به گزارش خبرنگار اقتصادي"مهر"، براساس اين تصويبنامه، اشخاص حقيقي و حقوقي با واردات گندم از خارج ، آنرا در كارخانه هاي آرد كشور تبديل به آرد كرده و در داخل توزيع و يا صادر مي كنند.
اين تصويبنامه مي افزايد: آيين نامه اجرايي اين موضوع نيز با پيشنهاد وزارتخانه هاي بازرگاني و جهادكشاورزي به تصويب هيات وزيران خواهد رسيد.
وزير جهاد كشاورزي هم با اشاره به افزايش توليد گندم در كشور تا مرز خود كفايي تصريح كرده است: بر اساس برآوردهاي موجود كشور نياز به ايجاد 4 ميليون تن فضاي جديد نگهداري گندم از جمله سيلو انبار فني دارد و براي تحقق اين مهم ميتوان از توانمنديهاي فني و مهندسي شركتهيا تابعه وزارت جهاد كشاورزي استفاده كرد.
اسكندري در مورد تاثير شرايط اقليمي بر روند توليد و خودكفايي گندم گفته است: در سالجاري شرايط اقليمي كشوربراي توليد گندم بدترين وضعيت بود بطوريكه با توجه به شرايط موجود بايد ميزان خريد گندم در سالجاري بيش از 8 ميليون تن نمي شد اما پايداري در توليد گندم موجب شد كه امسال بيش از 11 ميليون تن گندم از كشاورزان خريداري شود .
وي تاكيدكرده است: اين درحالي است كه در سالجاري سرمازدگي يك ميليون و 400 هزار تن هكتاراراضي زير كشت گندم ، خشكسالي حاكم بر دو ميليون هكتار سطح زير كشت گندم ، سيل زدگي 100 هزار هكتار از بهترين مزارع گندم و نابودي 170 هزار هكتار از اراضي گندم بر اثر تگرگ ازمهمترين موارد شرايط اقليمي نامناسب براي توليد گندم بود .
اسكندري افزوده است: در صورت مناسب بودن شرايط آب و هوايي ميزان خريد گندم در سالجاري 13 ميليون تن پيش بيني شده بود كه در حال حاضر و با توجه به شرايط موجود ميزان خريد گندم به بيش از 11 ميليون تن خواهد رسيد .
وي در مورد شرايط احداث سيلو در كشور تاكيد كرده است: درحال حاضر حدود 50 درصد ازظرفيت ذخيره سازي گندم استاندارد و مابقي غير استاندارد است بطوريكه براساس برنامه ريزي انجام شده و احداث سيلوهاي جديد در حال حاضر ساخت سيلوي 50 هزار تني بيجار كردستان در دست احداث است .
نظر شما