۱۷ خرداد ۱۳۹۴، ۹:۴۷

کتاب «اقتصاد و برنامه‌ریزی آموزشی» منتشر شد

کتاب «اقتصاد و برنامه‌ریزی آموزشی» منتشر شد

کتاب «اقتصاد و برنامه‌ریزی آموزشی» در بهار ۱۳۹۴ توسط انتشارات «نهج» وابسته به موسسه بین‌المللی مطالعاتی نهج البلاغه منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «اقتصاد و برنامه‌ریزی آموزشی» در بهار ۱۳۹۴ توسط انتشارات «نهج» وابسته به موسسه بین المللی مطالعاتی نهج البلاغه منتشر شد. این کتاب حاصل تلاش علی‌رضا رحیمی، دکترای تعلیم و تربیت از کالج بین‌المللی علوم اسلامی است که در ۳۰۰ صفحه و به بهاء ۱۸۰۰۰۰ ریال تدوین شده است.

دکتر رحیمی که کارشناسی ارشد پیوسته‌اش را در رشته معارف اسلامی و اقتصاد با گرایش تحقیقی اقتصاد آموزش و برنامه‌ریزی آموزشی گذرانده است در مقدمه این کتاب، آموزش را مهم‌ترین عامل مؤثر بر توسعه انسانی می‌داند و بیان می‌کند اولین گام در مسیر توسعه اقتصادی و اجتماعی، آموزش است ولی آموزش را نباید تنها به عنوان ابزار نگریست؛ زیرا هم‌چون هدف و حق انسانی مطرح است. هر نظام آموزشی نیز تغییرات ویژه‌ای را در ساختار اقتصادی و اجتماعی خاص خود موجب می­شود و اندیشه­ها و آراء مختص به خود را رواج داده است.

در هر نظام آموزشی، محدودیت امكانات و منابع كم‌یاب در مقابل زیادی نیازها، آموزش­های ناقص و ناكافی، سوءمدیریت، ناکارآمدی برنامه‌ریزی و... معضلات فراوانی را ایجاد می‌کند. در سطح جهانی نیز برخی عوامل، در نظام­های آموزشی نقش تعیین­كننده و سرنوشت­سازی دارند كه مواجهه با آن‌ها نیازمند عاقبت­اندیشی آگاهانه و برنامه­ریزی خردمندانه است.

رحیمی در مقدمه کتاب خاطرنشان می‌کند که سعی دارد در این کتاب رابطه دو سویه میان آموزش و پرورش و فرآیند توسعه را تبیین کند و روش‌های دست‌کاری اندیشیده مولفه‌های مؤثر بر آموزش و پرورش و فرایند توسعه را از طریق برنامه‌ریزی بیان کند. نوع ویژه‌ای از برنامه‌ریزی که در پی تلفیق اهداف نظام آموزشی با اهداف توسعه است. نوعی از برنامه­ریزی آموزش‌وپرورش در این کتاب مورد بحث است که با نوع جامع آن، یعنی برنامه­ای كه اهداف اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی توسعه در آن لحاظ شده و با برنامه­­ریزی توسعه ملی و حتی جهانی(برنامه­ریزی آموزشی با توجه به چشم‌اندازهای توسعه و متناسب با آن) مرتبط است.

کتاب «اقتصاد و برنامه‌ریزی آموزشی» در پنج فصل تنظیم شده که به شرح زیر است.

فصل نخست که نام آن «اقتصاد و آموزش‌وپرورش» است، به مسائل بنیادین و کلی مربوط به تعلیم و تربیت و علم اقتصاد آموزش و پرورش می‌پردازد.

«جنبه‌های توسعه‌ای آموزش‌وپرورش» عنوان فصل دوم است. در این فصل جنبه‌های ملموس توسعه با بهره‌گیری از دو شاخص رشد مداوم محصول ملی و بهبود وضع زندگی و سطح كیفی آن، به اثرات این شاخص‌ها و به‌تبع آن توسعه اقتصادی مورد بررسی قرار می‌دهد.

فصل سوم با عنوان «بررسی نظری جایگاه آموزش‌وپرورش در برنامه‌ریزی توسعه» به بررسی اصول و روش‌های برنامه‌ریزی جامعه آموزشی و تلفیق اهداف برنامه‌ریزی توسعه اقتصادی و برنامه آموزشی می‌پردازد.

«برنامه‌ریزی آموزشی با توجه به مسائل توسعه جامع» عنوان فصل چهارم است. فصل چهار مربوط است بیان گزینه‌هایی برای سیاست‌گذاری و تبیین اولویت‌های برنامه‌ریزی آموزشی که نویسنده کتاب با توجه به اختلافات بین سطوح و انواع آموزش بر توسعه و نوع و شیوه اثر آن‌ها و هم‌چنین چشم‌اندازهای کیفی و کمی برنامه‌ریزی توسعه آموزش و پرورش با رویکرد سیستمی به این موضوع می‌پردازد.

فصل پنجم، «جایگاه آموزش و پرورش در برنامه‌ریزی توسعه اقتصادی و اجتماعی ایران» نام دارد. فصل پنجم به بررسی جایگاه آموزش و پرورش ایران در برنامه‌ریزی توسعه اقتصادی اجتماعی ایران می‌پردازد. این فصل به تاریخچه برنامه‌ریزی آموزشی در ایران اشاره می‌کند و با دسته­بندی برنامه‌ها در قالب­های مختلفی از حیث محتوا و عملكرد، قلمرو زمانی، سطوح و قلمرو جغرافیایی و سیاسی و بررسی مسائل و مشكلات برنامه­ریزی آموزشی در ایران، سعی در ارائه منظره­ای واضح از وضعیت برنامه­ریزی آموزشی در ایران و جایگاه آموزش­وپرورش در برنامه­ریزی توسعه اقتصادی دارد.

علاقه‌مندان می‌توانند این کتاب را از طریق تماس با شماره ۰۲۱۸۸۷۱۸۸۶۵ و ۰۹۳۵۸۵۱۰۵۱۰ و مراجعه به تارنمای موسسه نهج و فروشگاه مجازی خانه کتاب تهیه کنند.

کد خبر 2768989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ذاکری ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۷
      0 0
      استاد دکتر رحیمی را میشناسم و افتخار شاگردیشان را داشته ام. استادی بی نظیر و بسیار مسلط. جالب این است که در چند رشته، ایشان مسلط هستند در فلسفه تعلیم و تربیت، در آموزش و پرورش تطبیقی، در مطالعات اسلامی، در برنامه ریزی درسی و در اقتصاد آموزش و پرورش. امیدوارم این کتاب راهی را پیش روی محققان جوان باز کند.