جواد مظفري در حاشيه گردهمايي ساليانه " برنامه ريزي تحقيقات ژنيتك و ذخائر توارثي گياهي" به خبرنگار اقتصادي مهر در كرج گفت: در مدت كوتاهي كه از تشكيل بانك ژن گياهي كشور مي گذرد، نمونه هاي مختلفي از گياهان گوناگون از جمله سبزي ، علوفه ، نباتات روغني ، صنعتي ، دارويي ، صيفي ، كدوئيان ، درختان ميوه ، محصولات غلات و ... در اين بانك جمع آوري شده است.
مظفري افزود : تاكنون پنج هزار و 59 نمونه از درختان ميوه كشور و سه هزار و 100 گونه مختلف زراعي در بانك ژن گياهي كشور گردآوري شده و بسياري از گونه ها مورد احياء، ارزيابي و تحقيق قرار گرفته است.
وي خاطرنشان كرد: انجام شش هزار ارزيابي در زمينه هاي مختلف گياهي در بانك ژني كشور، تنها گوشه اي از فعاليتهاي اين مركز است كه نبايد از نظر مسئولان دور بماند.
مظفري با اشاره به نقش بانك ژني كشور در عرضه محصولات به زراعي ، به نژادي و جديد تصريح كرد : بدون توجه به اين بخش با توجه به وضعيت حاكم بر جهان در سالهاي آينده دچار مشكل خواهيم شد.
وي ادامه داد : بانك ژني كشور با امكانات محدود خود تنها در سال گذشته اين ميزان كار انجام داده است و با فراهم آوردن امكانات و تجهيزات براي گسترش فعاليتهاي خود مي تواند در جهان حرف براي گفتن داشته باشد.
رئيس بخش تحقيقات ژنتيك و ذخائر توارثي كشور از مسئولان سازمان تحقيقات خواست با اختصاص امكانات و اعتبار بيشتر، بانك ژني كشور را براي ارائه خدمات بهتر به بخش تغذيه ، محيط زيست و بهداشت جامعه كمك كنند.
همايش سه روزه برنامه ريزي تحقيقات ژنتيك و ذخائر توارثي گياهان با هدف بررسي عملكرد سال گذشته و راهگشايي برنامه هاي سال جاري و آينده در زمينه مسائل حفاظت از منابع ژنتيك از صبح روز گذشته با حضور بيش از 200 تن از محققان ، استادان و كارشناسان اين حوزه در اداره اصلاح و تهيه نهال و بذر كشور در كرج آغاز به كار كرده است
نظر شما