۲۴ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۵۵

حاجیان زاده در نشست خبری:

کانون پرورش شعبه دیگر آموزش و پرورش نیست/ پیگیری نهضت مطالعه مفید

کانون پرورش شعبه دیگر آموزش و پرورش نیست/ پیگیری نهضت مطالعه مفید

مدیرعامل کانون پرورش فکری گفت: این مرکز شعبه دیگری از آموزش و پرورش نیست و ما به صرفاً آموزش غیرمستقیم توجه می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر علیرضا حاجیان زاده در یک نشست رسانه ای که امروز ۲۴ خرداد ماه برگزار شد به تشریح فعالیت‌های تابستانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و پر کردن اوقات فراغت این گروه سنی پرداخت و گفت: امسال کانون پرورش فکری در حالی وارد پنجاهمین سالگرد تاسیس خود می‌شود که ۹۱۴ مرکز فرهنگی فعال در سراسر کشور دارد.

وی افزود: ما تاکنون دو هزار و ۱۴۱ عنوان کتاب چاپ اول و دو هزار و ۶۷۰ عنوان تجدید چاپ کتاب‌های پرخواننده را داشته‌ایم. تاکنون سه میلیون جنس کتاب از سوی انتشارات کانون پرورش فکری منتشر شده است. همچنین ۲۱۴ عنوان وسایل سرگرمی و اسباب بازی، ۴۵ عنوان بازی یارانه‌ای، ۱۰ عنوان کتاب الکترونیک و ۱۴۵ عنوان کاست و سی‌دی در زمینه موسیقی کودک تولید کرده و در اختیار علاقمندان گذاشته‌ایم.

حاجیان‌زاده بحث اوقات فراغت را موضوعی جدی دانست و افزود: کودکان ۱۸۰ روز از ایام سال را تعطیل هستند پس ما باید اوقات فراغت آنها را جدی بگیریم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم. تمرکز کانون بر فعالیت هایی است که موجب پرورش فکر و تقویت مهارت‌های ذهنی از یک سو و رشد استعدادها و مهارت‌‌های فردی و اجتماعی از سوی دیگر شود.

طرح نهضت مطالعه مفید شکل می‌گیرد

مدیرعامل کانون پرورش فکری از پیگیری طرح نهضت مطالعه مفید خبر داد و افزود: در سطح دنیا گرایش به کتاب و کتابخوانی با وجود رسانه‌های رقیب کمرنگ شده است ما باید تلاش کنیم تا از راه‌های گوناگون بچه های را به کتاب خواندن تشویق کنیم از این سو محور فعالیت‌های کانون پرورش فکری برای فصل تابستان ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است. ما فعالیت‌هایی را در این راستا برنامه ریزی کرده و پیگیری می کنیم. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به جلسات شعر و قصه خوانی، معرفی و روخوانی کتاب، داستان نویسی، صندوق پس انداز کتاب و ... اشاره کرد.

حاجیان زاده گفت: هدف از راه‌اندازی طرح نهضت مطالعه مفید گسترش کتابخوانی است. کانون نمی‌خواهد بچه ها تنها به مراکز فرهنگی و کتابخانه ها مراجعه کنند و به طور فیزیکی کتاب امانت بگیرند بلکه بر آن است تا فعالیت‌هایی را پی‌ریزی کند که بچه ها با اشتیاق به سراغ کتاب و کتابخانه بیایند.

به گفته حاجیان زاده ۲۲۰ مرکز آموزشی کانون زبان در سراسر کشور وجود دارد که هفت زبان زنده دنیا چون انگلیسی، آلمانی، عربی، فرانسه، روسی و... در آن تدریس می شود. ساماندهی مراکز کانون زبان به ویژه در فصل تابستان از دیگر فعالیت‌هایی است که کانون پرورش فکری دنبال می‌کند. همچنین جشنواره‌هایی در ۳۱ استان برگزار می‌شود که از آن میان می‌توان به جشنواره رضوی، بازی های محلی، شب‌های شعر و قصه و جشنواره فیلم کوتاه اشاره کرد. کودکان می توانند در این جشنواره‌ها شرکت کنند.

۲۰۰ سانس تئاتر در مراکز فرهنگی کانون اجرا می‌شود

علیرضا حاجیان‌زاده به فعالیت‌های تابستانه کانون پرورش فکری در زمینه اجرای تئاتر اشاره و بیان کرد: همزمان با فرا رسیدن تعطیلات ۲۰۰ سانس تئاتر در مراکز فرهنگی کانون اجرا می شود. ما به ۱۲ گروه مجوز داده ایم تا در دو مرکز تئاتر کانون در تهران و مراکز فرهنگی دیگر به اجرای نمایش بپردازند.  هر کدام از این نمایش‌ها بین ۱۰ تا ۱۵ بار در هر استان اجرا می‌شود و در هر سئانس بین ۵۰۰ تا دو هزار بیننده دارند. همچنین تریلی نمایش تئاتر داریم که نزدیک به دو هزار کیلومتر در شهرهای مختلف سفر می‌کند و به اجرای نمایش می پردازد.

یکی دیگر از فعالیت‌های کانون تولید ۱۵ تئاتر از کتاب‌های درسی است. ما می خواهیم فعالیت‌های کانون را به فضای آموزش رسمی نزدیک کنیم. در نتیجه مفاهیم کتاب درسی را استخراج کرده ایم و براساس آن به تولید تئاتر پرداخته‌ایم.

به گفته حاجیان‌زاده «روزه کله گنجشکی» از درس «هدیه‌های آسمانی» کتاب تعلیمات دینی نخستین تئاتری است که براساس کتاب درسی تولید و اجرا شده و از ابتدای ماه رمضان در تهران به نمایش در می‌آید.

مدیر عامل کانون پرورش فکری در پاسخ به خبرنگار مهر که کانون به شعبه دیگری از آموزش و پرورش تبدیل شده گفت: ما باید مراقبت کنیم که چنین اتفاقی برای کانون نیفتد. کانون شعبه ای از آموزش و پرورش نیست گرچه از نظر مفاهیم با آنها یکی هستیم اما تلاش کانون بر این است که مفاهیم آموزشی و تربیتی را در قالبی جذاب و غیر مستقیم ارائه کند در حالی که کلاس درس و کارنامه ویژگی آموزش است.

حاجیان‌زاده بار دیگر در پاسخ به خبرنگار مهر که از ۲۰۰ سانس اجرای تئاتر چه میزان کارهای جدید است گفت: از ابتدای سال ۹۴ تنها یک کار تازه تولید کرده‌ایم. کارهایی که همزمان با تابستان اجرا می شود هیچکدام تولید کانون پرورش فکری نیست بلکه کار گروه های مختلف را بررسی کرده‌ایم و سالن در اختیارشان گذاشته ایم اما بر آن هستیم تا پایان سال جاری ۱۲ تئاتر تولید کنیم.

طرح «عضو ارشد» شکل می گیرد

مدیر عامل کانون پرورش فکری در پاسخ به اینکه روزگاری کانون محل بالیدن بزرگان هنر امروز چون بهرام بیضایی، عباس کیارستمی، امیر نادری و... بود امروز کانون برای اعضای برتر و نخبه خود چه می کند گفت: ما طرح «عضو ارشد» را راه اندازی کرده ایم. ما اعضای کانون را رصد می‌کنیم و کسانی که چندین سال در کانون بوده و استعدادهای ویژه‌ای دارند را جدا کرده و برایشان کلاس‌های تخصصی تشکیل می دهیم همچنین در پی آن هستیم تا بعد از سپری کردن دوره نوجوانی از وجود این افراد به عنوان کمک مربیان کانون استفاده کنیم.

حاجیان زاده در پاسخ به اینکه آیا قرار است کانون از فیلم کیانوش عیاری حمایت کند گفت: ما در زمینه تولید فیلم با سازمان سینمایی ارشاد مذاکراتی داشته ایم و قرار است بنیاد فارابی از ما حمایت کند. در ارتباط با پشتیبانی از کیانوش عیاری در تولید فیلم فعلا صحبتی نمی کنم تا پروسه تولید قطعی شود.

یکی دیگر از مواردی که مدیرعامل کانون پرورش فکری به آن اشاره کرد مراکز فراگیر کانون بود. او هدف از شکل گیری این مراکز را کنار هم قرار گرفتن بچه‌های سالم با کودکان دارای نیازهای ویژه دانست و افزود: کانون پرورش فکری به تولید کتاب های بریل و پویا برای استفاده نابینایان و ناشنوایان پرداخته است. همچنین در یافتن محل برای راه اندازی این مراکز دقت داشته که مکان هایی را انتخاب کند که نزدیک به مدارس کودکان استثنایی است. ما همچنین با این مدارس ارتباط برقرار کرده و مراکز خود را به آنها معرفی کردیم. در حال حاضر پنج مرکز فراگیر در سطح شهر تهران وجود دارد و شعار ما این است که در هر استان یک مرکز فراگیر داشته باشیم.

کد خبر 2778437

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha