دكتر رهبر مژدهي آذر در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: بيماري سرماخوردگي طيف وسيعي را در بر دارد و بر اساس آن بسياري از افراد مبتلا به اين بيماري ممكن است به علت فقر اقتصادي براي درمان به پزشكان مراجعه نكنند و يا شيوه خود درماني را در پيش بگيرند. بنابراين ارائه آمار دقيق از ميزان مصرف داروي مربوط به آن مشكل است.
وي اظهار داشت: ميزان مصرف داروهاي آنتي بيوتيك در كشور بسيار زياد است به گونه اي كه آنتي بيوتيكها رقم نخست مصرف دارو را در كشور دارند كه البته برخي از آنها براي درمان سرماخوردگي مصرف مي شود. در صورتي كه براي درمان بسياري از انواع سرماخوردگي ها نيازي به مصرف اين دارو نيست چون اين بيماري 200 تا 300 نوع ويروس دارد بنابراين آنتي بيوتيك خاصي براي سرماخوردگي وجود ندارد.
عضو شوراي عالي داروخانه ها تصريح كرد: داروي مسكن نيز بعد از آنتي بيوتيك ها رتبه دوم مصرف دارو را در كشور دارند اما اين دارو هم فقط براي بيماري سرماخوردگي مصرف نمي شود چرا كه اين دارو براي كاهش درد ناشي از بيماريهاي مختلف تجويز مي شود.
وي ادامه داد: در كشور تبليغات و آگاهي مردم از داروها بسيار كم است بنابراين ممكن است فقط در صورت وخامت بيماري به پزشك و يا به استفاده از داروها روي آورند بنابراين تا حد ممكن بيماري را تحمل مي كنند بنابراين بايد آگاهي هاي لازم در خصوص درمان به موقع بيماريهاي شايع نظير سرماخوردگي ها ارائه شود تا بيماران با عدم مراجعه به موقع و يا خودرماني دچار مشكل نشوند.
عضو شوراي عالي داروخانه ها افزود: مردم ناراحتي هاي جسمي خود را معمولا تا حد زيادي تحمل مي كنند و فقط در صورتي كه موجب اختلال در انجام فعاليتهاي روزانه آنها شود به پزشك و يا داروخانه مراجعه مي كنند.
نظر شما