۲۲ آذر ۱۳۸۴، ۱۲:۲۶

دكتر محسن رضايي:

فناوري در ايران كالايي لوكس است كه توسعه ملي مسيري جز آن را طي مي كند / توسعه ملي بدون توسعه فناوري امكان پذير نيست

فناوري در ايران كالايي لوكس است كه توسعه ملي مسيري جز آن را طي مي كند / توسعه ملي بدون توسعه فناوري امكان پذير نيست

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در حال حاضر فناوري در ايران به عنوان يك كالاي لوكس است و توسعه ملي نيز راه ديگري را طي مي كند در حالي كه فناوري بايد در كنار توسعه ملي طراحي شود. توسعه ملي و توسعه در سطح جهاني بدون توسعه فناوري و تكيه بر بهره وري امكان پذير نيست.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر "محسن رضائي" در همايش ملي توسعه فناوري در افق چشم انداز 20 ساله افزود: فناوري  به تجهيزات، ابزار آلات، دانش فني و نرم افزار تعريف شده اما "توانايي تغيير" بهترين تعريفي است كه مي توان از فناوري داشت.

وي اظهار داشت: توسعه فناوري بخشي از توسعه ملي و سند چشم انداز 20 ساله است و چشم انداز 20 ساله مكتوبي است كه توسعه بر اساس آن رقم مي خورد.

اين مقام مسئول اظهار داشت: مشخص شدن جايگاه توسعه فناوري در سند چشم انداز به ارتباط آن با توسعه ملي كمك خواهد خواهد كرد كه براي توسعه فناوري در كشور و بدست آوردن جايگاه مناسب در منطقه بايد برنامه ريزي شود.

دكتر "رضائي" تصريح كرد: توسعه يافتگي كشور، بدست آوردن جايگاه اول اقتصادي، علمي و فناوري منطقه، هويت ملي، تاثير گذاري در جهان اسلام و تعامل در روابط بين المللي پنج نكته كليدي سند چشم انداز بيست ساله است كه از هم جدا نيستند.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: توسعه فناوري هم به صورت واضح بخشي از سند چشم انداز 20 ساله است و در اكثر اجزاي نظام به صورت ضمني وجود دارد كه نشان دهنده اهميت اين بخش در اين سند و آينده كشور است.

وي در خصوص آسيب شناسي فناوري در كشور خاطر نشان كرد: "گسست ميان علم و فناوري"، "گسست فرايند فناوري و صنعت" و "گسست بين توسعه فناوري و توسعه ملي" سه آسيب و گسستي است كه دربحث آسيب شناسي فناوري در ايران وجود دارد و مانع از پيشرفت آن مي شود.

دكتر "رضائي" افزود: در حال حاضر فناوري در ايران به عنوان يك كالاي لوكس است و توسعه ملي نيز راه ديگري را طي مي كند در حالي كه فناوري بايد در كنار توسعه ملي طراحي شود. در غير اين صورت ما بهترين دانشمندها را خواهيم داشت اما بهترين صنعت را نخواهيم داشت.

وي در خصوص مراحل توسعه فناوري در كشور گفت: مراحل توسعه فناوري از طريق انتشار فناوري در بدنه صنعت، توليد تكنولوژي و جاري كردن تكنولوژي بومي و در نهايت توليد و صادرات در مرحله سوم بدست مي آيد.

کد خبر 264935

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha