به گزارش مهر ، دراين مراسم كه يك هفته ادامه دارد ، صوفيان فرقه مولويه با خواندن اشعارمولوي به سماع مي پردازند . اين مراسم گروه هاي مختلف مردم از مليت ها ي گوناگون از كشورهاي مسلمان وغير مسلمان را به خود جذب مي كند . اشعار نغز و برانگيزاننده جلال الدين محمد مولوي كه به زبان شيرين فارسي سروده شده است در اين مراسم به تركي نيزخوانده مي شود .
مولانا جلال الدين محمد بن بهاء الدين از شاعران و عارفان نامي ايران زمين در سال604 هجري قمري به دنيا آمد . اين شاعر نامي پارسي گوي در بلخ متولد شد . پدرش بهاء الدين ولد ، از عرفا و مرشدان بنام بود كه بنا به دعوت سلطان علاء الدين كيقباد به قونيه عزيمت كرد و به ارشاد و تربيت ديني مردم پرداخت .
مولانا پس از مرگ پدر بنا به وصيتي كه كرده بود به جاي او نسشت و وظيفه ارشاد مردم را به عهده گرفت . او در همين زمان از محضر درس استادان بزرگي چون برهان الدين محقق ترمذي كه از شاگردان پدر بود بهره هاي فراوان برد و از او اجازه ارشاد مردم را دريافت كرد . ملاي رومي در سال 642 ه ق با عارف وارسته شمس الدين محمد تبريزي آشنا شد و به شدت شيفته اخلاق و شخصيت آن عارف برجسته گشت . پس از اين شيفتگي بود كه مولانا تمام كار هاي خويش را به كناري نهاد و در حلقه مريدان شيخ در آمد . پس از مدتي شمس تبريزي به دلايلي از جمله حسادت و رشك مريدان مولوي ، از مولانا جدا و از اين پس مولوي بيش از پيش آشفته خاطر شد .
پس از چنين اتفاقي انقلابي در درون مو لانا به وجود آمد و حاصل اين انقلاب و عاشقي خلق آثار بر جسته ادبي اي چون مثنوي معنوي و ديوان شمس است . كتاب مثنوي كه گنجينه اي از عرفان و حكمت است در شش دفتر و بيست و شش هزار بيت نگاشته شد . ديوان شمس او نيز سرشار از غزليات ناب و زيباي پارسي است . فيه مافيه و مجالس سبعه از ديگر آثار برجسته اين شاعر بزرگ ايراني است . ملاي رومي در چنين روزي در سال 672 ه ق دار فاني را وداع گفت و به ديدار معشوق ادبي خود شتافت . پيكر او را در قونيه به خاك سپرده اند.
همه ساله در چنين روزي دراويش پيرو فرقه مولويه در تركيه جشنواره سالگشت تولد جلال الدين محمد بلخي را درقونيه كه آرامگاه وي دراين شهرقرار دارد ، آغاز مي كنند .
کد خبر 265377
نظر شما