۲۳ آذر ۱۳۸۴، ۲۱:۳۳

كتاب ها به محققين علوم انساني هويت مي دهند // براي ارزيابي علوم انساني بايد به توليد دانش انتقادي توجه كرد // علوم انساني در آمريكا با فرمول و در اروپا با هنر و فلسفه آميخته است

كتاب ها به محققين علوم انساني هويت مي دهند // براي ارزيابي علوم انساني بايد به توليد دانش انتقادي توجه كرد // علوم انساني در آمريكا با فرمول و در اروپا با هنر و فلسفه آميخته است

معاون پژوهشي دانشگاه علامه طباطبايي گفت: ملاك ارزيابي فعاليت هاي پژوهشي در علوم انساني متفاوت از ديگر علوم است و بايد در ارزيابي فعاليت هاي علمي علوم انساني كتاب را مبنا قرار داد.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، "دكتر نعمت الله فاضلي" در اولين هم انديشي ملاك ارزش گذاري كار محقق، مقاله ISI  يا پژوهش كاربردي افزود: بايد پيش شرط هاي لازم در جهت بين المللي شدن علم در كشور مهيا شود. همچنين بايد براي ارزشيابي فعاليت هاي علمي بين رشته هاي مختلف تفكيك قائل شد. رشته هاي رياضي، فيزيك، شيمي با رشته هاي علوم انساني متفاوت هستند و هريك فرهنگ خاص خود را دارند.

وي تصريح كرد: در علوم انساني اساسا مقاله واحد اصلي و هويت بخش توليد علم نيست. كتاب يا رساله را مي تواند به عنوان واحد اصلي توليد علم به شمار آورد.

معاون پژوهشي دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اينكه زبان رشته ها و دروس در علوم انساني فرموله و استاندارد نشده است، افزود: رفتارهاي انساني الگوهاي فرهنگي پيچيده اي هستند و بررسي آنها مشكل است. اين به معناي آن نيست كه مقاله اهميت ندارد اما در صورتي كه فردي بخواهد روانشناس يا جامعه شناس شود با نوشتنن يك مقاله هويت آكادميك و حرفه اي پيدا نمي كند. اين كتاب ها هستند كه به محققين علوم انساني هويت مي دهند.

وي يادآور شد: تأكيد بر مقاله داراي مبناي دانشگاهي نيست. در ارزيابي فعاليت هاي علمي در علوم انساني كتاب را بايد مبنا قرار دهيم. حتي در برخي از رشته هاي اين علوم تهيه فيلم از ارائه مقاله بيشتر اهميت دارد.

دكتر "فاضلي" اظهار داشت: براي ارزيابي علوم انساني بايد به كاركردهاي اين رشته كه ايجاد گفتگوي فرهنگي، توليد دانش انتقادي، كمك به معنادار كردن جهان زيست و حل مسائل اجتماعي است توجه كرد.

وي با تأكيد بر اين كه رشته هاي علوم انساني بستر محور، محلي و منطقه اي هستند افزود: قضاوت هاي جغرافيايي در فضاهاي گفتماني تفاوت ايجاد مي كند. در اين رشته ها محدوديت مكاني وجود دارد. با توجه به اين موضوع، ميزان جهاني شدن نيز در علوم انساني متفاوت است.

اين انسان شناس فرهنگي تصريح كرد: علوم انساني بر اساس تاريخ شكل گرفته اند. تاريخ بستر محور است و از سوي ديگر ابطال پذير نيست. علوم انساني هنگامي كه روي هم انباشت مي شوند، ويژگي هاي تاريخي و سنت فكري خاصي را با خود حمل مي كند.

وي در خصوص ويژگي هاي علوم انساني در كشورهاي آمريكايي و اروپايي خاطرنشان كرد: علوم انساني در آمريكا با ايجاد فرمول و طرح هاي عملياتي حرفه اي شده است اما در اروپا علوم انساني با هنر و فلسفه آميخته شده است و قواعد حرفه اي خلاقيت را از بين نمي برد. اينكه بسياري از جامعه شناسان و افراد مشهور در علوم انساني آمريكايي نيستند به همين دليل است.

دكتر "فاضلي " خاطرنشان كرد: متأسفانه بايد در اين نشست بيشتر جامعه شناسان و انديشمندان علوم انساني حضور داشته باشند نه مهندسين. از متخصصين علوم انساني گله مند هستم كه چرا سكوت كرده اند و سرنوشت علوم انساني را به غير متخصصين سپرده اند.

هم انديشي ملاك ارزش گذاري كار محقق، مقاله ISI  يا پژوهش كاربردي 21 آذر ماه در دانشگاه تهران برگزار شد.

کد خبر 265812

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha