۱۸ دی ۱۳۸۴، ۱۲:۳۱

قائم مقام وزير امور خارجه در گفتگوي مشروح با "مهر " :

ايران ارتباط مبتني بر تاييد نظام سلطه را نمي پذيرد / آمريكا و انگليس بايد پاسخگوي نا امني در عراق باشند / حوزه علميه قم مي تواند در مباني نظري و فكري به غناي سياست خارجي كمك كند

ايران ارتباط مبتني بر تاييد نظام سلطه را نمي پذيرد / آمريكا و انگليس بايد پاسخگوي نا امني در عراق باشند / حوزه علميه قم مي تواند در مباني نظري و فكري به غناي سياست خارجي كمك كند

مهدي مصطفوي قائم مقام وزير امور خارجه با تاكيد بر اينكه ايران در راستاي شعار عدالت محوري، هر گونه ارتباط مبتني بر تاييد نظام سلطه را نمي پذيرد، گفت: در اين راستا همزمان سعي مي كنيم تقابل و عدم پذيرش خود را نسبت به نظام سلطه و استكبار و صهيونيسم صريح تر بيان كنيم و بدين ترتيب اميد به تحقق عدالت در سطح ملتها زنده خواهد شد.

مهدي مصطفوي در حاشيه سفر هيات دولت به شهر قم در گفتگويي تفصيلي با خبرنگار "مهر"، قم را منشاء تحولات اخير ايران و جهان اسلام خواند و گفت : امروز بيش از 100 موسسه فرهنگي و پژوهشي درقم با مراكز بين المللي پژوهشي جهان ارتباط دارند و بزرگترين مركز ترجمه قرآن جهان دراين شهر است كه قرآن را به 80 زبان دنيا ترجمه كرده است .

وي با بيان اينكه تحول و تحرك بسيار خوبي براي تئوريزه كردن مباني فكري اسلامي و بخصوص شيعه در قم آغاز شده است، افزود : تبادل استاد و دانشجو بين مراكز علمي و اسلامي قم و دانشگاه هاي اروپا و آمريكا و كشورهاي عربي از مسائلي است كه مورد توجه وزارت خارجه قرار دارد و براي فراهم ساختن حداكثر تسهيلات براي اين امر تلاش مي كند. 

قائم مقام وزير امور خارجه همچنين همكاري علماي شيعه قم با سازمان كنفرانس اسلامي را بسيار ارزشمند خواند و بر اهميت آن در ارتقاي جايگاه تفكر شيعي منطبق بر منطق اسلامي تاكيد كرد .

وي تصريح كرد : خوشبختانه در سالهاي اخير علماي اسلامي قم درخصوص تئوري هاي سياست خارجي مبتني بر مباني فكري اسلام ، كتابها و مقالات ارزشمندي نوشته اند و مبناي اعتقادي اسلامي را در زمينه سياست خارجي مطرح كرده اند . 

مصطفوي دراين راستا همچنين به تحقيق و پژوهش در خصوص فقه سياسي و ديپلماسي مردمي اشاره كرد و گفت : نتايج اين تحقيقات براي وزارت خارجه ارزشمند است .

به گزارش "مهر"

 در دوره دولت آقاي احمدي نژاد درچند ماه اخير سعي شده است ارتباط وزارت خارجه با حوزه علميه قم مستحكم تر شود

قائم مقام وزير امور خارجه درخصوص ارتباطات وزارت امور خارجه و حوزه علميه قم گفت : در دوره وزارت آقاي متكي درچند ماه اخير سعي شده است ارتباط وزارت خارجه با حوزه علميه قم مستحكم تر شود بر اين اساس رفت و آمد هايي را آغاز كرده ايم چون معتقديم قم مي تواند در مباني نظري و فكري به غناي سياست خارجي كمك كند .

وي همچنين بر آمادگي وزارت امر خارجه براي ارائه هر گونه تسهيلات در جهت توسعه روابط حوزه علميه قم با ساير حوزه هاي علميه جها ن اسلام و مراكز اسلامي تاكيد كرد و گفت: توسعه روابط و افزايش تعاملات فكري كمك موثري براي برداشتهاي صحيح از رفتارهاي كشور هاي و گسترش ورابط دوجانبه است .

وي افزود : مباني شيعي مبتني بر منطق و عقل گرايي است و امروز بيش از هر زمان ديگري امكان ارائه آن به مراكز علمي و پژوهشي دنيا فراهم است . 

مصطفوي افزود: قطعا قم با ارائه راهكار هاي تحقق عدالت در منطقه و جهان مي تواند كمك شاياني داشته باشد تا بر اين اساس فصاي مناسبي را براي همكارييهاي منطقه اي و بين المللي داشته باشيم .

وي تاكيد كرد: تنها در شرايطي مي توانيم بحث گفتگوي ميان اديان و همزيستي مسالمت آميز و وحدت جهان اسلام را تبليغ كرده و گسترش دهيم كه مباحث نظري آن را تكميل كرده باشيم .

وي در خصوص شعار عدالت محوري دولت جديد در سياست خارجي ، با اشاره به اصل 154 قانون اساسي كه تاكيد دارد "جمهوري اسلامي ايراان سعادت انسان در كل جامعه بشري را آرمان خود مي داند " گفت : بر اين اساس يكي از محورهاي فابل پيگيري براي رسيدن به اين آرمان عدالت است و تبيين راهكارهاي تحقق عدالت در جوامع بشري از مباخث دقيق و عميق نطري در دانشگاه هاي دنياست .

وي افزود: براي تحقق اين شعار ارتباط خود را با كشور ها و مردمي كه خواهان ارتباط و همزيستي مسالمت آميز به صورت فطري هستند توسعه مي دهيم . 

مصطفوي با بيان اينكه براي تحقق عدالت طبيعتا نظام سلطه به عنوان مانع مطرح است ، تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران در جهت شعار عدالت محوري هر گونه ارتباط مبتني بر تاييد نظام سلطه را نمي پذيرد و معتقديم از اين طريق مي توانيم به تحقق عدالت دركنار توسعه روابط با كشورهاي اسلامي و منطقه و كشورهايي كه خواستار تحقق عدالت در روابط هستند كمك كنيم .

وي افزود: در اين راستا همزمان سعي مي كنيم تقابل و عدم پذيرش خود را نسبت به نظام سلطه و استكبار و صهيونيسم صريح تر بيان كنيم و بدين ترتيب اميد به تحقق عدالت در سطح ملتها زنده خواهد شد .

قائم مقام وزير امور خارجه در خصوص دستاوردهاي ابراز عقايد و طرح مباحث نظري  دكتر احمدي نژاد درخصوص هولوكاست و سرزمينهاي اشغالي براي سياست خارجي ايران گفت : مردم و نهادهاي مردمي كشورها ي اسلامي از طرح اين مباحث استقبال كرده اند .

اين بحث يك بحث منطقي است كه پيشتر بسياري از محققان غربي نيز از آن سخن گفته اند و در اين شرايط طرح مجدد آن تعجب برانگيز نيست بلكه نكته تعجب آور نوع برخورد فاشيستي است كه غرب و رژيم صهيونيستي در برابر چنين نظريه اي دارند .

حداقل خاصيت بيان نظريات  رييس جمهور در خصوص هولوكاست، افشاي پوچي مباني فكري ليبرال دموكراسي در دنيا است

وي با اشاره به وجود ليبرال دموكراسي درغرب گفت : حداقل خاصيت بيان اين نظريات اين است كه افشا كننده پوچي مباني فكري ليبرال دموكراسي در دنيا شده است . 

مصطفوي تاكيد كرد : كشتار انسان ها از هر دين و قومي از ديدگاه همه انسانهاي آزادي خواه و آزاد انديش محكوم است، اما در عين حال ما سوء استفاده سياسي از حقوق بشر و محدوديت در هر گونه بررسي ابعاد چنين موضوعي را نيز عقلايي نمي دانيم .

قائم مقام وزير خارجه درخصوص پيشنهاد رييس جمهور مبني بر گسترش همكاري ها و روابط ايران و غرب در زمينه حقوق بشرنيز به "مهر"  گفت : جمهوري اسلامي ايران از مدتها قبل بحث حقوق بشر از منظر اسلام و منشور حقوق بشر اسلامي را در قالب سازمان كنفرانس اسلامي مطرح كرده و سعي داشته ضمن تبليغ حقوق بشر اسلامي زمينه هاي اعمال آن را در سيستم هاي حقوقي كشورها تبيين كند.


وي با بيان اينكه دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه فعاليت گسترده اي را براي گفتگو ميان متفكران واساتيد بين المللي داشته به سفرش به قم و اشنايي با فعاليت گسترده حوزوي در اين خصوص اشاره كرد و گفت : مذاكرات و ميزگردهاي متعددي ميان علماي اسلام و مسيحيت وجود داشته و وزرات امور خارجه نيز تسهيلات مناسبي را براي تداوم اين تعاملات برقرار كرده و خواهد كرد .

قائم مقام وزير امور خارجه افزود: طبيعي است كه مباني حقوق بشر از ديدگاه اسلام با مباني حقوق بشراز ديدگاه ليبرال دموكراسي كاملا متفاوت است وما معتقديم با مباني اسلامي مي توان حقوق بشر را در كل جامعه بشريت تحت پوشش قرار داد .

وي با اشاره به اينكه مباحث حقوق بشري جنبه اي سياسي يافته ، گفت: گسترش مباحث علمي كمك بزرگي بري جلوگيري از سوءاستفاده هاي سياسي از مباحث حقوقبشري است .

قائم مقام وزير امور خارجه در خصوص اوضاع عراق و حوادث تروريستي دراين كشور نيز گفت : متاسفانه حضور قدرتهاي بيگانه عمدتا هم به صورت مسلحانه در كشور عراق ، مانعي براي ايجاد تمركز امنيتي و يكپارچگي امنيت و زمينه اصلي تروريسم در اين كشور است .

وي با اشاره به اينكه ايران همواره در مذاكرات و مواضع خواستار خروج نيرو هاي بيگانه از عراق بوده ست ابراز اميدواري كرد با شكل گيري مجلس مردمي و شكل گيري دولت امنيت در اين كشور نهادينه گردد . 

مصطفوي با ابراز تاسف از شهادت جمع كثيري از زائران حرم امام حسين (ع) در حملات تروريستي روز پنجشنبه در اين كشور از جمله شهادت چهار ايراني ، گفت : آمريكا و انگليس و متحدانشان بايد پاسخگوي اين عدم امنيت در عراق باشند و باشكل گيري دولت عراق از اين دول خواستار تامين امنيت زائران ايراني خواهيم بود .

کد خبر 275561

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha