۵ خرداد ۱۳۹۴، ۸:۲۸

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران؛

تکنولوژی هسته ای در ذهن ایرانی‌ها است/ مردم نامحرم نیستند

تکنولوژی هسته ای در ذهن ایرانی‌ها است/ مردم نامحرم نیستند

همدان- يكی از اساتيد دانشگاه تهران با اشاره به اينكه باید نیازهای هسته ای ايران با واقعیت‌ها همراه شود، گفت: ملت ایران نامحرم نیستند.

به گزارش خبرنگار مهر، دو نفر از اساتید دانشگاه تهران شامگاه دوشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی همدان حاضر شدند و به بررسی حقوقی بیانیه لوزان در خصوص مسائل هسته ای پرداختند.

یكی از اساتید دانشگاه تهران در این نشست با اشاره به اینکه آمریکا اعلام نکرده بیانیه بعد لوزان فک شیت آمریکایی است، عنوان کرد: آنچه آمریکایی‌ها منتشر کرده‌اند مطلوب آن‌ها است و صحیح و دروغ در آن با هم منتشر شده است.

حسن بهشتی پور با بیان اینکه فضای درون مذاکرات با بیرون کامل متفاوت است و دیپلمات‌ها به آنچه که نمی‌گویند عمل می‌کنند،بیان داشت: هرچند جزییات را نمی‌توان عنوان کرد اما باید گفت که ملت ایران نامحرم نیستند.

این استاد دانشگاه افزود: برای میزان تعداد سانتریقیوژ ها خط قرمزی وجود نداشته چراکه راکتور بوشهر در سال ۳۰ تن اورانیوم نیاز دارد که با دو معدن اورانیوم نمی‌توان همه نیازهای خود را تامین کرد و باید واردات داشته باشیم.

بهشتی پور اظهار داشت: ایران به دنبال آن ست كه از سال ۲۰۲۱ با مشارکت روسیه به نیروگاه بوشهر سوخت تزریق كند.

تکنولوژی هسته ای در ذهن و فکر ایرانی‌ها است وی با اشاره به اینکه غنی سازی برای خارجی‌ها باور نکردنی بود و هرگز تصور تولید صفحات سوختی توسط دانشمندان ایرانی را نداشتند، عنوان کرد: تکنولوژی هسته ای در ذهن و فکر ایرانی‌هاست و نباید دستاوردهای خود را نادیده بگیریم بلکه باید موضوعات را واقع بینانه شکافت.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه نیازهای بخش هسته ای ایران باید با واقعیت‌ها همراه شود چراکه به شیطان بزرگ نمی‌توان اعتماد کرد، ادامه داد: در شرایطی هستیم که برای اقتصاد کشور و دور زدن تحریم هزینه های زیادی می دهیم و این درحالیست که ۱۵۰ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران در خارج کشور بلوکه شده است.

بهشتی پور عنوان كرد: اگر اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم با وجود تحریم نیز با مشکل مواجه نمی‌شویم.

یكی دیگر از اعضا هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این نشست با اشاره به اینکه‌ تیم دیپلماسی ایرانی تصور می کند اگر اطلاعات مذاكرات را پخش كند جامعه اطلاعاتی به دست نمی آورد و به همین دلیل سخنان کلی در خصوص مذاكرات گفته می‌شود، بیان داشت: وزارت خارجه در خصوص بیانیه لوزان شفاف سازی انجام نداده و در فکت شیت واژه‌های حقوقی بیان می‌شود که نمی توان آن رابه سخنان یک سری افراد ارجاع داد.

ابراهیم متقی ادامه داد: هر واژه در روابط و حقوق بین الملل کاربرد خود را دارد و اگر آن را درک نکنیم برای ما تعهداتی ایجاد می‌کند.

وی عنوان كرد: موارد حقوقی تحریم‌ها همچنان باقی است و به مردم گفته نشده تحریم‌ها چه زمانی برداشته می‌شود و واقعیت این است که تحریم‌ها زمانی متوقف می‌شود که آژانس بین الملی راستی آزمایی کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه از نگاه آژانس بین المللی هسته ای ایران تخلف كرده و پرونده‌اش به شورای امنیت ملل متحد ارجاع داده شده، عنوان کرد: ملت ایران به دنبال دریافت اطلاعات بیشتر از مذاكرات است.

وی با بیان اینکه بی اعتمادی به این دلیل است که توضیحات مختصری در خصوص مباحث مذاکرات گفته می‌شود، گفت: در دوران رئیس سابق شورای امنیت ملی چیزی به نام مذاکره انجام نمی‌شد بلکه اعلام مواضع بود.

متقی ادامه داد: در آن دوران جامعه احساس نمی‌کرد موفقیتی در پیش روست و تحریم‌ها برداشته می‌شود اما اکنون این انگاره وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه امضا توافق لوزان ایران را مجبور می‌کند که پروتکل الحاقی را اجرا کند، بیان داشت: با امضا این پروتكل دستگاه‌های آنلاین در تاسیسات هسته ای ایران نصب می‌شود که دولت در بحث اجرای آن بحث‌هایی دارد.

این مراسم با استقبال نه چندان گرم دانشجویان مواجه شده بود و برخی نیز در سالن نسبت به بالا بردن پلاكاردهایی با مضمون نرفتن زیر بار ذلت اقدام كرده بودند.

کد خبر 2760507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha