۱ خرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۰۳

استاندار سیستان و بلوچستان:

طرح فروش سوخت مرزی باید تا ۲۰ روز آینده عملیاتی شود

طرح فروش سوخت مرزی باید تا ۲۰ روز آینده عملیاتی شود

زاهدان-استاندار سیستان و بلوچستان گفت: طرح فروش سوخت مرزی باید طی ۲۰ روز آینده در مرزهای سیستان و سراوان به منظور توسعه مناطق، افزایش درآمد مرزنشینان و جلوگیری از پیامدهای قاچاق سوخت اجرائی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اوسط هاشمی صبح جمعه در کارگروه مرز سیستان اظهار داشت: امنیت پایدار و بهره بری کامل از ظرفیت مرز در گرو حضور مسئولانه مردم برگرفته از آگاهی و نگاه جامع به شرایط استان است که باید در این راه، همگان به بهترین شکل وظیفه خود را انجام دهند.

وی افزود: مرز فرصتی است غنی در مقابل مردمان سیستان و بلوچستان که باید از آن به بهترین شکل برای توسعه منطقه و افزایش در آمدهای مردم و رفاه نسبی استفاده کرد، غفلت در این راه اشتباهی بزرگ است.

هاشمی بیان کرد: طرح فروش سوخت به مرزنشینان برای صادرات به کشورهای همسایه، باید طی ۲۰ روز آینده به طور رسمی در دو شهرستان هیرمند و سراوان به طور کامل اجرائی شود.

وی تاکید کرد: فروش سوخت به ساکنان روستاها و شهرهای حاشیه مرز بر اساس مصوبه هیات وزیران برای تامین معیشت مرزنشینان انجام و در این مرحله به هر خانوار سهمیه ای مطابق قیمت داخلی اختصاص داده می شود تا به قیمت عرف بازار افغانستان و پاکستان توسط مرزنشین فروخته شود.

نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این امر در کنار تامین معشیت مرزنشین، گام بسزائی را در مقابله با قاچاق سوخت در این خطه خواهد داشت، چرا که در آمدها به صورت مستقیم به مردم مرزنشین تعلق می گیرد.

استاندار، مرز میلک را مرزی مهم در جمهوری اسلامی دانست و گفت: افغانستان یکی از ۱۰ شریک تجاری برتر ایران است که باید به بهترین شکل از این ظرفیت و بهره بری بیشتر از مرز میلک در راستای توسعه اقتصادی و رفع نیازهای دو کشور استفاده کرد.

هاشمی یاد آور شد: مراوده تجاری دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری با کشور افغانستان خود گواهی بر این ظرفیت ویژه است که باید روز به روز تقویت شود، چرا که زیر ساخت ها به بهترین شکل در خاک جمهوری اسلامی فراهم شده است.

وی افزود: در شرایط تحریم نیز بهره جوئی و تعامل بیشتر با همسایگان امری ضروری است و باید در این یارگیری بگونه ای رفتار کرد که نگاه انسدادی از مرز را دور کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: مطابق تصمیم گیری ها قرار است ۱۰ درصد از سود فروش نفت به توسعه و تکمیل زیرساخت پایانه های مرزی اختصاص یابد که تلاش خواهیم کرد سهم بسزائی از این رقم را برای مرزهای سیستان و بلوچستان بگیریم.

شناساندن ظرفیت ترانزیتی چابهار-میلک امری ضروری است

استاندار سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت محور ترانزیتی چابهار-میلک اشاره کرد و گفت: اتصال کشور افغانستان از طریق آب های بندر چابهار به بنادر مهم دنیا یکی از ظرفیت های بسیار عالی سیستان و بلوچستان که باید به بهترین شکل به فعالان اقتصادی معرفی می شود.

هاشمی بیان کرد: سوق دادن تجار افغان به سمت بندر چابهار که جدای از صرفه اقتصادی برای بازرگانان افغان، جاده ترانزیتی چابهار-میلک را نیز زنده نگه داشته و در نهایت توسعه را به همراه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، استاندار سیستان و بلوچستان صبح امروز سفر دو روزه خود به سیستان را آغاز کرد.

کد خبر 2667131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha