علی بهادری در گفتگو با خبرنگار مهر ادامه داد: عشایر استان به مدت سه ماه با حضور در مناطق ییلاقی تا آغاز فصل سرما و کوچ قشلاقی به دامداری و گذران زندگی خود ادامه می دهند در این راستا این اداره کل حمایت های ویژه ای از جمعیت عشایر استان خواهد داشت.
وی افزود: امسال در راستای اسکان مناسب و رفع مشکلات پیش روی عشایر استان این اداره حمایت های خود را در چهار بخش شامل عملیات اجرایی اسکان، اجرای سوخت فسیلی، مطالعات ساماندهی عشایر و ارائه خدمات پشتیبانی به کوچندگان در دستور کار خود قرار داده است.
بهادری از اجرای ۵۴ طرح عمرانی در مناطق عشایر نشین استان خبر داد و گفت: این طرح ها با صرف اعتباری بالغ بر ۱۱ هزار و ۳۹۰ میلیون ریال شامل نگهداری و مرمت ایلراههای عشایری، بسهاری چشمه و احداث آبشخورها دامی عشایر است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی همچنین در خصوص نقش عشایر استان در تولیدات دامی بیان داشت: عشایر استان با دو میلیون واحد دامی ۲۰ الی ۲۵ درصد پروتئین و ۱۳ هزار تن معادل ۱۱.۳ درصد گوشت قرمز استان را به همراه ۴۷ هزار و ۳۷۰ تن شیر و دو هزار و ۸۸۰ تن پشم تولید می کند که نقش ارزنده در اقتصاد استان دارند.
آذربایجان غربی با ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه چهارمین استان عشایرنشین کشور به شمار می رود که همه ساله با با فرارسیدن خردادماه کوچ خود را به مناطق ییلاقی آغاز می کنند.
در حال حاضر عشایر استان شامل ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار با جمعیت بالغ بر ۱۰۳ هزار و ۹۲۷ نفر در قالب ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل از ۳۳۶ کانون استان مشغول کار و تلاش و زندگی هستند که این میزان ۱۱ درصد جمعیت روستایی استان و چهار درصد کل جمعیت آذربایجان غربی را شامل می شود.
عشایر آذربایجان غربی از دیرباز در کنار سایر قوم ها و اقلیت های مستقر در آذربایجان غربی در راستای توسعه وتعالی استان و رونق اقتصادی منطقه نقش آفرین بوده و به عنوان مرزاران غریور سالهاست با نثار شهدای زیادی پای آرمان و ارزشهای انقلاب اسلامی مانده اند.
همه ساله با آغاز خردادماه کوچ عشایر استان به مناطق ییلاقی مناظر دیدنی و جالبی از زندگی، کارو تلاش انسانهایی که مشکلات زیادی را برای حفظ هویت و آرمانهای خود به جان می خرند را می توان در ایلراهها مشاهده کرد.
نظر شما