به خبرنگار مهر، همایش اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر با حضور مدیر کل امور اجتماعی استانداری و مدیر کل بهزیستی البرز پیش از ظهر امروز در کانون امام علی ( ع ) برگزار شد.
افروز بهرامی با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد جرائم در کشور مربوط به موادمخدر است، گفت: بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر معتاد در کشور وجود دارد.
بهرامی در ادامه گفت: مصرف سالانه مواد مخدر در کشور برابر ۵۰۰ تن است. طبق آمار موجود از سال ۸۶ تا کنون روزانه ۸۰ نفر به آمار معتادان کشور افزوده می شود.
این مسئول به تغییر الگوی مصرف مصرف مواد مخدر از ستنی به صنعتی اشاره کرد و گفت: در سال ۸۴ مصرف مواد صنعتی نیم درصد بود و این در حالی است که مصرف مواد صنعتی در سال ۹۲ به ۲۶ درصد رسیده است.
بهرامی از کاهش سن افراد مبتلا به اعتیاد خبر داد و گفت: در حال حاضر سن افراد مبتلا به اعتیاد به ۲۰ سال رسیده است و این در حالی است که زنان نسبت به گذشته بیشتر در آسیب ابتلا به مواد مخدر قرار گرفته اند.
مدیرکل اداره کل بهزیستی البرز آمار ابتلای زنان به مواد مخدر در سال ۹۲ را ۷۳ درصد اعلام کرد و گفت: با توجه به ابلاغ های رهبر معظم انقلاب در خصوص مبارزه با این پدیده زیان آور باید اقدامات بیشتری انجام شود. نیاز است در برنامه ها و سیاست های دولت تجدید نظر شود. اعتیاد یک موضوع اجتماعی است و راه حل اجتماعی می خواهد.
پانصد و ۵۰ نفر از کودکان بد سرپرست و بی سرپرست البرز شناسایی شدند
بهرامی با اشاره به اینکه جوانان به دلیل لذت، کنجکاوی و سرگرمی به مواد مخدر روی می آورند، افزود: برای اوقات فراغت جوانان باید اقدامات سازنده انجام شود. در این میان به یک جنبش بینش گرایانه از سوی صدا و سیما برای توسعه حضور مردم در مبارزه با مواد مخدر نیاز است زیرا دولت به تنهایی و بدون کمک مردم و تشکل های مردم نهاد نمی تواند از پس این رسالت بر آید.
بهرامی با اشاره به اینکه کاری ارزشمند در مورد ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل در استان انجام شده است، افزود: طرح ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل در استان البرز انجام شده است و بیش از پانصد و ۵۰ نفر از کودکان بد سرپرست و بی سرپرست شناسایی شده اند.
این مسئول بیان کرد: باید مشکلات مالی و فرهنگی کودکان بازمانده از تحصیل به کمک نهادهای آموزش و پرورش حل شود امیدواریم در مهر ماه سال ۹۴ بتوانند تحصیل خود را آغاز کنند.
در ادامه همایش حمیدرضا عسگری مورودی مدیرکل اداره کل اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد مقابله شدید با پدیده شوم مواد مخدر در البرز هستیم، اظهار کرد: همجواری البرز با پایتخت و قرار گیری این استان در مسیر ۱۴ استان دیگر باعث شده که این آسیب ها دامنگیر البرز شود.
۶۰ تشکل مردم نهاد فعال در حوزه اجتماعی در البرز وجود دارد
وی مهاجر پذیری البرز را یکی دیگر از عوامل افزایش آمار اعتیاد در این استان دانست و گفت: با پیگیری نهادهای پیشگیری از مواد مخدر و نیروی انتظامی در خصوص مبارزه با مودا مخدر اقدامات مطلوبی در استان انجام شده است.
این مسئول مشارکت مردم برای ساماندهی این پدیده شوم را ضروری دانست و گفت: اجتماعی کردن این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است وجود تشکل های مردم نهاد مبارزه با مواد مخدر، نشان از مشارکت شهروندان در این عرصه است.
عسگری موردی در ادامه با اشاره به اینکه مبارزه با مواد مخدر باید از درون خانواده آغاز شود، بیان کرد: در طول چند روز آینده و همزمان با روز جهانی مبارزه با مواد مخدر از تشکل های مردم نهاد استان که در مبارزه با مواد مخدر سنتی و صنعتی حضور موفق داشته اند تقدیر می شود.
این مسئول در پایان از وجود ۶۰ تشکل مردم نهاد در البرز که در خصوص مبارزه با مواد مخدر فعالیت می کنند خبر داد و گفت: باید با سیاست گذاری توسعه کیفی و کیفی این نهادها مورد توجه ویژه قرار گیرد بسترسازی ارتقای تشکل های مردم نهاد که در امور اجتماعی فعالت دارند در حال شکل گیری است.
نظر شما