به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی امروز در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: توفیق زیارت رهبر معزز انقلاب اسلامی، برای ما نمایندگان ملت آن هم در ایام فرخنده ماه شعبان، مایه فخر و مباهات است .
وی افزود: یکی از دستاوردهای مهم انقلاب، تشکیل نظام مردمسالاری دینی است که دارای سه قوه مستقل تحت هدایت ولایت فقیه است و مجلس شورای اسلامی به عنوان رکن اصلی مردم سالاری، وظیفه مهم تبیین و تدوین و صیانت از حقوق ملت را بر عهده دارد که از طریق قانونگذاری در چارچوب شرع و قانون اساسی و نظارت بر اقدامات اجرایی قوای دیگر و دفاع از حریم حقوقی ملت به خصوص در مقابل بیگانگان، وظیفه خویش را به انجام میرساند.
رئیس مجلس ادامه داد: در قلمرو قانونگذاری که اهمیت اساسی برای نظام مردمسالار دارد و ملاک اصلی مدینه عادله است، مجلس نهم در این سه سال، حدود ۱۲۰ قانون را به تصویب رساند که موضوع اکثر قوانین، رفع نیازهای اقتصادی و تولیدی کشور است.
لاریجانی مهمترین قوانین مصوب مجلس در این حوزه را به این شرح اعلام کرد؛
- قانون رفع موانع تولید که با کار تخصصی کمیسیون ها و کمیسیون ویژه با هدف محقق اقتصاد مقاومتی تدوین گردید.
- قانون مبارزه با قاچاق ارز و کالا
- قوانین بودجه سال های ۹۲، ۹۳ و ۹۴
- قانون تأمین کالاهای اساسی برای اقشار آسیب پذیر
- قانون اصلاح نظام صنفی کشور
- قانون استفاده متوازن از امکانات کشور برای ارتقاء سطح مناطق کمتر توسعه یافته
- قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری که جزء قوانین ما در کشور است.
- قانون حمایت از خیران در ایجاد مراکز آموزشی و پرورشی
- قانون جامع حدنگار (کاداستر) کشور
رئیس مجلس اظهار داشت: در تصویب لایحه بودجه در مجلس تلاش شد از ظرفیت قانونگذاری برای تسهیل فضای کسب و کار و اقتصاد مقاومتی استفاده شود و یکی از امکانات مهم در این زمینه، ایجاد بودجه کافی و ساز و کار حمایتی جدی برای سلامت کشور بود که در قانون بودجه سال ۹۳ و ۹۴ در نظر گرفته شد و با این تدبیر، وضعیت نگرانکننده ای که در سال ۹۱ برای حوزه سلامت ایجاد شده بود، مرتفع شد.
وی افزود: پیش بینی اعتبار قابل توجه برای تقویت بنیه دفاعی و ایجاد امکان واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی و واگذاری ۱۰ هزار میلیارد تومان طرح های عمرانی نیمه تمام به بانک ها از دیگر اقدامات موثر مجلس بود تا بار سنگین پروژه های عمرانی با کمک نقدینگی در دست مردم کاهش یابد و عمر ساخت و ساز طرح های عمرانی منطقی شود.
لاریجانی گفت: تامین آب شرب مناطقی که به دلیل خشکسالی دچار بحران شده اند با حمایت و اذن حضرتعالی محقق شد و ایجاد روش قانونی برای تأمین زمین مسکن برای ایثارگران و تأمین کمک معیشت ماهانه برای جانبازان و آزادگان معسر از دیگر بخش های مورد توجه نمایندگان در تصویب قوانین بودجه بوده است.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در زمینه تنقیح قوانین نیز اقدامات اولیه انجام گرفته و امیدواریم نتایج آن به مرور در مجلس مطرح گردد.
وی اظهار داشت: در بعد نظارت، کمیسیون های تخصصی مطابق ماده ۴۹ آیین نامه و ماده ۲۳۶، گزارش هایی به مجلس ارائه نمودند که بعضی از آنها مطابق ضوابط آیین نامه، به دلیل تخلفات به قوه قضائیه ارسال شد.
لاریجانی ادامه داد: دیوان محاسبات با رویکرد پیشگیری از تخلفات، سامانه بی موثری داشته به طوری که تخلفات واصله به دیوان از ۱۳۱۹ پرونده در سال ۹۱ به ۷۱۹ پرونده در سال ۹۳ کاهش یافته است.
نماینده مردم قم در مجلس گفت: کمیسیون اصل ۹۰ و هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین نیز در جهت نظارت و رسیدگی به تخلفات اقدامات سنجیده ای داشته اند به طوری که مصوبات خلاف قانون هیأت وزیران به کمتر از ۳ درصد کاهش یافت.
وی خاطرنشان کرد: مجلس با حضور ۱۲۰ نماینده در ۷۲ شورا یا مجمع یا هیأت در سطح ملی و با حضور ۱۸۶ نماینده در مجامع استانی نظارت بر تقسیمات اجرایی دارد.
لاریجانی به موادی از تحقیق و تفحص های مجلس اشاره کرد و گفت: از طریق تحقیق و تفحص، نمایندگان محترم چند مورد را به نتیجه رساندند که نتایج آن در مجلس قرائت شد، گزارش تأمین اجتماعی و دانشگاه آزاد اسلامی، گزارش عملکرد صنایع خودروسازی، گزارش عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص واردات کالا و تنظیم بازار، ۴ مورد نیز آماده قرائت در مجلس است، گزارش صنعت بیمه، گزارش عملکرد سازمان چای، گزارش عملکرد بنیاد شهید و عملکرد صنعت فولاد و ۳۶ گزارش در حال رسیدگی است.
رئیس مجلس تصریح کرد: در مجلس نهم، تلاش شد با دعوت از مسئولان اجرایی همراه با اظهارنظر نمایندگان موضوعات مهم در صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد. در زمینه اقتصاد مقاومتی و عملکرد دستگاه ها، اصلاح نظام اداری، قاچاق، مدیریت ارز و وضعیت صندوق های بازنشستگی، کاهش قیمت نفت و تأثیر آن در بودجه سال ۹۴ و چندین جلسه موضوع هسته ای مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: مرکز پژوهش ها به عنوان پشتیبان کارشناسی مجلس، فعالیت های موثری داشته و در سال ۹۳، ۳۸۶ گزارش پژوهشی درباره طرح ها و لوایح و ۵۰۵ گزارش در موضوعات مورد نیاز نمایندگان ارائه نمود و این ارتباط با انجمن های علمی و تشکل های تخصصی و دانشگاهی زمینه مناسبی برای بهره جستن از افکار نخبگان فراهم کرده است.
لاریجانی در ادامه تأکید کرد: نمایندگان ملت بر مبنای مبانی تفکر اصیلی که امام (ره) برای حرکت انقلاب اسلامی بر جای گذاشت و تجربیاتی که ملت در استقامت ملی خود در مقابل ماجراجویی های گوناگونی که آمریکا و صهیونیست ها علیه ملت ایجاد نمودند، به دست آورد، غلبه در دفاع مقدس که این روزها مصادف است با سالروز فتح خرمشهرکه به حق قله پویایی ابتکارات بومی دفاعی ملت می باشد و براساس رهنمودهای حضرتعالی و پیمانی که با شهدا عظیم القدر بسته ایم، استراتژی خود را دفاع حقوقی همه جانبه از ملت در مقابل بیگانگان قرار داده اند و چه در مسئله هسته ای و چه موضوعات مهم منطقه ای نظیر حمایت از ملت مظلوم در مقابل رژیم ستمکار صهیونیست است.
وی خاطرنشان کرد: مشکلاتی که تروریست های وحشی، امروز در سوریه، عراق و یمن، برای امت اسلامی ایجاد نموده اند، با همه ظرفیت از خواست ملت ایران در حمایت از مظلومان در چارچوب سیاست های رهبر فرزانه انقلاب، دفاع خواهیم کرد و این امر را در مقاطع مختلف نشان داده ایم و با حضور در مجامع بین المللی و یا صدور بیانیه ها اراده ملت را بروز داده و معتقدیم وظیفه انقلابی، امروز در این نکته نهفته است که همه همت خود را مصروف توجه و تمرکز بر سه حوزه بهبود وضعیت اقتصادی درونی، برونی هسته ای و مسائل حساس منطقه بنماییم و اطمینان داریم با توکل به خداوند و استقامت انقلابی و تبعیت از رهبری رستگاری ملت در همه صحنه ها تضمین میشود.
نظر شما