دامبین یام شامگاه دوشنبه در حاشیه نشست مشترک بین دانشگاه زنجان و آکادمی ملی مغولستان در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در کشور مغولستان بیش از ۶ هزار لایه و اندیسهای معدنی وجود دارد، افزود: از ذخایر معدنی این کشور، تنها ۴۰ درصد مورد اکتشاف قرار گفته و ۶۰ درصد بدون اکتشاف و بهرهبرداری است.
وی ذخایر مس، طلا و مولیبدن را از مهمترین ذخایر معدنی در کشور مغولستان عنوان کرد و افزود: کشور مغولستان آماده استقبال از ورود شرکتهای اکتشافی و مطالعاتی ایرانی در بخش معدن است.
یام با بیان اینکه ارتباط کشور مغولستان با ایران در زمینه معدن سهگانه خواهد بود، افزود: این ارتباط در قالب آموزش، اکتشاف و سرمایهگذاری خواهد بود.
سفیر مغولستان در ایران با بیان اینکه بحث تبادلات، مرحله بعدی توسعه روابط ایران و مغولستان است، گفت: ایران و مغولستان در زمینههای معدن، مطالعات تاریخی و روابط علمی همکاری خواهند داشت.
یام افزود: در حالحاضر گسترش مطالعات در مورد تاریخ ایلخانان مغول و همچنین همکاریهای علمی از عمده فعالیتهای مشترک ایران و مغولستان است.
وی از بورسیه پنج دانشجوی کشور مغولستان در دانشگاههای ایران با موافقت وزارت علوم ایران خبر داد و گفت: در حقیقت با این ارتباط میتوان کارهای بزرگی انجام داد که از جمله آن تبادل دانشجو بین دو کشور است، زیرا این ارتباطات مستمر موجب پیشرفت و توسعه مغولستان میشود و نباید این موقعیت مهم را از دست بدهیم؛ چراکه هنوز در اول راه قرار داریم.
نظر شما