به گزارش خبرنگارگروه دين وانديشه"مهر" امير متعب بن عبدالعزيز وزير امور شهري و روستايي عربستان و رئيس هيئت گسترده سازي مكه مكرمه و مدينه منوره سه شنبه آينده به ديدار طرحهاي اجرائي اماكن مقدسي كه آنها را گسترش داده اند، مي روند.
دكتر حبيب زين العابدين معاون وزارت شهري و رئيس اداره مركزي طرحهاي گسترده سازي گفت: به منظور گسترش پل جمرات كه قديمي است از سال 1395با هدف افزايش گنجايش و ظرفيت وجلوگيري از پيشامدهاي ناگوار اقدام كرده ايم تا حجاج بتوانند از اين پل به منظور انجام رمي جمرات بهره برند.
دكتر زين العابدين تصريح كرد: ازدحام جمعيت و سيل عظيم زائران، وزارت امور شهري و روستايي عربستان را بر آن داشت تا به منظور گسترده سازي اين پل تحقيقات و پژوهشهاي گسترده اي انجام دهد، زيرا اين اقدام را بهترين راه براي حل معضل ازدحام جمعيت قلمداد كردند.
دكتر حبيب با اشاره به همكاري مراكزمختلف تأكيد كرد: در راستاي اين اقدام كميته مركزي حج و متخصصان وزارتخانه هاي مختلف و كارشناسان خبره و آگاه به همكاري شتافتند.
به گزارش خبرگزار مدينه به نقل از معاون وزير امورشهري و روستايي، پس از پيشنهاد اين طرح از سوي اين وزارت، تحقيق و پژوهش در اين زمينه آغاز شد كه بيش از 4 سال به طول انجاميد و در اين ميان ده ها گروه مختلف اعلام همكاري كردند.
وي افزود: طرح گسترده سازي پل جمرات و مناطق اطراف آن مزايايي دارد از جمله گسترش گنجايش پل به بيش از 4 يا 5 ميليون نفر كه بتوانند رمي جمرات را به جا آورند و حتي با راحتي، آسايش و امنيت بتوانند مناسك حج را انجام دهند.
اين معاون اعلام كرد: با توجه به ازدحام حاجيان زيرگذرهايي به طول 40 متر و عرض 14 متر ساخته شده كه به شكل بيضي است تا حاجيان از همه نقاط بتوانند وارد جمرات شده و از آن خارج شوند .
از ديگر طرحهاي بهسازي شرايط براي حاجيان، ساخت برجهايي است كه به اعمال حاجيان نظارت مي كند و خدمات، سلامتي و امنيت آنها را تضمين مي نمايد تا اگر مشكلي پيش آمد به سرعت به ياري آنها با هواپيماهاي تخصصي بپردازند.
از سوي ديگر مناطق اطراف پل را نيز گسترش دادند تا زائران به راحتي بتوانند وارد جمرات شوند.
در همين زمينه دستگاههاي تهويه هوا كه به سالم سازي جو مي پردازد يا تأسيس پلكان برقي و پلكان عادي و دفترخانه هاي مختلف نيز براي رفاه حال زائران مورد توجه قرار گرفته است .
نظر شما