دبير اتحاديه سرب و روي كشور درگفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب گفت: كاهش ميزان توليد سرب و روي در كشور، به علت ايجاد مشكل در معدن انگوران ، افزايش قيمت مواد اوليه، سوخت، برق، دستمزد كارگر و هزينه حمل و نقل ، ثبات قيمت جهاني سرب و روي و ثبات نرخ ارز امسال كاهش يافته است.
حسن حسينقلي افزود: حدود 140 هزار تن ظرفيت نصب شده در بخش سرب و روي در كشور وجود دارد كه در صورت عدم مشكلات ناشي از مواد اوليه مي توان از تمام آن استفاده كرد.
وي با اشاره به درآمد 32 ميليون دلاري كشور از صدور 40 هزار تن سرب و روي در سال گذشته گفت: هم اكنون سالانه حدود 40هزار تن شمش روي و 100 هزار تن كنسانتره سرب و روي به كشورهاي چين، كره و هندوستان صادر مي شود كه در صورت تقويت صنعت داخلي كشور در زمينه مواد اوليه نه تنها نيازي به صادرات نيست بلكه ، سهارزش افزوده در بخش سرب و روي فزايش مي يابد.
حسينقلي با بيان اينكه هر تن شمش روي حدود 820 دلار ارزش دارد تصريح كرد: با صادرات حدود 140 هزار تن شمش روي در كشور از نظر ارزآوري به نقطه مطلوبي در بخش سرب و روي كشور مي توان دست يافت.
دبير اتحاديه سرب و روي افزود: حدود 12 تا 15 هزار شمش سرب توليدي در كشور به مصرف باتري سازي مي رسد كه در سال گذشته 80 هزار تن شمش روي توليد و از اين مقدار حدود 40 هزار تن صادر شد.
به گفته وي هم اكنون حدود شش هزار نفر در معادن سرب و روي كشور مشغول بكار هستند.
نظر شما