۲۷ دی ۱۳۸۴، ۱۱:۰۲

8 بهمن ماه :

سومين كارگاه آموزشي پروتئوميكس برگزار مي شود

سومين كارگاه آموزشي پروتئوميكس برگزار مي شود

سومين كارگاه آموزشي پروتئوميكس 8 تا 12 بهمن ماه در موسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي برگزار مي شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، اين كارگاه آموزشي در خصوص آشنايي با پروتئوميكس و پيشرفت هاي جديد، الكتروفورز دوبعدي، اسپكترومتري جرمي، بيوانفورماتيك در پروتئوميكس و كاربردهاي پروتئوميكس برگزار مي شود.

"پروتئوم" به پروتيين هاي بيان شده توسط ژنوم اطلاق مي شود و اشاره به كل پروتئين هاي بيان شده در يك سلول، بافت و جاندار دارد. مطالعه پروتئوم و تغييرات آن در شرايط محيطي مختلف و در فرآيند تكوين را پروتئوميكس (Proteomics) مي نامند.

در حال حاضر آزمايشگاه هاي مختلف در كشور، تحقيقات در اين عرصه را آغاز كرده و تعداد بيشتري در سال هاي آينده به فعاليت در اين زمينه خواهند پرداخت. حمايت از اين فعاليت و ايجاد هماهنگي و ارتباط بين آزمايشگاه هاي داخل كشور و ارتباط با فعاليت هاي بين المللي مي تواند نقش موثري در اعتلاي اين علم داشته باشد.

پروتئوميكس در زمينه گياهي علم نويني است البته شروع اين علم به سال 1950 برمي گردد ولي در سال 1996 به شكل ديگري و با ديدگاه جديدي به اين علم توجه شد.

با استفاده از اين علم مي توان پروتئين هاي مفيد گياهي را در زمان كوتاهي يافت در حالي كه بدون توجه به اين علم براي شناسايي پروتيئن هاي مفيد يا مضر زمان بسيار طولاني مورد نياز است.

همچنين مكانيزم هاي مختلفي كه مي توانند گياهي را نسبت به شرايط تنش مقاوم كند را مي توان از اين راه شناسايي كرد يعني مي توان گياهي را كه در برابر تنش خشكي يا رطوبت مقاوم باشد، ايجاد كرد و با انتقال اين خصوصيت به ديگر گياهان، گياهاني با تحمل بالا نسبت به تنش هاي محيطي توليد كرد.

کد خبر 278804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha