به گزارش خبرنگار مهر علی رشیدی ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: امروزه آب از مقوله محلی خارج شده و یکی از مشکلات اصلی در روستاها، ناپایداری سفره هایزیرزمینی است
وی افزود: مسیر طولانی باید طی شود تا بتوانیم به منطقه ای برای تامین آب برسیم که سفره های زیرزمینی ناپایداری هستند.
این مسئول با اشاره به اینکه آب یک زبان مشترک می خواهد و در این بخش باید همزبان شویم ابراز داشت: رسانه ها می توانند در این زمینه تاثیر بسزایی داشته باشند و دقیق به مردم اطلاع رسانی کنند.
پایین بودن قیمت آب منجر به نابسامانی های آب شده است
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان تصریح کرد: پایین بودن و بیارزش بودن قیمت آب و تعرفه آب به ویژه در بخش کشاورزی باعث بخشی از نابسامانی های آب در کشور شده است.
رشیدی عنوان کرد: مشکلات کمی آب تاثیر بسیاری بر کیفیت آب گذاشته و برداشت بیرویه موجب اسیدی، شور و تلخ شدن آبها میشود.
وی با اشاره به اینکه یک وفاق ملی در موضوع آب به وجود آمده و در اولویت همه مردم قرار دارد افزود: استاندار کرمان در زمینه حل مشکل کم آبی همت ویژه ای به کار گرفته است.
رشیدی گفت: پنج هزار و ۱۷۷ روستا در استان کرمان که ۱۰ درصد از روستاهای سطح کشور را در برگرفته و با تبخیر و تعرق بسیار روبرو است؛ کرمان جز استان های خشک و نیمه خشک هستیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان در ادامه تصریح کرد: در جنوب و شرق استان کرمان نیاز به اطلاع رسانی بیشتری از وضعیت آبی استان برای صرفه جویی در آب وجود دارد.
این مسئول بیان داشت: در شمال استان کرمان برای مصرف بهینه آب اقدامات خوبی داشته ایم و کاهش مصرف داشته ایم.
وی اظهار داشت: در برخی از استان ها مردم گمان می کنند در بخش کشاورزی به دلیل کمآبی میتوانند از آب شرب استفاده کنند و در جنوب و شرق استان کرمان از این موارد بسیار است.
رشیدی با اشاره به اینکه آب مصرفی روزانه شهرها در ایران هر نفر ۲۵۰ لیتر است گفت: در روستاها آب مصرفی هر نفر روزانه ۱۷۰ لیتر است ما نیز باید در صرفه جویی تلاش جدی داشته باشیم.
۷۳۰ روستا فاقد آب آشامیدنی سالم
این مسئول با اشاره به اینکه در استان کرمان بیش از ۷۳۰ روستا فاقد لوله کشی و آب آشامیدنی هستند ابراز داشت: در ۹۰۶ روستا از طریق تانکر آب آبرسانی می کنیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان افزود: در استان کرمان در ۶۲۰ روستا که قبلا آب تامین شده، با کمبود آب مواجه هستند
وی در ادامه گفت: در این روستا ها کمبود بیش از ۷۰۰ لیتر آب در ثانیه است و برای جبران آن ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و امیدواریم با اتفاق نظری که در کشور به وجود آمده، اعتباری برای حل بحران آب به ویژه در استان کرمان اختصاص داده شود.
این مسئول ابراز داشت: طبق مصوبات ۱۷ گانه طرح همیاران آب استان کرمان طی سال گذشته ۳۸۰ کنتور شبکه تعویض، سه هزار و ۸۰۰ اشعاب غیر مجاز جمع آوری شده است.
رشیدی با اشاره به برنامه پنج ساله کشور تصریح کرد: طبق برنامه پنج ساله باید ۳۰ هزار کنتور خراب تعویض شود که در سال اول ۲۰ هزار از کنتورهای خراب تعویض شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان گفت: اولویت شرکت آب و فاضلاب استان کرمان با روستاهای فاقد آب است و بخشی از آب شرب روستاهای استان از طریق ۵۹۸ حلقه چاه تامین می شود.
رشیدی تصریح کرد: آب روستاهای کشیت، نسک، حرمک از توابع شهرستان گلباف شور و با EC بالا است ولی مشکل بهداشتی ندارد.
وی ابراز داشت: کشیت اولین روستایی است که شرکت آب و فاضلاب در آنجا آب شیرین کن نصب کرد و همچنین نصب آب شیرین کن برای حُرمک و کشیت در صورت تامین اعتبار انجام خواهد شد.
نظر شما