سعيد ابوطالب عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" با اشاره به اينكه اداره كل هنرهاي نمايشي مركز مناسبي براي تهيه پرونده ثبت جهاني نمايش تعزيه و ارجاع نامه رفع نواقص بوده است گفت: در شرايط فعلي مي توانيم با تغييرات و اصلاحاتي كه بر پرونده وارد مي شود، دوباره اين پرونده را به سازمان يونسكو معرفي كنيم .
وي تأكيد كرد: ثبت جهاني نمايش تعزيه نه تنها شأني براي اين نمايش در بر نخواهد داشت بلكه عدم ثبت آن نيز چندان مهم نخواهد بود . برخي از آثار هنري در محدوده مشخص خود تعريف شده اند و از اين رو معرفي آنها به سطحي وسيعتر ممكن است اين آثار را تضعيف كرده و آسيبهايي را به آن وارد كند .
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در ادامه اظهار داشت: تعزيه براي فرهنگ ما اهميت بسياري دارد و با هنجارهاي ديني ما آميخته شده است، با توجه به توفيقي كه دركشور به دست آورده مي توان گفت كه اين نمايش شايد در فرم و شكل قابل ارائه نباشد اما به دليل ريشه هاي تاريخي و اعتقادي كه دارد براي مردم ارزشمند خواهد بود .
وي با اشاره به اينكه نمايش تعزيه به شكل سنتي آن حفظ نشده است گفت: ممكن است اين نمايش كاركرد خود را از دست داده باشد كما اينكه بسياري از روشها و آثار، كاركرد خود را به مرور زمان از دست مي دهند اما حفظ اين نمايش به عنوان يكي از آثار فرهنگي و هنري كشور الزامي خواهد بود .
وي در مورد چگونگي حفظ نمايش تعزيه گفت: با توجه به اينكه نمايش تعزيه در نقاط مختلف كشور متفاوت است، حفظ اين نمايش با استفاده از ابزار مختلف و با بهره گيري از پژوهش، مطالعات، تهيه عكس و فيلم امكان پذير خواهد بود .
نظر شما