۲۶ آذر ۱۳۸۴، ۸:۰۳

از سوي دفتر مطالعات توسعه فرهنگ ديني منتشر شد ؛

"چالشهاي توسعه فرهنگ ديني"

"چالشهاي توسعه فرهنگ ديني"

كتاب "پژوهشي در چالشهاي توسعه فرهنگ ديني با نگاه به آينده " از سوي مؤسسه فرهنگي - هنري عرش پژوه، دفتر مطالعات توسعه فرهنگ ديني و با هدف ارائه منبع مطالعاتي و تحقيقاتي مطلوب در اين زمينه، چاپ و منتشر شده است .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، با اندك تأمل در اهداف و آرمانهاي انقلاب اسلامي، بخوبي در مي يابيم كه يكي از اهداف و آرمانهاي معمار انقلاب اسلامي وهمه كساني كه با بذل جان و مال و تحمل سختي هاي فراوان، پايه گذار انقلابي بزرگ در ايران اسلامي شدند، اعتلا و توسعه فرهنگ ديني و اسلامي در ايران و جهان بود، آنها در پي درخشش اسلام در گيتي و استشمام رايحه دلنشين اسلام در فرد و جامعه بودند، به همين دليل از هيچ كوششي دريغ نكردند . اما واقعيت انقلابها و شرايط داخلي و خارجي هر انقلاب، وضعيتي را حاكم مي سازد و شرايطي را تحميل مي كند كه پاسداري و نگهباني از آرمانها و اهداف را با چالش مواجه مي سازد . اين چالشها مشروعيت، حقانيت و توانايي انقلابها و مكتبها را زير سؤال مي برد و آغازگر نوعي جنگ پنهان است .

در اين شرايط، مديران و رهبراني كه اين واقعيت را به خوبي دريافت كنند و سؤالها و مسائل را جدي بگيرند و سازوكار مناسب جهت تغيير در سياستها و رفتار داخلي و خارجي خود را ايجاد كنند، قادر خواهند بود كه چالشها و تهديدها را تبديل به فرصت كنند و با اصلاح پي در پي بخشهاي فرسوده، مشروعيت، حقانيت و توانايي خود را حفظ كنند . ولي اگر چنين نشود، آسيبها، تهديدها و چالشها به تهديد و تهديدها به آسيب تبديل شده و انقلاب و مكتب از درون فرسوده و شكسته مي شود .

با عنايت به اهميت موضوع، مطالعه و بررسي چالشهاي توسعه فرهنگي ديني با نگاه به آينده و همچنين آسيب شناسي توسعه فرهنگ ديني با تأكيد بر دو دهه گذشته، در دستور كار مؤسسه فرهنگي هنري عرش پژوه ، دفتر مطالعات توسعه فرهنگي ديني، قرار گرفته و با مطالعه اسنادي، تمام منابع بررسي، مطالعه و طبقه بندي، تجزيه و تحليل و جمع بندي و در گام بعدي نتايج مطالعات در دو طرح مستقل ارائه شد .

به گزارش "مهر"، كتاب "چالشهاي توسعه فرهنگ ديني "، در چهار فصل ارائه شده است . فصل اول مباحثي چون محدوديتهاي پژوهش، تعريف مفاهيم اساسي پژوهش و روش انجام پژوهش را شامل مي شود .

در فصل دوم كتاب با عنوان مباني و بسترهاي چالش برانگيز توسعه فرهنگ ديني ، مباني و بسترهاي بيروني(غير بومي) چالش برانگيز توسعه فرهنگ ديني و مباني و بسترهاي دروني (بومي) چالش برانگيز توسعه فرهنگ ديني، آمده است .

فصل سوم نيز با عنوان يافته هاي پژوهشي، مطالبي در باب تجزيه و تحليل آماري پرسشنامه نگرش سنج و تجزيه و تحليل آماري پرسشنامه امكان سنج را شامل مي شود .

فصل چهارم اين كتاب نيز به نتيجه گيري، پيشنهادها و ارائه مدل مطلوب توسعه فرهنگ ديني اختصاص دارد.

الگوهاي فرهنگي، مؤلفه هاي دين، فرهنگ ديني، معني و مفهوم توسعه، ناسيوناليسم و مدرنيسم، غلبه رويكرد دولتي سازي عرصه هاي فرهنگي ديني، اجماع سياسي ضمن تغييرات تربيتي، توسعه فرهنگ ديني و فقدان رويكردها و روشهاي مناسب براي آموزش ارزشهاي فرهنگي و ديني از زير مجموعه هاي ارائه شده در كتاب " پژوهشي چالشهاي توسعه فرهنگ ديني با نگاه به آينده" است .

كتاب" پژوهشي در چالشهاي توسعه فرهنگي با نگاه به آينده " در 212 صفحه، به قلم محمد جواد ابوالقاسمي و مهدي تهراني از سوي مؤسسه فرهنگي هنري عرش پژوه، دفتر مطالعات توسعه فرهنگي ديني، چاپ و منتشر شده است .

کد خبر 265977

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha