به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه فرامنطقه اي "الشرق الاوسط " چاپ لندن درمقاله اي باعنوان" اهداف آمريكا از تشديد فشارها عليه ايران " تصريح كرد: گشودن پرونده برنامه هسته اي ايران از سوي آمريكا امري غيرمنتظره نبود واگر آن را در چارچوب تحولات صورت گرفته درمنطقه تلقي نكنيم، در دام برداشت اشتباه از پيام هاي تهديد آميز آمريكا بر ضد ايران واهداف اين تهديدها گرفتار خواهيم شد، زيرا تمام ناظران و تحليلگران بر اين نكته اتفاق نظر دارند كه بعد از اشغال عراق - كه منافع آمريكا به شدت با منافع اسراييل همسو شد - نوبت به ايران و سوريه رسيد.
داستان قانون تعقيب ومجازات سوريه از سوي آمريكا و همزمان روند افزايش فشارها بر ضد ايران در موضوع برنامه هسته اي اين كشور ، جاي هيچ شكي نمي گذارد ، كه ورود ايران به اين ميدان در درجه اول اسراييل را نگران كرده است ، رژيمي كه در بمباران نيروگاههاي هسته اي عراق در سال 1983 ميلادي ترديد به خود راه نداد.
الشرق الاوسط افزود : فشارهاي روزافزون آمريكا عليه ايران در حالي اعمال مي شود كه ايران بارها تاكيد كرده است برنامه هاي هسته اي اين كشور اهداف مسالمت آميز را دنبال مي كند.
اين روزنامه تصريح كرد،علت اين تهديدها و فشارها را بايد درجاي ديگري جستجو كرد ، اين برنامه ها كه ايران بر مسالمت آميز بودن آن تاكيد كرده در كشوري دنبال مي شود كه مخالف رژيم اسراييل و حامي وطرفدار مقاومت ملت فلسطين است و همين عامل باعث شده كه اسراييل به دلايلي كه همگان مي دانند با آن مخالفت كند ، و اين مخالفت نيز با محاسبات و منافع آمريكا همسويي كامل دارد .
آمريكا اصرار و تمايل شديد دارد كه ايران را از منابع قدرت تهي كند و چنان اين كشور را تضعيف كند تا هيچ كشوري در منطقه به آمريكا نه نگويد و ايران هم در تبعيت و فرمانبري از خواسته هاي آمريكا به عراق بپيوندد. همچنين نبايد فراموش كرد كه سلطه آمريكا بر نفت عراق، وسوسه واشنگتن را به نفت ايران افزايش داده است.
اين روزنامه افزود : اگر به نقشه منطقه خاورميانه نگاهي بيندازيم ، ملاحظه مي كنيم كه حلقه هاي محاصره ايران از سوي آمريكا بعد از اشغال عراق و افغانستان و مهار كردن پاكستان وگسترش و استقرار پايگاههاي آمريكايي در مركز آسيا و استقرار ناوگانهاي آمريكايي در منطقه خليج فارس لحظه به لحظه تنگتر و شديدتر مي شود.
آمريكا درصدد است ايران را در آنچه كه مي توان انزواي استراتژيكي ناميد ، گرفتار كند لذا جمهوري خواهان كاخ سفيد ، فشارهاي خود را روز به روز بر ايران تشديد مي كنند تا سه هدف اصلي را براي خود محقق كنند:
اولين هدف آمريكا اين است كه با ادامه فشارها و تهديدها بر ضد ايران ، از فضاهاي مناسبي براي به زانو در آوردن و به سازش كشيدن ايران بهره ببرد. دومين هدف آمريكا ، تمايل و اصرار شديد اسراييل به اينكه بايد تنها قدرت و نيروي زور در منطقه خاورميانه و به ويژه نيروي بازدارنده درمقابل ايران باشد. اما سومين هدف آمريكا از اين فشارها تلاش براي تحقق پيروزي سياسي در اين مسئله است كه امتيازهاي بوش دركارزارهاي انتخاباتي آينده اش افزايش يابد، زيرا برگ برنده بوش در اشغال عراق ، وي را در پيروزي درانتخابات آينده كمك نخواهد كرد، كما اينكه هرگونه حساب باز كردن وي بر روي مسئله افغانستان ، ضمانتي براي پيروزي بوش ندارد.
الشرق الاوسط نوشت : با توجه به اينكه تمام دغدغه و دل مشغولي هاي بوش و همقطاران وي در كاخ سفيد تا سال آينده ، راهيابي مجدد به كاخ سفيد است ، اين بدان معناست كه بوش و تيم بازها(جمهوريخواهان) تلاشي براي ورود به ماجراجويي هايي جديد دستكم تا زمان انتخابات رياست جمهوري نخواهند كرد وازهرگونه ريسك در اين مورد خودداري خواهند كرد. لذا تنها كاري كه آنها تا آن زمان مي توانند انجام دهند، تداوم اعمال فشار وتهديد عليه ايران است، از اين رو آنها ازنشان دادن چراغ قرمز به ايران فراترنخواهند رفت و اين بدان معناست كه همچنان درمقابل ايران فرصت باقي مانده است تا درمقابل فشارهاي آمريكا مقاومت كند زيرا تهران به خوبي به اندازه و حجم اين فشارها اطمينان دارد.
الشرق الاوسط افزود : اما بعد ازانتخابات رياست جمهوري سال آينده تا آغازسال 2005 چه حوادثي روي خواهد داد ، خدا مي داند ، واين به مسائل فراواني بستگي دارد. برخي از آنها به وضع اقتصادي آمريكا و برخي ديگر به سرنوشت ورطه و مخصمه آمريكا در عراق وافغانستان وتحولات اوضاع در اسراييل و شايد به ميزان ثبات اوضاع يا ناآرامي و تزلزل در جهان عرب و ترديدهاي روز افزون در مورد اينكه آيا بوش و تيم وي در آن زمان بار ديگر در كاخ سفيد خواهند بود يا خير ، بستگي دارد.
نظر شما