پس ازآن كه اعلام شد امام خميني ازپاريس به وطن برمي گردد ، درچنين روزي درسال 1357 ه ش ارتش به دستوربختيار نخست وزيروقت فرودگاه مهرآباد تهران را بست و باندهاي فرودگاه را با تانك ها وسربازان اشغال كرد تا ازورود حضرت امام خميني (ره) به وطن جلوگيري به عمل آورد . اواعلام كرده بود تمامي پروازها تا صبح روزهشتم بهمن لغوشده است . دراين روز و روز بعد برخي از طرفداران دولت بختياركه از وابستگان رژيم و ساواكي ها بودند درحمايت ازوي تظاهرات كردند اما جميع انقلابيون با راه اندازي تظاهرات گسترده درمخالفت با بختياراين گونه تحركات مذبوحانه را پاسخ گفتند . انقلابيون درتظاهرات تهديد كردند اگر بختيارمانع ازبازگشت رهبرانقلاب به كشور شود به مبارزه مسلحانه روي مي آورند. امام نيزاعلام كردند در وقت مناسب به هر شكلي كه باشد به ايران باز خواهند گشت. مردم همه روزه با تظاهرات اعلام مي كردند خواستار حضور سريع حضرت امام خميني ره در آغوش ملت ايران هستند . پس از اين خروش مردمي نهايتا بختيار شكست خورد و سرانجام پس از چند روز راديو تهران اعلام كرد كه فرودگاه بين المللي تهران بازگشايي شده است .
در خواست استعفاي بختيار :
در همين روز در سال 1357 بسياري از روحانيان با انتقاد از عملكرد نابخردانه بختيار پس از به قدرت رسيد نش ، خواستار استعفاي بي قيد و شرط او شدند اما بختيار پيشنهاد كرد كه اگر امام خميني ره در پاريس بماند سلطنت را به همه پرسي مي گذارد و پس از آن استعفا خواهد كرد كه البته چنين امري هرگز محقق نشد .
تظاهرات بزرگ ملي گرايان :
در چنين روزي در سال 1357ه ش ، در يك تظاهرات گسترده با حضور هزاران نفر در ميدان بهارستان تهران ، اعضاي جمعيت هاي ملي گرا ضمن اعلام وفاداري خود به قانون اساسي سلطنتي و ابراز تنفر از شاه و حكومت شاهنشاهي ، عملكرد دولت بختيار را محكوم كردند . مهندس بازرگان ، و سنجابي رهبران نهضت آزادي و جبهه ملي در اين راهپيمايي اعلام كردند كه چنانچه ورود حضرت امام خميني ره به وطن مشكل تر گردد بي شك دامنه خشونت ها دامان دولت بختيار را نيزخواهد گرفت .
پايان اعتصاب كاركنان پست و مخابرات :
دراين روزدر سال 1357 كاركنان پست و مخابرات به اعتصاب چندين روزه خود پايان دادند . كميته تنظيم اعتصابات كه از طرف نيروهاي انقلابي تشكيل شده بود، چندي پيش تصميم گرفته بود به دليل اختلال در امور مخابراتي و پستي مردم ، كاركنان اين بخش فعاليت خود را از سر گيرند .
سران حزب توده به اعدام محكوم شدند :
در چنين روزي در سال 1344 ميلادي دادگاه نظامي يك تهران براي سيزده تن از اعضاي حزب توده احكام غيابي صادر و آنان را به مرگ محكوم كرد .
اسامي افرادي چون احسان طبري ، غلامحسين فروتن و محمود بقراطي در اين فهرست ديده مي شود .
در گذشت ابوالحسن مسعودي :
درچنين روزي در سال 346 هجري قمري ابوالحسن مسعودي مورخ بزرگ اسلامي در گذشت . از آثار او مي توان به مروج الذهب و حدائق االاذهان في اخبار بيت النبي (ع) اشاره كرد . مسعودى مورخ و متفكر نامدار قرن چهارم هجري قمري روشهاى جديدي را در تاريخ نگارى اسلامى به كار بست . او توانست با در هم آميختن دانش هاي تاريخ و جغرافيا، روش جديدي را پايه ريزي نمايد و در حوزه تاريخ علوم عقلي را دخالت دهد . وي در اين امر براي نخستين بار روش هاي مقايسه اي را مورد آزمايش قرارداد و و با استفاده از عناصر تحليلي فلسفه و همچنين روش هاي مشاهده اي ، در جهت علمي كردن مفهوم تاريخنگاري همت ورزيد . وي با استفاده از اين روش علمي در تاريخ نگاري موفق شد با ديدي منتقدانه به وضعيت وقايع تاريخي بپردازد و شيوه اي تحليلي را در بررسي وقايع تاريخي به كار بندند . در واقع او را مي توان تحليلگر تاريخي دانست تا مورخي كه به توصيف كردن وقايع بپردازد . او علاوه بر بررسي وضعيت چرايي وقايع در حوزه تقويم و گاهشماري نيز تلاش هاي فراواني كرد و به ثبت و ضبط دقيق وقايع تاريخ پرداخت . او به منظور رفع تعارض در روايتهاى مختلف تاريخى، به نجوم و رياضيات و تقويم به روش علمي روى آورد. مسعودي در كتاب «مروجالذهب» به مباحثي در حوزه تاريخ جهان و همچنين مفاهيمي در علم نجوم نظير علل و عوامل طبيعى و اجرام و افلاك سماوى و تاثيرات آنها بر سرنوشت اقوام و ملل، تغييرات جوى و ارضى پرداخته است . زمين و دريا و درهها و كوهها و هفت اقليم و ستارگان وابسته به آن و ترتيب افلاك ، اختلاف درباره جذر و مد، ذكر ملوك و آنچه كسان درباره نسبها، شمار ملك و سالهاى شاهيشان گفتهاند، ذكر سالها و ماههاى عرب و عجم و موارد اتفاق و اختلاف آن، ذكر ماههاى قبطيان و سريانيان و اختلاف نام آن ها و شمهاى از تاريخهاى مختلف، ذكر ماههاى سريانى و مطابقت آن با ماههاى عربى و شمارش ايام سال و شناخت تغييرات جوى، ذكر ماهها و روزهاى ايرانيان، ذكر سال و ماه عرب و نام روزها و شبهايشان، ذكر تاثير آفتاب و ماه در اين جهان و شمهاى از آنچه در اين زمينه گفتهاند و چيزهاى ديگر مربوط به اين باب، ذكر چهار ربع جهان و چهار طبع و اختصاصات هر يك از ربعها از شرق و غرب و شمال و جنوب و هواها و مسائل ديگر از تاثير ستارگان و مطالبى كه مربوط به اين باب است، ذكر خانههاى معروف و معبدهاى بزرگ و آتشكدهها ، ذكر ستارگان و ديگر عجايب عالم، ذكر مختصر تاريخ از آغاز عالم تا ميلاد پيغمبر خدا(ص) و آنچه بدين باب مربوط است از جمله مطاللب مطروحه در اين كتاب است .
تاسيس موسسه تحقيقات علوم جزايي و جرم شناسي در تهران :
در چنين روزي در سال 1345 ه ش موسسه تحقيقات علوم جزايي و جرم شناسي در تهران آغاز به كاركرد . اين موسسه با هدف انجام تحقيقات علمي بر روي موضوعاتي چون بزه ، بزهكار ، بزه ديده شروع به كار كرد و در اين زمينه با چاپ مقالات مختلف و همچنين برگزاري نشست ها و كنگره هاي علمي ، گام مهمي را در حوزه شناخت وضعيت رواني مجرمين و همچنين موقعيت هاي مختلف بزهكار به منظور تقنين بهينه در حوزه قانونگذاري جزايي برداشت . جرمشناسي يكي از شاخه هاي اصلي علم حقوق است كه در آن به بزه ، بزهكاري ، بزهكار و كيفر پرداخته مي شود . همچنين در حقوق جزا اصول حاكم بر مجازات ها و قوانين جزايي بررسي مي شود. قانون مجازات عمومي ايران قبل از انقلاب اسلامي بر اساس نظريه هاي مطروحه از سوي همين موسسه در اختيار قانونگذار گذاشته شد و چنين بود كه قانون مجازات عمومي ايران بر اساس انديشه هاي مكتب دفاع اجتماعي نوين مارك آنسل شكل گرفت . قانون مجازات اسلامي پس از انقلاب اسلامي بر اساس انديشه هاي ناب اسلامي و همچنين آخرين رهيافت هاي جزايي تنظيم شده است .
پيمان مودت و دوستي :
در چنين روزي در سال 1310 هجري شمسي ميان دو كشور ايران و تركيه معاهده تحد يد حدود و سرحدات ميان دو كشور به امضا رسيد .
تشكيل رسته هاي نظامي درارتش ايران :
درچنين روزي در سال 1815 ميلادي عباس ميرزا وليعهد فتحعلي شاه قاجار، براساس ارتش هاي كشورهاي پيشرفته رسته هاي تخصصي درارتش ايران بوجود آورد وبه اين طريق در جهت تخصصي تر شدن امور نظامي در ايران گام مهمي برداشت . رسته هايي كه امروزه در ارتش وجود دارد از جمله زرهي ، پياده ، آجوداني ، توپخانه ، پدافند ، قضايي و...يادگار دوران عباس ميرزا است .
فرمان ادامه جنگ :
در چنين روزي در سال 1943 ميلادي هيتلر از سربازان و افسران خود به جد خواست در برابر شوروي مقاومت كنند و در برابر متفقين تسليم نشوند .
نخستين هواپيماي دست ساز :
در چنين روزي در سال 1908 ميلادي ، هانري فارمن مخترع فرانسوي با يك هواپيماي ساخت خود هشت كيلومتر را بر فراز پاريس پرواز كرد . اين فعاليت وي نخستين پرواز بلنددمدت انسان بود .
در گذشت چرچيل :
در چنين روزي در سال 1965 وينستون چرچيل نخست وزير انگلستان در گذشت . وي در نود سالگي در گذشت . او از بزرگترين رجال سياسي انگلستان بود . چرچيل در سي ام نوامبر 1874 ميلادي در انگلستان به دنيا آمد وي پس از طي تحصيلات مقدماتي وارد دانشكده نظام شد و در آنجا به تحصيل پرداخت . چرچيل در جنگ جهاني دوم و در بحراني ترين اوضاع انگلستان در سمت نخست وزيري اين كشور ايفاي وظيفه كرد . وي فردي اديب نيز بود و در دوران زندگي خود آثار چندي به رشته تحرير در آورد و به همين دليل نيز جايزه نوبل ادبي را در سال 1953 ميلادي از آن خود كرد . جنگ رودخانه، مسافرت آفريقايي من، بحران جهان، تاريخ مردم انگليسي زبان، ، معاصران بزرگ، جنگ جهاني دوم، ، پيروزي و تراژدي، بحراني جهاني، تاريخ جنگ جهاني دوم و اتحاد بزرگ و محور سرنوشت از جمله معروف ترين آثار اويند .
حفر نخستين چاه نفت :
درچنين روزي در سال 1860 ميلادي نخستين چاه نفت به دست آدرين لورنتين حفر شد . نخستين چاه در ايالت پنسيلوانياي آمريكا حفر گرديد .
تشكيل كشور روماني :
درچنين روزي در سال 1895 ميلادي با پيوستن ايالات مولداوي و والاكيا به يكديگركشور روماني شكل گرفت . الكساندرا كوزا به حكومت اين دو ايالت رسيد .
معاهده بردا :
درچنين روزي درسال 1667 معاهده " بردا "ميان دو كشورانگلستان و هلند به امضا رسيد . اين معاهده درباره واگذاري مستعمرات هلند به انگلستان بود .
تغيير نام شهر سن پترز بورگ :
درچنين روزي درسال 1924 ميلادي برغم وصيتنامه لنين ، سه روز پس از فوت او ، شهر سن پترز بورگ را به لنينگراد تغيير نام دادند .
تولد پابليوس اي هادريانوس :
درچنين روزي درسال 76 ميلادي چهاردهمين امپراطور روم ديده به جهان گشود . وي بين سالهاي 117 تا 138 ميلادي بر اين كشور حكومت كرد .
تولد پير دو بومارشه :
درچنين روزي در سال 1732 ميلادي بومارشه نمايشنامه نويس فرانسوي به دنيا آمد . " در خت سويل " عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد اديت وارتون :
در چنين روزي در سال 1862 ميلادي وارتون نويسنده برجسته آمريكايي متولد شد . "عصر بي گناهي "عنوان مهمترين اثر اوست .
درگذشت كاليگولا :
درچنين روزي در سال 41 ميلادي كاليگولا امپراطور روم اعدام شد . وي بين سالهاي 37 تا 41 ميلادي براين كشور حكومت
مي كرد . وي را يكي از قسي القلب ترين امپراطوران روم دانسته اند .
انتخاب كورونيوس به امپراطوري :
درچنين روزي در سال 1458 ميلادي ماتياس كورونيوس به عنوان پادشاه مجارستان كنوني ( هانگاري ) انتخاب شد .
ساختار مدني در روسيه :
درچنين روزي درسال 1722 ميلادي پطر كبير سيستم مدني و شهري را در كشور روسيه به مرحله اجرا نهاد .
توقف نگارش كتاب كافكا :
درچنين روزي درسال 1913 ميلادي فرانتس كافكا كاربرروي كتاب" آمريكا" را متوقف كرد . اين كتاب هرگز چاپ نشد .
ممنوعيت احزاب غير فاشيستي :
در چنين روزي درسال 1924 ميلادي ديكتاتوري فاشيستي موسوليني هرنوع تحرك سياسي و تشكيل گروه سياسي غير از فاشيسم را ممنوع كرد .
زلزله شديد در شيلي :
در چنين روزي در سال 1939 بر اثر زلزله اي شديد در كشور شيلي بيش از سي هزار نفر جان خود را از دست دادند .
تسخير منطقه نتونو :
در چنين روزي در سال 1944 ميلادي نيروهاي متفقين منطقه نتونو را در ايتاليا به تسخير خويش در آوردند .
نخستين فوزيون :
در چنين روزي در سال 1958ميلادي بر اثر آزمايش هاي مختلف هسته اتم شكافته شد . پس از گرم شدن دو اتم و بالارفتن دماي آن تا صد ميليون در جه سانتيگراد و تركيب دو اتم سبك با يكديگر براي خلق اتم سنگين تر نخستين فوزيون انسان ساز شكل گرفت .
اين عمل هر ثانيه در خورشيد انجام مي پذيرد . در خورشيد اتم هاي هيدروژن پيوند مي خورند و تبديل مي شوند به دوتريوم(ايزوتوپي از آن+يك ذره پوزيترون+ يك ذره نوترينو.) دومين واكنش: تركيب دوتريوم با يك ئيدروژن و تشكيل يك ذره گاما و يك ايزوتوپ هليم سومين واكنش: تركيب دو ايزوتوپ حاصله هليم و تبديل آن به يك اتم هليوم و اتم ئيدروژن .
قيام عليه دو گل :
در چنين روزي در سال 1960 ميلادي مردم الجزاير عليه رييس جمهور فرانسه مارشال دو گل قيام كردند .
دولت اضطراري در اسپانيا :
در چنين روزي در سال 1969 ميلادي ژنرال فرانكو، ديكتاتور اسپانيا ، تشكيل دولت اضطراري را اعلام كرد .
تولد فردريك كبير :
فرد ريك كبير پادشاه پروس در چنين روزي در سال 1712 ميلادي به دنيا آمد .
تولد نيل بوهر :
در چنين روزي نيل بوهر فيزيكدان دانماركي به دنيا آمد . وي در سال 1922 برنده جايزه نوبل دررشته فيزيك شد . او در بيستم نوامبر 1962 در گذشت .
كنفرانس جنگ :
در چنين روزي در سال 1943 ميلادي تئودور روزولت رييس جمهور آمريكا و وينستون چرچيل نخست وزيربريتانيا كنفرانس جنگي را در كازابلانكاي مراكش تشكيل دادند .
نخستين سفينه ژاپن :
در چنين روزي در سال 1976 ميلادي ژاپن نخستين سفينه فضايي خود را به سوي كره ماه فرستاد . بر اين اساس يك ماهواره كوچك در مسير ماه قرار گرفت .
كناره گيري اولكسي از قدرت :
در چنين روزي در سال 1996 ميلادي يوزف ا ولكسي نخست وزير لهستان از قدرت كناره گيري كرد . پيشتر به او اتهام جاسوسي براي شوروي زده شده بود .
تولد كريستيان وولف :
كريستيان فون وولف فيلسوف بزرگ آلماني در چنين روزي در سال 1679 ديده به جهان گشود .
نظر شما