به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر "مهر" در مشهد، رئيس انجمن موسيقي ايران در مراسم اختتاميه اين جشنواره را نخستين گام تخصصي در حوزه نيايش دانست و افزود: "به رغم تجربه پربار گذشتگان در بخش نيايش، اين ميراث ايراني و اسلامي در عصر معاصر دچار گسست شده و نيازمند بازجست، مطالعه و تحقيق در اجزاي آن است."
دكتر ايرج نعيمايي گفت: "با توجه به تفاوتهاي موجود ميان مداحي، مرثيه، نوحه و نيايش تاكنون تعريف خاصي از اين هنرها ارائه نشده است." وي با اشاره به اينكه علم آواز يا موسيقي زيربناي ارائه كلام است اظهار داشت: "آشنايي با اين علم به منظور استفاده و پروراندن استعدادهاي آوازي امري ضروري است. آشنايي با زيربناي موسيقي، ادبيات كلام، تلفيق مناسب كلام و آواز و شناخت ذائقه شنوندگان مبناي يك اجراي خوب است."
حسين عابدي مدير عامل موسسه آفرينشهاي هنري آستان قدس رضوي نيز طي سخناني از آمادگي اين مركز براي استفاده از استعدادهاي آوازي در بخش نيايش و بهرهگيري از نيايشهاي برگزيده در اين جشنواره براي پخش از گلدستههاي حرم رضوي خبر داد و خواستار همكاري همهجانبه اساتيد و بزرگان موسيقي ايران براي معرفي و پرورش نخبگان جوان اين رشته شد.
در بخش نيايش عربي، محمد گندمنژاد طوسي اول شد، ابوالفضل چمني و حسن خانچي مشتركا عنوان دوم را كسب كردند و مصطفي احمدي حائز رتبه سوم گرديد.
127 مناجات در دو بخش فارسي و عربي و در قالب تكخواني به دبيرخانه نخستين جشنواره سراسري نيايش رسيده بود كه پس از انجام دو مرحله داوري در مشهد و تهران 25 اثر براي حضور در اين جشنواره انتخاب شدند.
برگزاري نشست تخصصي با موضوع نيايش در كلام و موسيقي ايراني به همراه اجراي زنده اساتيدي چون حسامالدين سراج، ايرج نعيمايي، قاسم رفعتي و حميدرضا نوربخش از برنامههاي جنبي اين جشنواره دو روزه بود.
نخستين جشنواره سراسري نيايش با معرفي نفرات برتر در مشهد به كار خود پايان داد.
کد خبر 267159
نظر شما