۱۱ دی ۱۳۸۴، ۱۲:۳۳

رئيس بخش بتن مركز تحقيقات وزارت مسكن و شهرسازي:

برنامه افزايش توليد سيمان در كشور بايد مورد تجديد نظر قرار گيرد

رئيس بخش بتن مركز تحقيقات وزارت مسكن و شهرسازي گفت: توليد انبوه سيمان با روند كنوني نه تنها مشكلي را حل نمي كند، بلكه منجر به ايجاد مشكلات پيش بيني نشده در اين بخش خواهد شد.

علي اكبر رمضانيان پور در حاشيه پنجمين سمينار ملي " سيمان از توليد تا مصرف " در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار اقتصادي مهر در ساوجبلاغ اظهار داشت : مسئولاني كه بر افزايش توليد سيمان تاكيد دارند، دستاوردهاي مخرب اين مسئله را ناديده گرفته اند .

رمضانيان پور خاطر نشان كرد: هم اكنون 37 كارخانه با 61 خط توليد با ظرفيت اسمي 32 ميليون تن مشغول كار هستند كه سالانه بيش از سه ميليارد كيلووات ساعت انرژي برق و معادل 8 روز نفت صادراتي كشور در سال صرف توليد سيمان مي كنند.

وي ادامه داد :گذشته از هزينه هاي سرسام آوري كه توليد هر كيلوگرم سيمان ايجاد مي كند آلايندگي ناشي از توليد سيمان و اثرات مخرب آن بر محيط زيست نبايد از نظر دور بماند.

رمضانيان پور يادآور شد : بر اساس برنامه ريزيهاي انجام شده ،قرار است در سه سال آينده 6/13 ميليون تن به ظرفيت فعلي سيمان كشور( 32 ميليون تن ) اضافه شود كه اين امر جاي بررسي مجدد و تجديد نظر دارد.

رمضانيان پور افزود: مشكل بخش سيمان كشور با توليد انبوه حل نخواهد شد ؛ زيرا به دلايل اشاره شده ،اين امر كشور را دچار مسائل مختلف خواهد كرد؛ بلكه بخش سيمان كشور، بايد فرهنگ توليد و مصرف را تغيير دهد.

وي تصريح كرد: ارائه فرهنگ توليد و مصرف سيمان بيش از همه بر عهده متوليان توليد سيمان است كه مي توانند با افزايش سطح تحقيقات ، آموزش نيروي انساني كارآمد ، بالا بردن كيفيت و بكارگيري شيوه هاي عملي، فرهنگ مصرف سيمان را عوض كنند.

رمضانيان پور با انتقاد از كمبود محققان در صنعت سيمان كشور گفت: به كارگيري محققان در صنايع مختلف سرمايه گذاري ملي محسوب مي شود كه متاسفانه اين سرمايه در بخش سيمان بكار گرفته نشده است و در ايران به اندازه انگشان دست محقق مخصوص سيمان نداريم.

اين محقق بخش سيمان كشور با تاكيد بر ضرورت توليد انواع سيمان به منظور جلوگيري از هدر رفتن اين ماده يادآور شد: در دنيا سيمانهايي توليد شده است كه با استفاده از مواد افزودني طبيعي عمر بناها را به هزار سال مي رساند ؛اما متاسفانه در كشور ما عمر مفيد يك بنا حدود 30 سال است و عمر جدولهاي خياباني به كمتر از يك سال مي رسد.

وي خاطر نشان كرد: ميزان سيماني كه در مقاوم سازي بناها ، تعميرات ، جدوال و ساير طرح هاي اجرايي به كار مي رود بسيار بيشتر از سيمان توليدي ايران در يك سال است و اين ادعا گزاف نيست.

رئيس بخش بتن مركز تحقيقات وزارت مسكن و شهرسازي در پايان به مسئولان پيشنهاد داد : به جاي تحقيق و بررسي بر روي راههاي افرايش توليد كارخانه هاي سيمان و توليد سيمان مازاد بر مصرف راهكارهاي فرهنگ سازي در زمينه مصرف سيمان و ارتقاء كيفيت آن را بررسي كنند.

کد خبر 272414

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha