اسماعیل خانجانی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: بهزیستی خمین با هدف ارتقای کیفیت خدمات مشاوره به مراجعین، به برگزاری کارگاه بلوغ دوران نوجوانی اقدام کرده است و این کارگاه نیمه دوم خرداد ماه در محل اداره بهزیستی شهرستان خمین، برگزار می گردد.
وی افزود: کارگاه بلوغ و دوران نوجوانی با حضور ۳۲ نفر کارشناس پیشگیری و مشاوره از ۱۲ شهر استان مرکزی برگزار می شود.
خانجانی گفت: آمارها نشان می دهد که از سال ۸۳ تا سال ۹۳ ازدواج چهار درصد کاهش داشته و طلاق سه و نیم درصد افزایش داشته است، بنابراین با توجه به بالا بودن آمار طلاق در سطح شهرستان، برگزاری چنین کارگاه هایی در راستای کاهش و کنترل طلاق ضروری است.
خانجانی افزود: در زمینه کاهش طلاق، از نیمه دوم اردیبهشت ماه در خمین، طرحی آزمایشی به نام شبیر با همکاری مراکز غیردولتی مشاوره و کلینیک های مددکاری در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: در فرایند این طرح پرونده زوج های مراجعه کننده به دادگستری برای طلاق، به بهزیستی ارجاع می شود و این افراد توسط اداره بهزیستی در مرکز مداخله در بحران اورژانس اجتماعی پذیرش می شوند و طبق تشخیص آنها اگر نیاز به مشاوره باشد به مراکز مشاوره معرفی می شوند و اگر نیاز به مداخله و بازدید منزل باشد به مداخلات مددکاری ارجاع داده می شوند.
خانجانی در ادامه گفت: بعد از چندین نوبت مداخله و مشاوره، نتیجه بررسی ها مبنی بر امکان یا عدم امکان ادامه زندگی زوجین، به اداره بهزیستی ارائه شده و اداره بهزیستی نیز بر اساس همین بررسی ها نتیجه کار را به دادگستری گزارش می دهد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان خمین اظهار داشت: این طرح حسن هایی دارد از جمله اینکه؛ به خانواده هایی که به این مراکز مراجعه می کنند کوپن مشاوره داده می شود و هزینه اصلی را اداره بهزیستی به مراکز پرداخت می کند، بدون اجازه و نامه از سوی اداره بهزیستی، حکم طلاق از سوی دادگستری صادر نمی شود و متقاضیان طلاق باید از این فیلتر عبور کنند و ضمنا طرح در طول اجرا پایش و ارزیابی می شود و هر کجا که دچار مشکل شود پروتکل آن تغییر می کند.
وی اظهار داشت: جهت شروع اجرای این طرح تاکنون از سوی اداره بهزیستی شهرستان خمین، ۱۲ میلیون تومان به مرکز مشاوره و ۱۰ میلیون تومان هم به کلینیک مددکاری پرداخت شده و با توجه به عملکردها امکان افزایش این اعتبار نیزوجود دارد.
نظر شما