به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر زارعی در نشست علنی امروز مجلس و در نطق میان دستور، با اشاره به جریان داشتن مذاکرات هسته ای با تدبیر رهبر معظم انقلاب گفت: بر اساس تدبیر و تصمیم نظام، هیچ کس با اصل مذاکرات مخالف نیست، اما متاسفانه عملکرد تیم مذاکره کننده هسته ای در تعامل با مجلس و مردم ضعیف و منفی است؛ به طوریکه نمایندگان ملت از محتوای توافقی که به آن رضایت داده شده، مطلع نیستند.
وی ادامه داد: تیم مذاکره کننده هسته ای تاکنون فقط گزارش امتیازهای داده شده و محدود شدن فعالیت های هسته ای کشور را به مجلس و مردم ارائه کرده است، اما خبری از ستانده ها در برابر این همه عقب نشینی ارائه نکرده است.
زارعی افزود: در برابر این بی اطلاعی در این سو، مشاهده می شود که تیم طرف مقابل با زیرپا گذاشتن تعهدات اخلاقی گزارشی از محتوا و فرآیند آن را به کنگره، حامیان منطقه ای، رژیم صهیونیستی و مراکز پژوهشی در آمریکا می دهند و نتیجه آن اینکه اختلافات و مخالفت های اولیه بر روی توافق ژنو و لوزان به موافقت همگانی آنها تبدیل شده است و البته گاهی به شکل تاکتیکی و برای امتیازگیری بیشتر از ایران، مخالفت های ظاهری شنیده می شود.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: اکنون با حمایت مجدد از تیم مذاکره کننده، از رئیس جمهور و وزیر امور خارجه می خواهیم تا با تغییر رویکرد نسبت به تعامل با مجلس و مردم، از حالت انفعالی و التماسی خارج شوند؛ زمانی که طرح اقدام مشترک در ژنو اعلام شد، با بررسی محتوای طرح موجی از مخالفت در کشور صورت گرفت، مسئولان دولتی زبان به تقدیر و تشکر گشودند، اما با بلند شدن زوزه مخالفت رژیم صهیونیستی و برخی شیوخ منطقه متاسفانه مسئولان در دولت، منتقدان رابه همسویی با اسرائیل متهم کرده و چه حرفهای گزافی که نزدند! قرار بود توافق نهایی در یک مرحله آن هم با روشن شدن جزئیات انجام شود که با مدیریت صحنه از سوی طرف مقابل و بی تدبیری تیم هسته ای، به بیانیه لوزان رسیدیم.
وی تصریح کرد: بیانیه لوزان، امتیازهای داده شده و عقب نشینی ما را به شرح بیشتری بیان کرده، ولی به تعهدات طرف مقابل در هاله ای از ابهام اشاره شده است؛ در این مرحله مجددا اختلاف ها در درون آمریکا بین تیم اوباما و سناتورها و هیاهوی رژیم غاصب صهیونیستی و برخی شیوخ منطقه بلند شد، اوباما تهدید به وتوی مصوبات سنا کرد و تعدادی از سناتورها به مسئولان ما نامه نوشتند که دولت آمریکا اختیاری برای لغو تحریم ها ندارد؛ تعجب این جا است که همه مخالفان دیروز توافق، بدون اینکه هنوز توافقی صورت گرفته باشد، امروز موافق توافق شده اند.
زارعی اظهار داشت: حقیقتا چه شده و چه اطلاعی به آنها رسیده که در «کمپ دیوید» شیوخ منطقه، رژیم صهیونیستی و سناتورهای مخالف دیروز از توافقی که هنوز به نتیجه نرسیده است رسما اعلام رضایت می کنند؟!.
این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: اگر تیم مذاکره کننده گزاره برگ (فکت شیت) خود را به مجلس و مردم اعلام میکرد، حدود انتظارات طرف مقابل را مدیریت و از خطوط قرمز نظام با صلابت دفاع می کرد. عدم ارائه گزارش از محتوای مذاکرات به مجلس به بهانه عدم امکان انتشار آن به هیچ وجه پذیرفته نیست؛ مگر طرف های مقابل به کنگره گزارش نمی دهند؟! مگر حامیان منطقه ای خود را از محتوا مطلع نمیکنند؟! مگر در اینکه تقسیمکاری برای مدیریت فضای مذاکرات کردند تردید وجود دارد؟! چرا به ظرفیت مجلس و مطلع کردن مردم به عنوان حامی تیم مذاکره کننده بیاعتنایی می شود؟.
طبق قانون اساسی تمام توافقنامه ها باید به تصویب مجلس برسد
وی افزود: مطابق اصل 77 قانون اساسی باید کلیه توافقنامهها به تصویب مجلس برسد و ثانیا مصوبه سال 84 مجلس در توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی کماکان به قوت خود باقی است.
زارعی تصریح کرد: بنابراین توافق خوب از نظر ما در مجلس شورای اسلامی توافقی است که اولا در چارچوب خطوط قرمز نظام تنظیم شده باشد و ثانیا توسعه صنعت هستهای صلح آمیز را از مرحله بهرهبرداری از معدن تا غنیسازی و بازفراوری به رسمیت شناخته و نظارت و بازرسیها در چارچوب ان پی تی باشد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: اساسا با محدود شدن فعالیت هستهای چرا نظارتهای گسترده حتی پروتکل الحاقی را بپذیریم؟ به وضوح روشن است که هدف دشمنان دسترسی به زمینههایی است که موجب اقتدار علمی و نظامی شده و آنان از این همه خلاقیت و توانایی نیروهای متعهد در بهت به سر میبرند.
زارعی خاطرنشان کرد: مگر شهادت دانشمندان هستهای در شناسایی آنان در همین فرایند دسترسی و بازرسی نبود؟! اجرای پروتکل الحاقی هیچ مبنای منطقی و علمی نداشته و صرفا خواستهای سیاسی از سوی دشمنان است و از این رو، از تیم مذاکرهکننده به جد میخواهم تا از پذیرش اجرای پروتکل الحاقی امتناع کنند؛ چراکه دسترسیها در چارچوب مقررات ان پی تی کفایت از اعتمادسازی است.
با کشورهایی که با ابزار تحریم به ما ضربه زدند، برخورد شود
وی در ادامه اظهار داشت: متأسفانه تصور اکثر مدیران دولتی بر این است که با لغو تحریمها به سرعت مشکلات برطرف میشود، این مسئله حتی مورد تأیید اقتصاددانان طرف دولت نیز نیست و ثانیا در صورت رفع تحریمها باید نسبت به برقراری روابط اقتصادی با کشورهایی که در تحریمهای ظالمانه بیشترین آسیبها را متوجه ما ساختند، برخورد جدی داشته باشیم.
زارعی ادامه داد: مبادا دولتهایی که با جسارت و گستاخی از دادن دارو و آمبولانس، دانش فنی و تجهیزات صنعتی و اقلام کشاورزی ممانعت کردهاند و محدودیتهای مالی و بانکی ایجاد کردند، نسبت به شرکتها و پیمانکاران داخلی که با تلاش فراوان چرخ اقتصاد و تولید را در حال حرکت نگاه داشتند، در اولویت قرار گیرند.
نماینده مردم تهران در مجلس تأکید کرد: از رئیسجمهور و وزیر امور خارجه میخواهم تا در این مرحله نهایی و سخت از مذاکرات، نسبت به تغییر و تقویت تیم مذاکرهکننده اقدام کنند، تا با روحیه و توان جدید مراحل نهایی با رعایت خطوط قرمز و مصالح کشور به سرانجام برسد و تأکید میکنم که مطالبه رهبر معظم انقلاب و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر لغو یکباره و همزمان همه تحریمها و پذیرش هر توافق احتمالی نیازمند کسب نظر مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
نظر شما