به گزارش خبرنگار مهر، رئیس مرکز ملی فرش ایران شامگاه چهارشنبه در مراسم رونمایی لوح ثبت جهانی مالکیت فکری در نمایشگاه بین المللی مشهد اظهار کرد: تا کنون نشان جغرافیایی فرش ۱۰ منطقه ایران شامل مشهد، کاشمر، کاشان، کرمان، نایین، ساروق، یزد، اردبیل، ترکمن گلستان و همدان به ثبت جهانی رسیده است.
حمید کارگربا اشاره به اینکه با تداوم روند ثبت جهانی مناطق جغرافیایی فرش دستباف ایران از کپیبرداری رقبای فرش ایران و دستاندازی به نام های جغرافیایی مناطق فرشبافی کشورمان جلوگیری می شود افزود: سازمان جهانی مالکیت فکری(WIPO) یکی از ۱۶ آژانس تخصصی سازمان ملل است که با امضای توافقنامهای در استکهلم در سال ۱۹۶۷ برای تشویق آثار خلاقانه در راستای حمایت از مالکیت معنوی در جهان تاسیس شد.
وی افزود: ثبت برند جهانی این مناطق بر اساس معاهده لیسبون و طی فرآیند کارشناسی مستمر مطابق با قوانین بینالمللی به همت وزارت صنعت، معدن و تجارت و این سازمان در حوزه شهرستانهای مشهد و کاشمرانجام شده است.
کارگر ابراز کرد: متاسفانه یکی از مشکلات ما کپی برداری فرش دستباف بوده که برای این کار باید طرح ها، نقوش، منطقه جغرافیایی و برند فرش دستباف ایرانی به ثبت جهانی می رسید که در این راستا ابتدا نقشه ها را به صورت منطقه ای ثبت و پس از آن به صورت ملی و سپس به صورت جهانی به ثبت خواهند رسید.
وی گفت: در سال ۹۲ فرش دستباف ۵ منطقه از ایران به ثبت جهانی رسید و در سال گذشته نیز ۱۰ منطقه دیگر از کشور به ثبت جهانی رسید که امروز از بین این ده منطقه شاهد به ثبت رسیدن فرش مشهد و فرش کاشمر هستیم.
نظر شما