به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد میرعمادی ظهر یکشنبه در جلسه شورای زکات استان لرستان به اهمیت پرداخت زکات اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه در ایام برداشت محصول هستیم از همه دستگاه های مرتبط با امر زکات انتظار می رود در راستای جمع آوری زکات تلاش کنند.
وی مسئله زکات را یکی از برنامه های مالی اسلام خواند و افزود: زکات جمع آوری شده بایستی در راستای تامین مصالح مردم صرف شود.
فواید پرداخت زکات در جامعه
وی به آثار و فواید ناشی از پرداخت زکات در جامعه اشاره کرد و بیان داشت: خداوند متعال اولین فایده پرداخت زکات را تطهیر و تزکیه نفس می داند و انسان با پرداخت زکات از خودخواهی، طمع، بخل، حسادت، هواهای نفسانی و ... دور خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد یادآور شد: ائمه اطهار در خصوص اهمیت پرداخت زکات فرموده اند کسی که زکات بپردازد مالش زیاد می شود لذا این تضمین خود گواه این است که هیچ مالی به واسطه زکات کم نمی شود و ما به این موضوع اعتقاد کامل داریم.
آیت الله میرعمادی زکات را مهمترین عامل همبستگی اجتماعی و همدلی دانست و گفت: زکات دل ها را به سمت دین می کشاند و کسی که زکات پرداخت کند محبوب خدا بوده و رحمت الهی بر او نازل می شود.
وی با بیان این مطلب که مطابق روایات اسلامی زکات عاملی بلا گردان است عنوان کرد: زکات بلاها و آفات آسمانی و زمینی را دفع کرده و عمر انسان را زیاد می کند و همچنین باعث حفظ جان و مال انسان است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد تصریح کرد: ما هم در بحث زکات واجب و هم در بحث زکات مستحبی آن گونه که باید کار نکرده ایم به طوریکه مبلغان موارد تعلق زکات مستحب را اصلا یادآوری نکرده اند و شاید اگر از اعضای ستاد زکات پرسیده شود موارد تعلق زکات مستحب چیست پاسخ آن را ندانند.
ضرورت پیگیری کمیته امداد لرستان برای دریافت زکات در زمینه های مختلف
آیت الله میرعمادی افزود: در بخش زکات واجب نیز تنها به پرداخت زکات گندم و جو توجه می شود در حالیکه خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو، گوسفند و ... نیز مشمول پرداخت زکات هستند ولی آیا کمیته امداد تا کنون سراغ طلا فروشان و یا دامداری ها و گاو داری ها برای گرفتن زکات رفته است.
وی سرمایه کسب و کار را یکی از مواردی دانست که بعضی پرداخت زکات آن را واجب و برخی مستحب می دانند و بیان داشت: برخی می گویند بر سرمایه کسب و کار واجب است که زکات تعلق گیرد و برخی هم می گویند احتیاط لازم آن است که زکات آن پرداخت شود لذا این امر یک مستحب موکد است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد اضافه کرد: هر چه که از زمین روییده شود و قابل وزن است مانند برنج، عدس، نخود، ماش، لوبیا و ... نیز جزو موارد مستحب زکات هستند.
آیت الله میرعمادی ادامه داد: املاک، مانند باغ، دکانی که اجاره داده می شود، اسکناس ها و سکه هایی که مبادله می شوند، از موارد تعلق زکات مستحب هستند هر چند که امام راحل فرمود زکات به اسکناس و سکه تعلق نمی گیرد ولی برخی بزرگان مانند آیت الله مکارم شیرازی می گوید زکات به این موارد هم تعلق می گیرد.
لزوم جمع آوری زکات مستحب در لرستان
وی بر ضرورت داشتن برنامه ریزی مناسب برای جمع آوری زکات مستحب در استان تاکید کرد و گفت: در استان مواردی که زکات مستحب به آن ها تعلق می گیرد فراوان است ولی تا کنون اقدامی در خصوص جمع آوری این موارد انجام نشده بنابراین لازم است روحانیون امر زکات جلسات توجیهی در این خصوص داشته و صدا و سیما نیز برای متذکر شدن این موضوع به مردم تلاش کند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد از دستگاه های عضو شورای زکات استان خواست اهتمام جدی به امر زکات داشته باشند که فعالیت آن ها به حضور در این جلسه منحصر نشود و افزود: اعضای شورای زکات استان با فرستادن نمایندگان خود به این جلسه نشان می دهند که اهتمامی به امر زکات ندارند.
آیت الله میرعمادی اضافه کرد: دستگاه های عضو شورای زکات مواردی که به عنوان مصوبه مطرح می شود را حداقل به زیر مجموعه خود ابلاغ کنند چرا که برخی از این دستگاه ها هنوز به زیر مجموعه خود ابلاغ نکرده اند لذا بایستی به بخشداری ها، فرمانداری ها، دهیاری ها و اعضای شورای اسلامی روستاها که با امر زکات به صورت مستقیم سر و کار دارند تاکید شود همکاری لازم را در این راستا داشته باشند.
ماه رمضان فرصت مطلوبی برای تبلیغ امر پرداخت زکات
وی به در پیش رو بودن ماه مبارک رمضان و ایجاد یک فرصت مناسب برای تبلیغ امر زکات اشاره کرد و اظهار داشت: ماه رمضان فرصت خوبی برای تبلیغ احکام نورانی اسلام همچون امر زکات است و انتظار می رود مبلغان سازمان تبلیغات اسلامی و اوقاف و روحانیونی که در سازمان جهاد کشاورزی فعالیت می کنند در رابطه با تبلیغ این فریضه الهی اهتمام داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد بر مسئله چگونگی مصرف زکات به مردم تاکید کرد و افزود: همه دستگاه های مرتبط بایستی اعلام کنند که ۶۰ درصد از زکات باید به مصرف فقرا و نیازمندان برسد و ما بقی آن برای ساخت مسجد، حوزه و ... هزینه شود و نباید تنها به اعلام کمیته امداد در این زمینه اکتفا شود.
آیت الله میرعمادی بیان داشت: اکنون که در فصل برداشت محصول به سر می بریم انتظار می رود توجه و تبلیغ جدی در امر زکات صورت گیرد و اگر مصوبه ای از سوی دبیرخانه زکات صادر می شود شخص عضو شورای زکات مورد نظر بوده و کارها را نباید به زیردستان خود واگذار کند.
نظر شما