۱۸ خرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۲۲

توقف تولید موتورسیکلت های کاربراتوری تا یکسال و نیم آینده

توقف تولید موتورسیکلت های کاربراتوری تا یکسال و نیم آینده

معاون انسانی سازمان محیط زیست از توقف تولید موتورسیکلت های کاربراتوری ظرف یک سال و نیم آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید متصدی در نشست خبری که پیش از ظهر دوشنبه در سازمان محیط زیست برگزار شد با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر در ۶ کلانشهر بنزین یورو۴ و در ۵ کلانشهر گازوئیل با گوگرد زیر PPM ۵۰ تولید می شود.

به گفته وی در سال ۹۳ هوای تهران ۴۴ روز نسبت به سال ۹۲ روزهای سالم و پاک بیشتری داشت که این میزان از ۱۱۸ روز ناسالم در سال ۹۲ در شهر اراک به ۵۰ روز ناسالم در سال ۹۳ کاهش یافت.

معاون انسانی سازمان محیط زیست تصریح کرد: همچنین تعداد روزهای ناسالم در شهر اصفهان در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ ، ۵۰ درصد کاهش داشت.

وی با اشاره به مصوبه دهم اردیبهشت ماه ۹۳ دولت درخصوص کاهش آلودگی هوا اظهار داشت: مصوبه شامل ۹ محور و ۳۵ فعالیت بود که سازمان محیط زیست با جدیت پیگیر اجرایی شدن آن است.

وی افزود: در حال حاضر از ۹۶ مدل خودرو بنزینی سواری و گازوئیلی همگی مطابق با استاندارد یورو۴ و یورو۳ هستند.

متصدی یادآور شد: در این استانداردها نه تنها خروجی اگزوز خودروها مطابق با یورو۴ و یورو۳ است بلکه با نصب کاتالیست استانداردهای دیگر هم در خودروها رعایت می شود.

متصدی اظهار داشت: در سال های آینده نیز از طریق سیستم کنترل EOBD استانداردهای خودروها در طول سال به طور مداوم ضبط و ثبت خواهند شد.

معاون انسانی سازمان محیط زیست با اشاره به از رده خارج شدن ۳۰۰ خودرو فرسوده در سال ۹۳ تاکید کرد: این رکوردی بی سابقه بود که تنها با یک مدیریت ساده و با همکاری ستاد سوخت انجام شد.

به گفته وی بر این اساس از سال گذشته واردکنندگان خودروها که تا پیش از این می توانستند به جای وارد کردن خودرو مبلغی به ستاد سوخت واریز کنند بایستی حتما ۲ خودرو فرسوده را از رده خارج می کردند و به همین دلیل رکوردی بی سابقه در خروج خودروهای فرسوده رقم زده شد.

متصدی با بیان اینکه موتورسیکلت ها یکی دیگر از منابع مهم تولید آلودگی در کلانشهرها هستند اظهار داشت: از اواسط سال گذشته رعایت استاندارد یورو۳ برای تمام موتورسیکلت ها الزامی شد و همچنین قطعه کاتالیست بر روی تمام موتورسیکلت ها نصب شد.

وی با بیان اینکه یک موتورسیکلت استاندارد معادل ۴ تا ۵ خودرو تولید آلودگی می کند یادآور شد: با هماهنگی هایی که از ابتدای سال جاری سازمان محیط زیست با وزارت صنایع انجام داده از مهرماه سال ۹۵ به هیچ عنوان موتورسیکلت کاربراتوری در کشور تولید نخواهد شد.

وی افزود: بر این اساس از این تاریخ به بعد تمام موتورسیکلت ها بایستی با موتور انژکتوری تولید شوند چراکه موتور انژکتوری هم آلودگی کمتری تولید می کند هم مصرف سوخت کمتری دارد و هم موجب ارتقای تکنولوژی موتورسیکلت در کشور می شود.

معاون انسانی سازمان محیط زیست تاکید کرد: سازمان محیط زیست با استفاده از تسهیلات صندوق ملی توسعه و صندوق ملی محیط زیست به وزارت صنعت و معدن برای ارتقای موتورسیکلت ها از سیستم کاربراتوری به سیستم انژکتوری کمک خواهد کرد.

وی افزود: در حال حاضر تمام موتورسیکلت های موجود در کشور کاربراتوری بوده و کمتر از ۱۰ درصد از آنها انژکتوری هستند.

همچنین با توجه به اینکه موتور موتورسیکلت ها تماما وارداتی است در حال حاضر بیشتر از کشور چین با استانداردهای پایین وارد می شود که پس از این توافق با وزارت صنعت از کشورهایی با استاندارد بهتر واردات موتورسیکلت ها را خواهیم داشت.

متصدی اظهار داشت: ۶ ماه بعد از ممنوعیت تولید موتورسیکلت های کاربراتوری یعنی از ابتدای سال ۱۳۹۶ شماره گذاری این موتورسیکلت ها متوقف خواهد شد.

وی افزود: همچنین وزارت صنعت و معدن براساس یک بسته حمایتی و برنامه منظم برای کاهش آلودگی هوا جایگزینی موتورسیکلت های برقی به جای موتورسیکلت های بنزینی را در آینده نزدیک در دست اجرا دارد و استفاده از موتورسیکلت های بنزینی با موتور انژکتوری تنها محدود به مکان هایی مانند روستاها و مناطق صعب العبور خواهد شد.

معاون انسانی سازمان محیط زیست یادآور شد: موتورسیکلت های انژکتوری نسبت به موتورسیکلت های کاربراتوری آلودگی صوتی کمتری نیز تولید می کنند که البته نصب کاتالیست بر روی موتورسیکلت ها نیز در کاهش آلودگی صوتی نقش موثری خواهد داشت.

متصدی همچنین از اصلاح حدود معاینه فنی خودروها خبر داد و افزود: بر این اساس کنترل کاتالیست ها، کنیسترها و همچنین موتورهای انژکتوری در معاینه فنی دیده می شود که در حال حاضر به تصویب شورای عالی محیط زیست رسیده و منتظر ابلاغ آن هستیم.

معاون انسانی سازمان محیط زیست تاکید کرد: براساس توافق با وزارت نفت و نیرو امسال میزان مصرف مازوت به زیر ۱۰ درصد می رسد که این ۱۰ درصد نیز تنها در نیروگاه هایی که هیچ جایگزین دیگری برای سوخت ندارند استفاده می شود.

به گفته وی بر این اساس سوخت تمام نیروگاه ها در کل سال به جای مازوت و گازوئیل گاز طبیعی خواهد بود البته روند جایگزینی گاز طبیعی به جای مازوت از سال گذشته آغاز شده به طوری که در سال ۹۳، ۸۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی جایگزین ۱۱۰ میلیون مترمکعب مازوت شد.

متصدی تصریح کرد: در حال حاضر سوخت مورد نیاز نیروگاه ها معادل ۱۶۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی است که تا پایان سال تماما تامین می شود.

وی در پاسخ به اینکه جایگزینی مازوت در سال جاری دقیقا از کی اجرایی می شود اظهار داشت: مصرف اصلی نیروگاه ها مربوط به فصول سرد سال است و بنابراین و در حال حاضر مصرف چندانی ندارند با این حال از همین حالا تمام نیروگاه ها از گاز طبیعی استفاده می کنند.

معاون انسانی سازمان محیط زیست اظهار داشت: برای نیروگاه هایی که چاره ای به جز استفاده از مازوت ندارند نیز سازمان محیط زیست پیشنهاد داده که تا حد امکان این نیروگاه ها از رده خارج شوند.

متصدی افزود: در حال حاضر نیروگاه های تهران و اصفهان تماما از گاز طبیعی استفاده می کنند اما نیروگاه های اراک، منتظرالقائم و توس در خراسان به صورت ترکیبی از مازوت و گاز طبیعی استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سود بازرگانی برای خودروهای هیبریدی و برقی صفر است اظهار داشت: با هماهنگی هایی که انجام شده سود بازرگانی برای قطعات، ملزومات و تکنولوژی مدیریت پسماند نیز صفر خواهد بود یعنی تمام کسانی که در سیستم مدیریت پسماند ضوابط زیست محیطی را رعایت کنند از پرداخت سود بازرگانی معاف می شوند.

معاون انسانی سازمان محیط زیست تاکید کرد: همچنین با هماهنگی هایی که از طریق شورای عالی آب پیگیری شده قرار است که سود بازرگانی برای ملزومات کاهنده مصرف آب نیز کاهش داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ناکارآمد بودن قوانین مدیریت پسماندها در کشور اشاره کرد و افزود: براساس مصوبه ای که در تاریخ نهم خردادماه ابلاغ شد برنامه های خوبی برای مدیریت پسماندهای شهری به زودی اجرا می شود. همچنین مدیریت پسماند در ۳ استان ساحلی نیز با همکاری شهرداری ها به زودی اجرایی می شود.

به گفته وی بر این اساس پس از تایید محل امحاء پسماندها توسط سازمان محیط زیست دیگر دستگاه ها نیز برای تسریع احداث زباله سوزها در شهرهای ساحلی همکاری خواهند کرد.

معاون انسانی سازمان محیط زیست یادآور شد: در ۲۰ ماه گذشته هیچ پروژه توسعه ای در کشور بدون ارزیابی زیست محیطی اجرا نشده است تنها بیش از ۱۰۰ پروژه از دولت قبل فعالیت می کنند که برخی از آنها بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب محیط زیست را به همراه دارند.

متصدی اظهار داشت: در سال ۹۳، ۴۶ پروژه توسعه ای در سازمان محیط زیست بررسی شد که فقط ۹ پروژه تایید، ۱۰ پروژه مشروط و ۱۸ پروژه مردود شد.

این در حالی است که در سال ۹۰ از ۲۰۸ پروژه توسعه ای که بررسی شد ۱۶۵ پروژه تایید، ۱۸ پروژه مشروط و فقط ۲ پروژه رد شد.

متصدی تصریح کرد: از میان پروژه هایی که در ۲۰ ماه گذشته در سازمان محیط زیست تایید نشده اند می توان به سد شفارود، سد گتوند، میانگذر ارومیه، برخی پتروشیمی ها و برخی نیروگاه ها اشاره کرد.

وی همچنین از تکمیل شبکه پایش تکمیل گرد و غبار، تکمیل آزمایشگاه های معتمد، استانداردهای مرجع و ایستگاه های کنترل و پایش آلودگی ها خبر داد.

به گفته متصدی در حال حاضر ۲۵۵ صنعت کشور به صورت آنلاین پایش می شوند. همچنین سموم و کودهای شیمیایی کنترل و پایش شده و چند نوع سم نیز از رده خارج شده اند.

معاون انسانی سازمان محیط زیست از تدوین ضوابطی برای ایجاد شهرهای سبز و پایدار خبر داد و گفت: همچنین از دستگاه ها و صنایعی که در کاهش میزان آب، برق، سوخت، کاغذ از دیگر دستگاه ها سبقت بگیرند و کارنامه زیست محیطی بهتری داشته باشند در هفته دولت تقدیر خواهند شد.

وی همچنین از تدوین لایحه اقتصاد کم کربن در کشور با همکاری دستگاه های دولتی خبر داد و افزود: این لایحه در حال گذراندن مراحل تصویب است.

متصدی همچنین از تدوین ضوابط و مقررات زیست محیطی استفاده از معادن در کشور خبر داد.

کد خبر 2770705

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha