۲۶ آذر ۱۳۸۴، ۲۰:۴۵

موسسه مطالعاتي PINR : آمريكا نگران تقويت جايگاه منطقه اي ايران و سوريه است

موسسه مطالعاتي PINR : آمريكا نگران تقويت جايگاه منطقه اي ايران و سوريه است

نارضايتي هاي داخلي در عراق از حضور نظاميان آمريكايي در كشورشان و ناتواني واشنگتن در خنثي كردن شورش ها، دلائلي بوده اند كه آمريكا را وادار كرد تا در انديشه خروج نيروهايش از اين كشور باشد، اما در اين بين واشنگتن نگران است كه با اين اقدام خود، قدرت منطقه اي كشورهاي همسايه از جمله ايران و سوريه افزايش يابد.

 به گزارش خبرگزاري "مهر"، موسسه مطالعاتي power and interest news report)PINR) آمريكا در تحليلي با عنوان " تاثيرات ژئوپليتيكي (جغرافيايي- سياسي) عقب نشيني آمريكا" نوشت: چنين انتظار مي رود كه پس از انتخابات 15 دسامبر(24 آذر)، آمريكا در جستجوي طرحهايي براي عقب نشيني مرحله اي نظاميان خود باشد. اين در حالي است كه نيروهاي امنيتي عراق چندان توانايي لازم را براي خنثي كردن شورش ها ندارند.

اريك ماركوارت erich marqart تحليلگر ارشد PINR مي نويسد: از نظر نظامي، نظاميان آمريكايي براي انجام ماموريتهاي بزرگ و درازمدت مناسب نيستند، بنابراين واشنگتن تا حد زيادي روي نيروهاي احتياط ارتش و واحدهاي گارد ملي تاكيد مي كند و همين مسئله بر توانايي نظامي آمريكا براي به كارگيري نظاميان جديد تاثير مي گذارد، زيرا همه نظاميان تازه نفس مي دانند كه آنها تعهدي را برعهده مي گيرند كه نمي خواهند آن را انجام دهند.

اين سري از مسائلي دليلي هستند تا تعهد كنوني واشنگتن به عراق در درازمدت تداوم نداشته باشد.

اين تحليلگر ارشد PINR خاطرنشان مي كند كه به هر حال موفقيت گروههاي مختلف آشوبگر در كشتن بيش از 2 هزارو 150 نظامي آمريكايي حمايت داخلي را از آمريكا براي جنگ كاهش داده و آمريكا را بر آن داشته تا در انديشه طرح استراتژي عقب نشيني باشد.

اين در حالي است كه موسسه PINR در 15 ژوييه 2005 گزارش داده بود كه آمريكا "زمان" يا "انگيزه سياسي" براي هدايت حوزه كنوني عملياتهاي خود را به مدت چندين سال ندارد.

اين موسسه آمريكايي در بخش ديگري آورده است: كاهش حمايت هاي داخلي از حمله عراق و افزايش شورش ها در عراق، حفظ اعتبار آمريكا را در رابطه با كشورهاي ديگر، سخت تر مي كند.

به گفته ماركوارت، نتايج حمله به عراق احتمال مداخله واشنگتن را در كشورهاي ديگر مثل ايران، سوريه يا كره شمالي كاهش مي دهد.

ماركوارت مي نويسد : اين كشورها به مشكلات آمريكا درعراق پي برده اند و اين مسئله، سياست ها و خواستهاي خارجي آنها را كه در تضاد با منافع آمريكا هستند، توجيه مي كند.

وي به عنوان نمونه به ايران و برنامه هاي هسته اي كنوني آن اشاره مي كند. 

PINR در ادامه مي افزايد: با كاهش نظاميان آمريكايي در شهرهاي عراق ، گروههاي نظامي كه خود را بخشي از جهاديون اسلامي مي دانند ، ممكن است شانس بيشتري براي طراحي حملاتي عليه آمريكا و منافع اين كشور در منطقه داشته باشند.

به گزارش مهر، تحليلگر ارشد PINR به عنوان بهترين راهكار و كم هزينه ترين آن پيشنهاد مي كند كه عقب نشيني مرحله اي نظاميان آمريكايي ممكن است گروههاي مسلح در داخل عراق را تضعيف كند. با كاهش تعداد نظاميان ، نفوذ گروههاي مختلف قدرتمند همانند نظاميان كرد در شمال، بعثي ها در مركز و شيعيان در جنوب افزايش مي يابد.

برخلاف پذيرش طرح خروج آمريكا از عراق توسط بسياري از كارشناسان ، اما ماركوارت مدعي است كه عقب نشيني آمريكا به ايران توان بيشتري مي دهد تا در جنوب عراق با شيعيان آنجا، ائتلافي را ايجاد كند. به ادعاي وي، سقوط دولت صدام و به قدرت رسيدن شيعيان در عراق براي ايران خوشايند بود و بدون شك تهران در جستجوي برقراري ارتباط بيشتر با اين كشور است. در واقع اين نگراني وجود دارد كه قدرت ايران در منطقه افزايش يابد.

 ماركوارت در ادامه مي نويسد : آمريكا با افزايش نفوذ ايران در عراق مخالف است؛ پايگاههاي نظامي آمريكا در خاك عراق نشانه اي براي ايران و كل منطقه است.

به گزارش "مهر"، PINR در پايان آورده است كه فقدان نفوذ دائمي در عراق به شكست كامل اهداف حمله واشنگتن به عراق مي انجامد، لذا در پيشنهادهاي خود به عنوان راهكار با نوعي سردرگمي روبرو است. اين موسسه از يك سو حضور طولاني مدت آمريكا در عراق را منجر به شكست سياست هاي واشنگتن مي داند و از سوي ديگر نگران عدم حضور آمريكا در عراق است. امري كه نشان از سردرگمي استراتژيست هاي آمريكايي در خصوص ارائه راهكارهاي جامع دارد.

کد خبر 266890

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha