايط لازم براي نخبگان كشور براي ماندن و سپس نظريه پردازي، آينده نگري در رابطه با توسعه كشور و نيازهاي تحقيقاتي جامعه، طراحي و تاسيس مراكز تحقيقاتي خصوصي با كادر قوي در كشور و ايجاد و توسعه بانك هاي اطلاعاتي پژوهشي در كشور را از ديگر راهكارهاي بهبود وضعيت پژوهشي كشور ذكر كرد.
به گزارش "مهر"، دكتر "علي كاوه" پژوهشگر برگزيده سال 84 در سال 1326 در يك خانواده فرهنگي به دنيا آمد و تحصيلات متوسطه خود را در دبيرستان فردوسي تبريز گذراند. در سال 1344 ليسانس مهندسي عمران خود را از دانشگاه همين شهر اخذ كرد سپس با بورس رتبه اول عازم كشور انگلستان براي ادامه تحصيل شد. او در سالهاي 1349 و 1353 به ترتيب موفق به دريافت مدارك كا رشناسي ارشد و دكترا شد.
دكتر كاوه در بازگشت به وطن در دانشگاه علم و صنعت مشغول به فعاليت شد و حاصل كارهاي آموزشي و پژوهشي او ، تاليف و ترجمه 20 كتاب به زبان فارسي 30 كتاب به زبان انگليسي و چاپ بيش از 125 مقاله در مجلات بين المللي و همچنين يكصد مقاله در كنفرانس هاي بين المللي و ملي با همكاري دانشجويانش بوده است.
دكتر علي كاوه پيش از اين موفق به دريافت جايزه البرز، مداد درجه اول فرهنگي، جايزه جشنواره خوارزمي ، دو بار جايزه مطبوعات ، انتخاب استاد نمونه كشوري ، دو بار پژوهشگر نمونه وزارت علوم، جايزه تحقيقاتي وزارت مسكن و شهرسازي ، بيش از 7 بار استاد نمونه دانشگاه علم و صنعت و انتخاب چهره ماندگار در دوره اول همايش چهره هاي ماندگار شده است.
نظر شما