به گزارش خبرنگار مهر، سخاوت دستان امام راحل هیچکس را بی نصیب نگذاشت؛ کوی روح الله محله ای است که زمین های این منطقه، یادگار و میراث پدری امام خمینی (ره) بودند؛ اما به درخواست امام، پس از انقلاب این زمین ها تقسیم شده و بین افراد مستمند که توانایی خرید خانه نداشتند، به مبلغ ناچیز ۱۰۰تومان فروخته شد. ایثار و از خودگذشتگی های امام راحل در زمان خود به نوعی در تمام ابعاد جامعه ایران بروز پیدا کرد. امام خمینی(ره) علاوه بر اینکه یک شخصیت عظیم است، یک راه و یک تفکر نیز هست؛ تفکر اصیل انسانی و دینی که باید همیشه زنده بماند و منش هایی که باید سرمنشا افکار و رفتار ما قرار گیرد.
توجه امام خمینی(ره) به مسائل سیاسی اجتماعی از دوران نوجوانی
حجت الاسلام محمد جواد رضوی، مدیر موسسه نشر و آثار امام خمینی (ره) شهرستان خمین، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: امام خمینی(ره) که یک الگوی موفق در همه ابعاد زندگی برای بشریت امروز است، در سن هفتسالگی حافظ قرآن بود و از خاطراتی که به جای مانده اینطور به نظر می رسد که ایشان از دوران نوجوانی، نسبت به وقایع و حوادث سیاسی و اجتماعی جامعه حساس بوده است.
وی با اشاره به دوران کودکی و نوجوانی امام خمینی گفت: در آن زمان مدرسه به شکل امروزی وجود نداشت و آن دسته از مردم که به تربیت و تحصیلات فرزندان خودشان اهمیت میدادند، آنها را به مکتب خانه میفرستادند، تا خواندن و نوشتن و قرآن و ادبیات فارسی بیاموزند. امام خمینی (ره) هم به مکتب می رود و نزد ملا ابوالقاسم به فراگیری عم جز، گلستان و بوستان سعدی و کتاب های ادبی دیگر می پردازد.
وی افزود: در آن زمان، رفت و آمد به اراک برای تحصیل بسیار دشوار بود؛ بنابراین بزرگان خمین، مدرسهای به سبک مدارس جدید به نام «احمدیه» را در این شهر احداث می کنند و امام راحل نیز تحصیلات اولیه خود را درهمین مدرسه می گذراند.
مدیر موسسه نشر و آثار امام خمینی (ره) در شهرستان خمین گفت: این مدرسه سه معلم داشت؛ یکی از آنها به نام میرزاعلی خان، معلم زبان فرانسه بود، یک نفر هم روحانی و معلم زبان فارسی بود و آقا شیخ فضلالله، عموی مادر امام خمینی(ره) هم معلم شرعیات این مدرسه بود.
رضوی اظهار داشت: با وجود ادامه تحصیل امام خمینی(ره) در این مدرسه، خانواده برای ایشان معلم اختصاصی می گیرند که یک نفر به نام افتخارالعلما معلم مقطع ابتدایی امام بود، دروس مقدماتی را محمدمهدی داعی به امام درس داد و منطق را هم حاج میرزا نجفی به ایشان تدریس کرد.
مدیر موسسه نشر و آثار امام خمینی (ره) گفت: پس از اتمام دوران تحصیلات اولیه، امام راحل به اراک و سپس قم مهاجرت می کنند.
وی افزود: تنها ارثی که به ایشان رسیده بود یکی قطعه زمینی است در خمین که پس از انقلاب و در زمان حیات ایشان، بین مستمندان تقسیم شده و به کوی روح الله معروف است و دیگری نیز ملک و منزل قدیمی ایشان است که خانواده ایشان در آن زندگی می کردند و به عنوان آثار تاریخی به ثبت رسیده و هر ساله بازدیدکنندگان بسیاری برای دیدن بیت امام راحل، به خمین می آیند.
رضوی خاطرنشان ساخت: استقامت و شجاعت امام خمینی(ره)، تزلزلی آشكار در اركان و مبانی مکاتب الحادی و تمدن های مادی غرب و شرق به وجود آورد و كنگرههای كفر و شرك و نفاق را با انحطاط و تباهی روبرو ساخت.
روح بلند و نگاه وسیع امام راحل ریـشـه در فرهنگ و محیط خانـوادگى ایشان داشت
سید مهدی ساداتی، فرماندار خمین در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: امام خمینی(ره) تا سن نوزده سالگی در شهر خمین زندگی می کردند و روحیه مبارزه و جهاد در راه خـدا در همان زمان در وجود ایشان دیده می شد و این روحیه ریـشـه در بینـش اعـتـقـادى و تربـیت و محیط خانـوادگى و شرایط سـیـاسى و اجـتماعى طـول دوران زندگى آن حضرت داشت.
وی افزود: مـبارزات ایـشان از آغاز نـوجـوانـى از زمان سکونت در بیت پدری ایشان در خمین آغـاز و سـیـر تکاملى آن به مـوازات تکـامـل ابـعاد روحى و عـلمى ایـشان از یکـسـو و اوضاع و احـوال سیاسـى و اجتماعى ایـران و جـوامع اسـلامـى از سـوى دیگـر، در اشکـال مخـتـلف ادامـه یـافـت.
ساداتی با اشاره به شخصیت برجسته و بین المللی امام خمینی(ره) اظهار داشت: امام خمینی(ره) از کم نظیرترین و ممتازترین شخصیت های تاریخ بشریت است كه با اندیشه های بلند الهی و تلاش های صادقانه اش، مسیر تاریخ را تغییر داد و به وجودآورنده تحولات عظیمی در ایران و جهان شد.
وی افزود: او نمونه انسان كامل و شخصیتی منحصر به فرد است كه یكی از اصیل ترین انقلاب های تاریخ را به پیروزی رساند و نظامی را با تکیه بر عنصر آگاهی، پایه ریزی و رهبری کرد.
ساداتی گفت: امام خمینی(ره) الهی فکر میکرد، خالص و مخلص بود، فکر و ذکرش برای خدا بود و وسعت دید بسیار بلندی داشت.
امام خمینی(ره) وارث فرهنگ غنی دینی خانواده اش بود
حجت الاسلام سید علی حسینی، امام جمعه شهرستان خمین در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: امام خمینی(ره) وارث فرهنگ غنی دینی خانواده اش بود، که در کسب معارف الهی و هدایت مردم در خمین نقش بسیاری داشتند.
وی افزود: پدر امام خمینی(ره)، آیت الله سید مصطفی موسوی که با آیت الله العظمی میرزای شیرازی نیز هم عصر بود، در نجف به تحصیل در زمینه علوم و معارف اسلامی پرداخت و در منطقه خمین، مردم در زمینه های دینی و علوم دینی به وی مراجعه می کردند.
امام جمعه شهرستان خمین گفت: امام خمینی(ره) پس از یادگیری علوم مقدماتی، از جمله ادبیات عرب، منطق، فقه و اصول در سن هفده سالگی عازم حوزه علمیه اراک شد و تا سن نوزده سالگی که به قم مهاجرت کرد، به شهر خمین رفت و آمد داشت.
وی افزود: امام خمینی (ره) ستون عظیم خیمه انقلاب بود که با درایت و رهبری عالمانه خود جامعه را آگاه کرد، وفاداران به نظام مقدس را گرد هم آورد و توانست ملت را از چنگال استکبار نجات دهد.
نظر شما