به گزارش گروه فرهنگ و ادب مهر ، وي افزود : " قصه گويي " مستقيم گاهي به مراتب بيشتر از خواندن يك كتاب يا تماشاي تلويزيون روي بچه ها اثر ميگذارد ، درست همانند تماشاي تئاتر كه به دليل برقراري ارتباط مستقيم با مخاطب بيشتر از سينما تأثيرگذار است."
احترامي در خصوص نقش و تأثير قصهگويي در زندگي امروز كودكان و جايگاه آن با توجه به گسترش روزافزون و فراگير رسانه ها افزود : ياد گيري در كودكان و نوجوانان با دو محور منطق يا اقتدار اتفاق مي افتد . وقتي موضوعي را با بچه ها در ميان ميگذاريد، آنان حرف شما را يا به اين دليل ميپذيرند كه از نگاه خودشان منطقي است و يا از زاويه اقتدار مخاطب، سخن را قبول ميكنند. كودك يا معتقد است چون اين حرف را پدر يا مادرم زده درست است و يا با توجه به دانايي و توانايي خود، آن را محك زده و سپس پذيراي آن ميشود. قصهگويي نيز همين حالت را دارد. هر قدر ارتباط قصهگو با مخاطب قوي تر باشد، زمينه براي پذيرش آن هم راحتتر فراهم ميشود.
وي در خصوص وضعيت امروز قصهگويي در جامعه در مقايسه با ساليان گذشته از تحرك، جابجايي و اختلاط سريع و غيرقابل پيشبيني جمعيت به عنوان يك عامل مهم ياد كرد و گفت : در دوران گذشته يك منبع تغذيه در حوزه هاي فرهنگ و خانواده وجود داشت و به همين خاطر بچه ها يك دست و قابل پيش بيني بار مي آمدند و قصه گويي مادربزرگها در اين امر نقش به سزايي ايفا ميكرد و بسيار هم اثرگذار بود. حال آنكه امروز بچهها از طريق منابع مختلف در سطح جامعه كسب اطلاعات ميكنند و ارتباط بچهها با مادربزرگها به استحكام دوره هاي پيشين نيست .
نهمين جشنواره سراسري قصهگويي از روز يكشنبه 4 دي ماه لغايت چهارشنبه 7 دي ماه در اصفهان برگزار ميشود.
نظر شما