به گزارش خبرنگار اعزامي "مهر" به قم رئيس جمهور عصر امروز در جمع طلاب حاضر در محل مركز جهاني علوم اسلامي قم سخن مي گفت با اشاره به اهميت فرهنگي اين شهر گفت : تعريف يك جمله اي قم يعني اينكه اين شهر را پايتخت فرهنگي ايران نام گذاري كنيم.
وي سخنان خود را در سه بخش تقسيم نموده و در خصوص اولين بخش آن اينگونه اظهار داشت : دولت مصمم است بر اهداف و مباني انقلاب و اسلام بايستد و بر آنها پافشاري كند.
احمدي نژاد تاكيد كرد: ما در اين موضوع اصرار داريم تا تمام مجموعه فعاليتها و جهت گيري ها اسلامي شود و اين در دولت يك اصل پذيرفته شده است.
وي خاطر نشان كرد: البته اين كاري سنگين و پيچيده است چون عرصه هاي درگيري دولت در مسائل اجرايي بسيار زياد است ولي اين موضوع را به عنوان يك ميثاق با همه مجموعه هاي دولت قرار داده ايم كه محور اصلي آن بسيج همه توان فرهنگي، اقتصادي، اجتماعي و سياست خارجي براي رفتن به سمت فضاي اسلامي است.
وي نكته دوم سخنان خود را به مبحث عدالت، مهرورزي، خدمت به مردم و تعالي و پيشرفت همه جانبه كشور اختصاص داد.
رئيس جمهور تصريح كرد: موضوعات چهارگانه فوق خلاصه همه آموزه هاي ديني و آرمانهاي انقلاب اسلامي است كه موظف به اجراي آن هستيم.
وي با اشاره به خصوصيات منحصر به فرد قم از لحاظ فرهنگي و نشر علوم و معارف اسلامي گفت: باور داريم قم كانوني نوراني است كه نور اسلام و فرهنگ اهل بيت را به همه جهان منتشر مي كند و بايد چهره اين شهر شايسته شان آن باشد.
احمدي نژاد با اشاره به مشكلات اين شهر نيز گفت: البته ما معتقديم ابتدا بايد تصميم گرفت و عمل كرد و نيازي به طرح چندين باره مشكلات نيست بلكه مهم همت كردن براي رفع آنهاست.
وي در خصوص تعهد دولت به حوزه علميه نيز گفت: دولت و خزانه عمومي خود را از مسئوليت ترويج فرهنگ انقلابي دور نمي كند چون آنچه كه دنيا را متحول مي كند تعول فرهنگ اسلامي و كانون مديريت آن نيز قم و حوزه هاي علميه موجود در اين شهر است.
رئيس جمهور انتظار را از جمله شاخصه هاي فرهنگ انقلاب اسلامي دانست و با اشاره به سخني از امام خميني (ره) مبني بر اينكه "امروز جهان تشنه فرهنگ اسلام ناب محمدي است" گفت: دولت خود را موظف مي داند در مواردي كه به اصل موضوع نشر فرهنگ اسلامي خللي وارد نكند در خدمت ترويج فرهنگ اسلامي و كمك به حوزه ها باشد كه اين موضوع را در سال آينده براي گام اول ايفا خواهيم كرد.
سومين بخش از سخنان رئيس جمهور توقعات وي از طلاب و حوزه هاي علميه بود كه احمدي نژاد در اين خصوص نيز گفت: بايد معتقد بود كه اسلام ديني محدود به مرز جغرافيايي و نژاد و ملت نيست بلكه آييني جهان شمول است تا دنيا را به سمت برپايي عدالت سوق دهد.
وي تاكيد كرد: ما از اين كه اعلام كنيم اسلام آماده اداره كردن جهان است ابايي نداريم چون آنهايي كه اخلاق و همه چيز را زير پا مي گذارند آنها هم داعيه دار اداره جهان هستند.
احمدي نژاد اداره كردن جهان را نيازمند فكر و ارائه راهكار دانست و گفت: بايد نگاهي را به تمام درس هاي خود حاكم كنيم كه بايد آماده اداره دنيا شويم و تنها راه اين كار ارائه نظرياتي بر مبناي فرهنگ انتظار است.
وي در خصوص ضرورت فرهنگ انتظار گفت: اين كار باعث مي شود علاوه بر آنكه همه شئون كشور با يكديگر هم جهت شوند اداره كارها و حل مشكلات نيز آسان تر شود.
رئيس جمهور تصريح كرد: برخي از سياستمداران فكر مي كنند ما انقلاب كرده ايم تا عده اي بر سر عده اي ديگر بكوبند و مدتي اين حزب حاكم باشد و مدتي ديگر حزب مخالف در حالي كه بر اساس فرهنگ انتظار ما براي هدفي والا انقلاب كرده ايم.
وي ريشه مشكلات جامعه را فاصله گرفتن از آرمانهاي اصلي انقلاب دانست و گفت: اگر متخصصين بانكداري سودهاي كلان را توجيه ديني مي كنند ناشي از اين است كه آرمان تحقق حاكميت اسلام تبديل به آرمان "ادامه حكومت ما" شده است.
احمدي نژاد اظهار داشت: بسياري از كساني كه در عرصه هاي فرهنگي فعاليت مي كردند و همگام با انقلاب بودند كوتاهي هاي خود از اصول انقلاب را توجيه اسلامي مي كنند و برخي از هنرمندان و نويسندگان و متفكرين ما نيز از اين كه بگويند ما براي تحقق اسلام در جهان تلاش مي كنيم شرمنده هستند.
وي تصريح كرد: چرا بايد در سياست خارجي ما برخي آنقدر منفعل باشند كه انگار حرف زدن از استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي نوعي جنايت است و بايد به خاطر انقلابمان به جنايتكاران پاسخ دهيم.
رئيس جمهور با طرح سوال ديگري اظهار داشت: چگونه شده است كه يك مسئول نظام اسلامي وقتي از نظام سلطه انتقاد مي كند برخي از افراد داخل كشور از وي انتقاد مي كنند و يا اظهارات وي عليه اسرائيل را منتقدانه پاسخ مي دهند.
وي با اشاره به سخن برخي مبني بر تهديد خطر تحجر در كشور گفت: آن چيزي كه كشور را تهديد مي كند خطر زبوني و دنيا طلبي است.
احمدي نژاد با بيان اينكه كشور از لحاظ امكانات و استعداد و نيز نيروي انساني كسري ندارد گفت: دليل بازدهي پايين در كشور آن است كه اولا آرمان هاي اصلي را فراموش كرده ايم و دوم جهت گيريهايمان واحد نيست.
وي با تاكيد بر تحول سريع در دنيا گفت: تعبير ما اين است كه قطعات پازل آينده به دست قدرت الهي چيده مي شود كه آن هم در جهت آرمان اسلام است.
رئيس جمهور يكي از شاهد مثالهاي سخنان خود را اشغال دو كشور همسايه ايران در شرق و غرب دانست و گفت : با اين كه هدف استكبار تبديل اين كشورها به مناطقي براي فشار آوردن به ايران بود اما خداوند ثمره آن را در دامن ملت ايران قرار داد.
وي در پايان با اشاره به محتمل بودن خبر مرگ آريل شارون گفت: جنايتكار صبرا و شتيلا به اجدادش پيوست و بقيه هم به زودي به او خواهند پيوست.
پيش از سخنان رئيس جمهور چند تن از فعالين و مسئولين حوزه هاي علميه قم به بيان مشكلات و نارسايي هاي موجود در روند نشر فرهنگ اسلامي و تربيت متخصصين علوم اسلامي پرداختند.
نظر شما