به گزارش خبرنگار مهر، حوالی ساعت ۱۳ و ۵۰ دقیقه شنبه خبرنگاران برای نخستین جلسه «کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید» از سوی روابط عمومی استانداری لرستان دعوت شدند، کارگروهی که چشم امید واحدهای تولیدی به آن دوخته شده تا شاید گرهی از هزاران مشکل این حوزه باز کند.
اهمیت فعالیت این کارگروه در استان لرستان در حالیست که این استان دارای نرخ بیکاری دو برابر میانگین کشوری بوده و در عین حال میزان تولید ناخالص و درآمد سرانه آن کمتر از نصف میانگین کشوری است که حاصل این آمارها این بوده که توان اقتصادی در استان لرستان نصف میانگین کشوری است.
شهرت عالمگیر زخم های کهنه صنعت لرستان
از سوی دیگر به گفته رئیس اتاق بازرگانی خرم آباد حدود هزار و ۶۰۰ واحد تعطیل یا نیمهتعطیل در استان وجود دارد که ۸۰ درصد آنها خارج از ظرفیت اقتصادی مشغول به کار هستند تا لرستان در زمینه فضای کسب و کار در انتهای جدول استانهای کشور قرار گیرد.
همه این عوامل دست به دست هم داده تا لرستان در زمینه محرومیت در حوزه تولید و صنعت به عنوان یکی از استانهای فقیر کشور شهره عام و خاص باشد به طوریکه این فقر و رکود با وجود زخم های صنعتی کهنه ای چون پارسیلون که قدمتی نزدیک به ۳ دهه دارد در کشور کاملا شناخته شده است.
در این میان با تشکیل «کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید» افکار عمومی لرستان در انتظار بودند که ببینند احیای این کارگروه چقدر می تواند در رفع مشکلات بیشمار این حوزه در لرستان موثر باشد تا چشم ها به خروجی جلسات این کارگروه دوخته شود.
مشکلات تولید لرستان «رسانه ای» نشود
در این راستا پس از اطلاع رسانی در زمینه برگزاری نخستین جلسه این کارگروه به ریاست استاندار لرستان در ساعت ۱۶ روز شنبه رسانه ها خبرنگاران خود را راهی این جلسه کردند تا در جریان اولویت های در دستور کار کارگروه قرار گیرند.
و اما ادامه این ماجرا در نوع خود جالب است، خبرنگارانی که برای پوشش این برنامه در محل دفتر استاندار لرستان حضور پیدا کرده بودند پس از مواخذه در زمینه علت و چرایی حضور در جلسه با طرح این موضوع که این جلسه «رسانه ای» نیست از پوشش اخبار این کارگروه محروم شدند.
ممانعت از رسانه ای شدن جزئیات تصمیمات اتخاذ شده در «کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید» در حالیست که وضعیت کنونی تولید و صنعت در لرستان به اندازه کافی برای مردم ملموس بوده و به نظر نمی رسد موضوع محرمانه ای در این میان باقی مانده باشد که بخواهیم مردم را از دانستن آن محروم کنیم.
از تجمع های کارگری در شهرستان بروجرد گرفته تا عدم پرداخت حقوق کارگران واحدهای تولیدی در دیگر شهرستانهای استان که هر بار کارگران را به مقابل فرمانداری و استانداری می کشاند مشت نمونه خروارها مشکلات موجود در این بخش است که مردم در جریان جزئیات آن قرار دارند، که با این تفاسیر معلوم نیست مسئولان دنبال پنهان کردن کدام ابعاد دیگر از این تلخی هایی هستند که کام صنعت و تولید لرستان را درگیر کرده است.
ابلاغ مصوبه دولت و امیدواری به رفع مشکلات تولید
آنچه مردم را در این شرایط دلگرم خواهد کرد قرارگیری در جریان جزئیات برنامه های مسئولان به ویژه مدیریت ارشد استان برای رفع مشکلات این حوزه است که به نظر می رسد با محروم کردن نمایندگان افکار عمومی برای انتقال این برنامه ها مسئولان مرتبط راه چندان مناسبی را در پیش نگرفته اند.
از سوی دیگر در جریان ابلاغ مصوبه تشکیل «کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید» در استانها توسط معاون اول رئیس جمهور در هیچ کجای مصوبه موضوعی در زمینه محرمانه بودن این جلسات و ممانعت از پوشش رسانه ای آنها مطرح نشده است.
در مصوبه ابلاغی از سوی دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور آمده است: به منظور بررسی و تبادل نظر و هماهنگی برای حل و فصل مشکلات و موانع فراروی واحدهای تولیدی، "کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید" در همه استانهای کشور و با عضویت استاندار (رئیس)، رئیس واحد استانی وزارت صنعت، معدن و تجارت (دبیر)، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، رئیس واحد استانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس واحد استانی وزارت جهادکشاورزی، مدیر کل امور مالیاتی استان، مدیر کل سازمان تأمین اجتماعی استان، مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان و رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان تشکیل میشود.
در این مصوبه بررسی علل رکود یا توقف واحدهای تولیدی و هماهنگی برای حل مشکل، بررسی و پیگیری رفع موانع مربوط به اشتغال با هماهنگی سازمانهای مرتبط از جمله سازمان تأمین اجتماعی، بررسی و ارائه راهکار در خصوص اختلافات و یا مشکلات اجتماعی نیروی کار، بررسی اختلافات واحدهای تولیدی با دستگاههای اجرایی استانی از جمله سازمان امور مالیاتی و ارائه راهکارهای مناسب، کمک به تسریع، تکمیل و راهاندازی طرحهای نیمه تمام تولیدی و حمایت و کمک به توسعه صادرات محصولات تولیدی استان به عنوان وظایف این کارگروه اعلام شده است.
بلاتکلیفی استانداری میان دعوت و عدم دعوت
مرور بندهای این مصوبه چیزی تحت عنوان محرمانه و یا لزوم جلوگیری از رسانه ای شدن جزئیات جلسات را به اذهان متبادر نمی کند، چه اینکه تحقق هدف دولت یازدهم در زمینه ایجاد روحیه امید در جامعه در گرو اطلاع رسانی از برنامه ها و فعالیتهای صورت گرفته برای رفع موانع و مشکلات است که به نظر می رسد هنوز این تدبیر دولت در میان مسئولان دستگاههای اجرایی استان چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.
از سوی دیگر مرور اخبار منتشر شده از استانهای مختلف نشان می دهد که با تدبیر استانداران در بسیاری از استانها رسانه ها به عنوان پای ثابت جلسات «کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید» بوده اند و اینکه در لرستان تصمیم به عدم میزبانی رسانه ها در این جلسات گرفته شده در نوع خود قابل تامل است.
به دور از این مسائل نکته دیگری که در نوع خود قابل توجه است دعوت اولیه رسانه ها برای پوشش برنامه از سوی روابط عمومی استانداری لرستان و سپس ممانعت از حضور رسانه ها در جلسه است که پارادوکس تلخی را پیش روی مخاطبان می گذارد که اگر از ابتدا قرار بر عدم پوشش رسانه ای این جلسه بوده است چرا از خبرنگاران برای پوشش برنامه دعوت شده و سپس با بی احترامی از جلسه به بیرون هدایت شده اند.
مشکلاتی که امید می رود پشت درهای بسته حل شود
این نوع برخورد با رسانه ها در حالیست که تاکنون هوشنگ بازوند استاندار لرستان در تعامل با رسانه ها پرونده مثبتی داشته و همواره از ظرفیت های این حوزه نهایت استفاده را برده است که البته امید می رود برخورد امروز با رسانه ها مطلعی برای استمرار این گونه برخوردها با اصحاب رسانه نباشد.
به هر روی «کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید» نخستین جلسه خود را پشت درهای بسته تشکیل داد تا کارگران واحدهای مختلف تولیدی و صنعتی لرستان و سیل عظیم بیکاران استان چشم به درهای بسته اتاق مدیران بدوزند، باشد که دست کم این جلسات غیررسانه ای بتواند در عمل گره گشای مشکلات این حوزه باشد ولو اینکه خبرنگاران و اصحاب رسانه مجبور باشند به مانند همیشه بی مهری مسئولان را به جان و دل بخرند.
نظر شما