به گزارش خبرگزاري " مهر" روزنامه زمان در تحليلي با بيان اين مطلب نوشت : " در نتيجه كاهش حمايت مردم آمريكا از دولت بوش به ويژه در خصوص جنگ عراق، جرج بوش سخنراني هاي بسيار ويژه اي را طي هفته هاي پاياني سال 2005 ايراد كرد تا از سياستهاي خود دفاع كند؛ پس از آن طي نظر سنجي ها حمايت مردم تا حدي از رئيس جمهور افزايش يافت، ولي مشخص نيست كه اين حمايت تداوم داشته باشد مگر اينكه نظاميان آمريكا و نيروهاي دولتي عراق به وضوح نشان دهند كه در امر خنثي سازي شورشها و ايجاد نظم عمومي موفق بوده اند."
استفان زونس STEPHEN ZUNES تحليلگرروزنامه "زمان" خاطر نشان مي كند كه بوش براي اولين بار به اشتباهات سياست آمريكا اعتراف كرده مثل ادعاهاي نادرست پيش از جنگ در رابطه با توانايي نظامي عراق و سياستهاي نادرست براي ايجاد ثبات پس از حمله به عراق.
زونس مي نويسد: به هر حال به نظر مي رسد كه اين اظهارات بيشتر يك حركت سياسي حساب شده براي دفاع از جنگ آمريكا در عراق به شكل يك فشار سياسي داخلي باشد نه يك اشتباه؛ در حالي كه اعتراف وي به مسئوليت در قبال برخي شكستهاي سياست آمريكا به عنوان كسي كه در راس دولت قرار دارد و رئيس نيروهاي مسلح است، يك گام مثبت محسوب مي شود، اما رئيس جمهور نخواسته است كه خود و ديگر مقامات در دولتش را كه مجري اين سياستها هستند، مسئول اقداماتشان بداند.
زونس به مثالي اشاره مي كند و مي نويسد: رئيس جمهور اعتراف كرده كه وي مسئول تصميم در مورد رفتن به عراق است. وي همچنين با وجود اينكه حمله به عراق نقض آشكار منشور ملي آمريكاست، از تصميم خود دفاع مي كند.
نويسنده مي افزايد: با توجه به ادعاهاي پيش از جنگ بوش مبني بر اينكه عراق مجهز به سلاحهاي شيميايي و بيولوژيكي و برنامه هسته اي فعال است، تاكيد مي كند كه اين ادعاها نادرست بوده، اما از سوي ديگر اصرار مي ورزد كه اين فقط در نتيجه اشتباهات در جمع آوري اطلاعات بوده است ؛ بوش به خاطر چنين اظهارات غلطي از خود دفاع مي كند.
به گزارش مهر، زونس در ادامه مي آورد: طي هفته هاي پاياني سال گذشته بوش به مخالفت گسترده مردم آمريكا با جنگ عراق اعتراف كرد. براي اولين بار شخصيتهاي ارشد در حزب دموكرات آمريكا كه تا حد زيادي از سياستهاي بوش در جنگ استقبال كرده بودند، مخالفت خود را در واكنش به فشارهايي كه از سوي نمايندگان مجلس به آنها وارد مي شد، اعلام كردند.
نويسنده روزنامه زمان دربخش ديگري مي نويسد: بوش اين انتقادها را رد مي كند واين افراد منتقد را طرفدار سياستهايي مي داند كه " امنيت مردم آمريكا" را تهديد مي كند و آن را مانعي براي مبارزه اين كشور براي بدست آوردن آزادي مي داند.
زونس مي نويسد: با اعتراف به اينكه برقراري نظم كاري بسيار سخت تر از آن بوده كه ما انتظار داشتيم" و اينكه" تلاشها براي بازسازي و آموزش نيروهاي امنيتي عراق با سرعت بسيار پايين تري نسبت به آنچه كه ما به آن اميدواربوديم پيش مي رود ، بوش عامل و مقصر اين مشكلات را آشوبگران مي داند و آنها را همان" وفاداران به صدام و تروريستهاي خارجي "مي خواند.
به گزارش مهر، تحليلگر روزنامه زمان مي افزايد: با افزايش آشوبها در طول حمله به عراق و اشغال آن، دولت بوش از بهانه آشوبها براي توجيه حضور مداوم نظامي خود در اين كشور نفت خيز استفاده مي كند.
به عقيده زونس توجيه ابتدايي دولت بوش براي حمله به عراق سلاحهاي كشتار جمعي بوده و حال مبارزه با تروريسم را براي حضور نظاميان آمريكايي مطرح مي كنند.
زونس خاطر نشان مي كند كه مبارزه با تروريسم تنها با يك كشور انجام نمي شود؛ يك استراتژي چند جانبه براي اين هدف لازم است، اما دولت بوش از اين واقعيت چشم پوشي مي كند و مي خواهد خود به تنهايي اقدام كند.علاوه بر اين مبارزه با تروريسم به چندين تكنيك لازم دارد نه فقط به اقدام نظامي؛ بنابراين رئيس جمهور نتوانسته است به عوامل ريشه اي در پشت اين خشونتها پي ببرد.
به گزارش " مهر" نويسنده در پايان يادآور مي شود كه اعتراف به مشكلات آشكار مي تواند گام مثبتي براي بوش باشد كه تاكنون خود را بي اطلاع از مشكلات واقعي در عراق جلوه داد، اما اين مشكلات ناشي از تصميم وي براي حمله به عراق و اشغال آن بوده است. به هر حال تا زماني كه ارزيايي جدي از اين سياستها وجود دارد، تا حد كمي مي توان اميدوار بود كه اين اعترافها موضع آمريكا را در جهان تغيير يا رنج و آلام مردم عراق را تسكين دهد.
نظر شما