ابوالفضل مكرمي ، مدير ميراث فرهنگي بيرجند در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي "مهر" اظهار داشت : با توجه گستردگي و حجم امور پژوهشي و همچنين حفظ و احياء مناسب ميراث فرهنگي ، بيرجند به عنوان مديريتي مستقل شناخته شده است .
وي تأكيد كرد : فعاليت در حوزه هاي مختلف ، به ويژه معرفي و آموزش در چند سال اخير ، ميراث فرهنگي بيرجند را دررده اول عملكردها و فعاليت ها قرار داده است .
وي يادآورشد : از آنجا كه بيرجند از يك پيشينه تاريخي و فرهنگي طولاني برخوردار است ، ديدگاه مردم و مسئولان به ميراث فرهنگي بيرجند بسيار خوب و رضايتبخش است .
مدير ميراث فرهنگي بيرجند با اشاره به اينكه مهمترين معضل بيرجند ، ساختار تشكيلاتي ميراث فرهنگي است ، تصريح كرد : محدوديت اعتبار از ديگر معضلات ميراث فرهنگي بيرجند است كه پيامدهاي منفي بسياري را بدنبال دارد .
وي با تأكيد بر ضرورت آغاز به كار يگان ويژه حفاظت ، اظهار داشت : فعاليت يگان ويژه پاسداران ميراث فرهنگي نه تنها در بيرجند بلكه در تمام شهرهاي كشور ضروري است و بايد براي سرعت بخشيدن به اين كار مسئولان امر ، تلاش كنند و در نظر داشته باشند اين امر يك ضرورت ملي است .
وي امنيت ، داشتن خط پرواز مستقيم و امكان اقامت مناسب را سه ويژگي بيرجند اعلام كرد كه بنا بر نظر كارشناسان امر ، اين سه ويژگي شهرستان بيرجند را براي گرشگري بسيار مناسب كرده است .
مكرمي تصريح كرد : براي بهره گيري از امكانات و موقعيت مناسب اين استان ، لازم است تبليغات مناسبي براي معرفي جاذبه هاي گرشگري اين استان ، صورت گيرد .
وي با اشاره به تاريخ و پيشينه اسطوره اي بيرجند ، يادآورشد : اين تاريخ ، قبل از اسلام تا دوره قاجار وآثار تاريخي از جمله قلعه ، عمارت ، كوشك ، حمام ، آب انبار ، مسجد ، مدرسه ، و روستاي شگفت انگيز ماخونيك را شامل مي شود و برخورداري از طبيعت بسيار زيبا و 7 موزه نيز امكان و يا امكانات مهمي را براي جلب گردشگران داخلي و خارجي فراهم كرده است .
وي در ادامه گفت و گو با خبرنگار "مهر" ، در مورد ادغام دو سازمان ميراث فرهنگي و ايرانگردي - جهانگردي گفت : اين مورد ، امري است كه مسئولان سازمان، بارها در مورد آن توضيحاتي داده اند ، به عقيده من ، اگر ادغامي صورت گيرد ، سازمان ميراث فرهنگي، كه اكنون به عنوان يك پژوهشگاه شناخته شده است ، با مسئوليت و جديت بيشتري در زمينه ماهيت ذاتي سازماني خود انجام وظيفه كرده و اين دو سازمان با مديريتي واحد ، عملكرد سازنده تري را خواهند داشت .
مدير ميراث فرهنگي بيرجند با اشاره به اينكه ، بيرجند 400 اثر ملي ثبت شده در فهرست آثار ملي دارد ، تأكيد كرد : نزديك به 1000 اثر، در حوزه اين مديريت وجود دارد و اعتبار در نظر گرفته شده امسال براي بيرجند و يا سازمان ، هيچ تناسبي با حجم و گسترده بناهاي مرمتي وجود ندارد.
مكرمي تصريح كرد كه به علت ماهيت بناي تاريخي و شكل واعتبار بناها ، حفظ و احياء آنها با توجه به وضعيت فرسايشي و تخريبي كه دارند ، بسيار ضروري است و لازم است ازسوي مسئولان امر ، توجه بيشتري به مقوله از فرهنگ كشور معطوف شود .
نظر شما