به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام كه در چهاردهمين همايش فصلي خانه احزاب ايران سخن مي گفت، ادامه داد: استحكام نظام ما در گرو انسجام ملي و حضور مردم در صحنه است و اگر كارهاي خود را بر محور "تحزب" انجام دهيم، بنيان مرصوصي در كشور در برابر تهديدات جدي دشمنان ايجاد مي شود.
هاشمي رفسنجاني به "كساني كه در برابر كشور، نظام و ملت احساس مسووليت مي كنند"، توصيه كرد كه "وارد جريانات سياسي شوند و به فكر فعاليت دسته جمعي و تشكل و تحزب باشند".
وي در ادامه، با گلايه از اختلافات موجود در درون خانه احزاب، ادامه اين اختلافات را منشاء بسياري از مفاسد دانست و تصريح كرد: فلسفه تشكيل خانه احزاب، رفع اختلافات بوده است و حالا اگر اين مركز به منشاء اختلاف تبديل شود، اهداف و آرمان هاي آن زير سوال مي رود.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام توضيح داد: تحزب در شرايط فعلي اهميت زيادي دارد و اگر من در جلسه خانه احزاب شركت كردم به خاطر داوري و حل اختلافات نبوده است، بلكه براي آن بوده كه قول دادم در اين مجلس شركت كرده و حرف هايي را در خصوص تحزب و فعاليت احزاب بيان كنم.
هاشمي رفسنجاني ادامه داد: هنگامي كه تصميم گرفتم در همايش خانه احزاب شركت كنم، مراجعات مثبت و منفي زيادي به من شد و دريافتم كه اين اختلافات كه هم حساس و هم داغ است، مي تواند براي جامعه مضر باشد. از آنجا كه خلف وعده را گناه مي دانم و اينكه عدم حضورم در اين همايش مسائل حاشيه اي بسياري را در فضاي سياسي غير متعادل كنوني به وجود مي آورد، دعوت خانه احزاب را در حالي پذيرفتم كه حضورم نيز بحث هاي ناخواسته اي را به وجود مي آورد.
وي در ادامه خطاب به سران خانه احزاب كه پيروزي آنها در انتخابات اخير اين مركز با اعتراض اعضاي شوراي مركزي قبلي مواجه شده است، گفت: در اين همايش حاضر شدم تا بگويم اختلافات خود را هر چه زودتر، دوستانه و حكيمانه از طريق گذشت و يا منطق پذيري تمام كنيد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به نياز جامعه امروز ايران به تحزب خاطر نشان كرد: از روزي كه مساله دموكراسي مطرح شد، اهميت مساله تحزب هم قابل انكار نبود؛ به طوري كه امروز تقويت تحزب يك وظيفه ملي به شمار مي رود.
هاشمي رفسنجاني افزود: دنيا به علت انفجار اطلاعات، به سرعت در جهت حاكميت افكار عمومي در حال تحول است و به زودي خواهيد ديد كه آراي مردم كشورها در جوامع و سازمان هاي مختلف، جلوي زور گويي هاي ابر قدرت ها را خواهد گرفت.
وي تحزب را مهمترين راه رقم زدن سرنوشت كشورها توسط ملت ها دانست و تاكيد كرد: چنانچه روند مبارك استقرار فرهنگ تحزب در كشورها و حاكميت افكار عمومي بر جهان در جهت خدمت به كشور مديريت نشود، نتيجه مشخصي نخواهد داشت.
هاشمي رفسنجاني در ادامه، با اشاره به توجه دين اسلام به آراي مردم، گفت: بحث پذيرش آزادانه دين و استفاده از نظرات ديگران تشكيل شورا از افتخارات خوب اسلام است و انقلاب اسلامي به عنوان يك انقلاب كاملا مردمي كه به دنبال پيشتازي در دنياست، به تبع ذات اسلام به افكار عمومي توجه ويژه خواهد داشت.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر اين كه "بهترين مسير براي اتكا به افكار عمومي و آراي مردم "تحزب" است، كار تشكيلاتي و دسته جمعي را داراي اصالت قدسي و منطبق با منطق و مصلحت دانست و افزود: مسووليت بزرگ متفكران و دبيران گروه ها و جمعيت ها اين است كه سعي كنند احزاب در جايي به هم برسند و نقاط مشترك را تقويت كنند تا در تصميم گيري هاي كشور تاثيرگذار باشند.
وي متذكر شد كه "خانه احزاب ايران در اين ميان نقش مهمي را براي ايفاي مسووليت احزاب بر عهده دارد".
هاشمي رفسنجاني به تاكيد قانون اساسي به تعدد احزاب اشاره كرد و گفت: بايد بيش از حد فعلي به تحزب توجه كنيم.
"البته احزاب ما منابع مالي قابل اتكايي ندارند و يكي از وظايف مهم خانه احزاب، شناسايي و بررسي مشكلات احزاب و استفاده از تجربيات ساير كشورها براي رفع مشكلات و فعال كردن آنها از طريق ايجاد عوامل مثبت تقويت كارآيي حزب است".
اين عضو ارشد جامعه روحانيت مبارز كه از پايه گذاران "حزب جمهوري اسلامي" بود، خاطر نشان كرد: اگر انسجام ملي وجود نداشته باشد، بايد نگران باشيم و وفاق گروه هاي سياسي مقدمه خوبي براي وحدت، همبستگي و انسجام ملي و مشاركت عمومي در همه صحنه هاست.
وي بر همين اساس به سران احزاب فعال كشور كه عضو خانه احزاب هستند، توصيه كرد كه مفاد منشور وفاق را عملي كنند.
هاشمي رفسنجاني اظهار داشت: اعمال كينه توزانه و از ميدان به در كردن رقيب مضر است و اگر از طريق جمعيت هاي سياسي وفاق را در كشور ايجاد و تقويت كنيم، مي توانيم مردم را در صحنه نگه داريم.
وي در ادامه ابراز اميدواري كرد كه خانه احزاب بتواند نقش خود را در حركت احزاب كشور در مسير "استراتژي وفاق و همدلي" به خوبي ايفا كند.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به سقوط هواپيماي نظامي C-130 كه منجر به شهادت جمعي از اصحاب رسانه و كاركنان رسانه اي ارتش جمهوري اسلامي شد، اين حادثه را يك "فاجعه ملي" خواند.
هاشمي رفسنجاني در خاتمه، با تاكيد بر لزوم بر طرف شدن ابهاماتي كه وجود آنها مردم را رنج مي دهد، متذكر شد: اگر ابهامات همچنان وجود داشته باشد و اين حادثه دلخراش به فراموشي سپرده شود، لطمه بزرگي به جامعه خورده و اعتماد عمومي خدشه دار خواهد شد.
چهاردهمين نشست فصلي خانه احزاب ايران، روز گذشته با عنوان "بررسي چگونگي تعامل احزاب و قواي سه گانه" و با حضور سران احزاب عضو، جمعي از مسوولان جديد و قديم زارت كشور، تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و جمعي از فعالان سياسي، در وزارت كشور برگزار شد.
نظر شما