۱۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۰۴

نشست نقد عملکرد نمایشگاه کتاب-۳

روایت ناشران از سند سیاستگذاری برای نمایشگاه کتاب

روایت ناشران از سند سیاستگذاری برای نمایشگاه کتاب

ناشران حاضر در نشست نقد عملکرد نمایشگاه کتاب با ابراز رضایت از واگذاری این نمایشگاه به بخش خصوصی خواستار سیاستگذاری مشخص با حضور بخش خصوصی در نمایشگاه کتاب شدند

به گزارش خبرنگار مهر، نشست بررسی ابعاد بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب و افق های پیش رو با محوریت مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

در این نشست ملکی مدیر نشر قدر ولایت در سخنانی با اشاره به برگزاری نشست های مشابهی در سال گذشته، گفت: ما در دوره های قبل چنین جلساتی را در ۱۷ نوبت برگزار کردیم و حاصلش سندی شد که امضای بیش از یکصد ناشر را داشت و یکی از اساسی ترین موضوعاتش چگونگی شکل دهی به شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب بود. به نظرم جا دارد تا بار دیگر به این سند ارجاع داشته باشیم.

وی همچنین خواستار ایجاد شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب در تراز ملی شد.

عبدالعظیم فریدون مدیر نشر محراب قلم نیز در این نشست عنوان کرد: در کشور ما چیزی به عنوان نمایشگاه کتاب وجود ندارد بلکه یک فروشگاه بزرگ کتاب را داریم که فرصتی است برای افراد تا با وجود مشغله های زیاد بتوانند کتابهایشان را در طول یک سال بخرند. شیوه برگزاری این فروشگاه بزرگ نیز به شکلی بوده که گاهی تشکل ها در آن نقش داشته اند و گاهی نداشته اند، به نظر من چیزی که ما از آن رنج می بریم مدیریت کلان فرهنگی است که در آن اعمال سلیقه وجود دارد و برهمین اساس است که هیچ کدام از این واگذاری ها نمی تواند مبانی فکری محکمی داشته باشد.

فریدون ادامه داد: واگذاری نمایشگاه به تشکل های نشر، امسال حرکت مثبتی بود اما در این واگذاری نباید دولت کماکان ناظر و مجری باشد. این که چگونه این اتفاق افتاده است جای بحث دارد، به نظرم شاید جا داشت که تعداد کمیته های کمتری را به بخش خصوصی واگذار می کردند و بعد رفته رفته این واگذاری کامل می شد اما به نظرم مهم است اصل آن زیر سئوال نرود.

شریعت زاده مدیر نشر پازینه نیز دیگر سخنران این نشست بود که عرصه کتاب در کشور را به یک مراسم تشییع جنازه باشکوه تشریح کرد و گفت: ما جنگ رسانه ای را در حوزه کتاب باخته ایم و بی تعارف بگویم که پس از انقلاب در زمینه ارزش های فرهنگیمان پسرفت کرده ایم. متاسفانه کتاب به عنوان یک ابزار ارتباطی مهم در کشور ما مورد توجه قرار نمی گیرد و بر همین اساس ساختار انتخاب مسئولان برای آن هم مشخص نیست و همین می شود که یک سازمان دولتی بزرگ، کتاب‌فروشش فردی دیپلمه می شود.

این ناشر در ادامه گفت: مسئله کتاب در کشور ما یک منشور چند ضلعی است و خواهش می کنم دوستان در هیچ بخشی از آن سیاست را با آن آلوده نکنند.

شهری مدیر نشر نبأ نیز در این نشست گفت: هر ساختار مدیریتی با مروز زمان ممکن است از اهداف اصلی خود دور شود و ساختارش رو به افول برود و به نظر من در مورد نمایشگاه بین المللی کتاب نیز این اتفاق افتاده است. ما باید به فکر یک ساختار تازه با هدف گذاری جدید در نمایشگاه کتاب باشیم که رنگ و بوی مسائل فرهنگی نمایشگاه را در آن پررنگ تر حس کنیم.

وی تصریح کرد: در ساختار فعلی روز به روز ارزش های فرهنگی ما در حال کمرنگ تر شدن است و اگر چنین وضعیتی ادامه پیدا کند و نمایشگاه محل تجمع جامعه ما نباشد، باید تا چند سال آینده خودمان با دست خودمان آن را تعطیل کنیم.

نادر قدیانی مدیر نشر قدیانی نیز در این نشست عنوان کرد: آقای نوش آبادی سخنگوی وزارت ارشاد در رسانه ملی با افتخار می گویند امسال ۳ هزار ناشر خارجی در نمایشگاه وجود داشتند. ایشان لطف کنند ۳۰ مورد از آن ۳ هزارتا را اعلام کنند.

قدیانی ادامه داد: ما همه نوع دولت و سیاست گذاری فرهنگی را دیده ایم. به نظر من آنچه نیاز داریم کار است. آقای صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد گفته اند که ۷۰ درصد تولید کتاب در کشور به دست صد ناشر است. سئوالم این است اگر این گونه است چرا ما ۲۵۰۰ غرفه در نمایشگاه کتاب داریم؟ چرا این ناشران خرده پا تجمیع نمی شوند و در یک غرفه مشخص قرار نمی گیرند.

وی همچنین خواستار ایجاد سند محکم برگزاری نمایشگاه کتاب با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی شد.

خرسندی مدیر نشر خرسندی نیز در این نشست در سخنانی عنوان کرد: معاون اجرایی نمایشگاه به خودش نمره قبولی ۸۰ از ۱۰۰ داده است و به منتقدانش نمره صفر، من قضاوت در این زمینه را به افکار عمومی واگذار می کنم.

وی همچنین خواستار بازنگری در شیوه دعوت از میهمان ویژه نمایشگاه کتاب و نیز مشارکت بخش خصوصی در شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب و استفاده از الگوی کشورهایی مانند چین در حوزه کپی رایت شد.

سید صادق رضایی مدیرعامل سابق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز از سخنرانان این نشست بود که ادبیات ناشایست وی منجر به قطع سخنان وی شد.

رضایی در بخشی از اظهارنظرخود خطاب به امیرزاده گفت: شما با ترفندهایی اعلام می کنید که ناشران انتخاب شده به عنوان برتر در نمایشگاه کتاب از طیف ناشران انقلابی هستند اما نمی خواهید قبول کنید که ناشران دگراندیش را انتخاب نکردید چون اساسا شما را تحویل نگرفتند و کتابی را به شما برای بررسی ندادند.

وی همچنین گفت: آقای امیرزاده شما از چیزی دفاع می کنید که در آن هیچ کاره اید. یک کرکره را آوردید پایین، فردایش معاون فرهنگی آن را بالا برد و به خاطرش عذر خواست و گفت که خسارتش را جبران می کنم. امروز شما هنرمندانه در حال ایفای نقش هستید و این چهره واقعی شما نیست.

سردار ناظری مدیر انتشارات فاتحان نیز در سخنان خود در این نشست از وضعیت نمایشگاه کتاب در سال جاری اظهار رضایت کرد و گفت: دوستان مصلای امام خمینی (ره) برای خودش کسی است و بی جا نیست اگر بگویم ۵۰ درصد سیاست گذاری نمایشگاه را او انجام می دهد. بنابراین فقط نباید ازارشاد گله داشت.  

کد خبر 2771810

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha