به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محسن فقیهی شامگاه یکشنبه در سیزدهمین همایش فعالان عرصه امر به معروف و نهی از منکر که در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر از فریضههای واجب الهی است، اظهار کرد: علمای شیعه و سنی بر امر به معروف و نهی از منکر تأکید کردهاند و در این موضوع با یکدیگر اختلافی ندارند.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری و مراجع تقلید نیز بر امر به معروف و نهی از منکر تأکید کردهاند، افزود: علت تأکید بر فریضه امر به معروف و نهی از منکر به این دلیل است که در حفظ اسلام و نظام اسلامی تأثیر دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه فلسفه قیام امام حسین(ع) بر امر به معروف و نهی از منکر بود، تصریح کرد: افرادی که آمر به معروف هستند در معرض خطرات قرار دارند و امروزه همگی به این فریضه مهم نیاز داریم و نباید از آن غافل شویم.
آیت الله فقیهی با اشاره به فضای مجازی و خطرات آن، ادامه داد: امروز فضای مجازی و دوستان ناباب زمینه انحراف جوانان متدینی که از خانوادههای نجیب هستند را ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه بقای ایمان و اسلام در دوری از انحراف است، اضافه کرد: باید سعی کنیم در این جامعه که دشمنان زیادی دارد و به دنبال منحرف کردن جوانان ما هستند، هوشیار باشیم و از گناه دور بمانیم.
امر به معروف و نهی از منکر دارای نکات ظریفی است
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه دوری از خداوند تبعات زیادی برای انسان دارد، بیان کرد: فسادهای مالی و فسادهای فرهنگی که در جامعه وجود دارد به دلیل این است که انسانها از یاد خداوند دور میشوند.
وی با بیان اینکه جایگاه و مقام انسانها و مال دنیا نباید سبب شود تا از مسیر الهی غافل شده و در گناه آلوده شویم، بیان کرد: انسانها باید سیم اتصال به خداوند را حفظ کنند و از گناه و شهوت و فساد دور باشند.
آیت الله فقیهی عنوان کرد: وظیفه امروز جوانان حرکت در مسیر اسلام محمدی و دوری از گناه است.
وی امر به معروف و نهی از منکر را دارای نکات ظریفی دانست و گفت: در تمام ابعاد سیاسی و فرهنگی و اجتماعی فریضه امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که ما باید در امر به معروف و نهی از منکر با بخشندگی رفتار کنیم، بیان کرد: در زمینه فریضه امر به معروف و نهی از منکر ابتدا باید یقین به معروف و منکر داشته باشیم و سپس امر به معروف و نهی از منکر کنیم و جان و مال و آبروی مردم را مورد توجه قرار دهیم.
فعالان عرصه امر به معروف و نهی از منکر قانون امر به معروف را به خوبی فرا بگیرند
در ادامه این مراسم حجت الاسلام علی سلیم زاده، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر قم با بیان این که خون شهید خلیلی زمینه تصویب طرح امر به معروف شد، اظهار کرد: خون شهیدان سبب شد تا طرح امر به معروف و نهی از منکر در مجلس به تصویب برسد و پس از گذشت بیش از ۳۰ سال در تاریخ نهم اردیبهشت ۹۴ فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر مورد تصویب قرار گرفت و به صورت قانون در آمد.
وی ادامه داد: فعالان عرصه امر به معروف و نهی از منکر باید قانون امر به معروف را به خوبی فرا بگیرند تا در راستای ترویج این فریضه الهی با مشکلی مواجه نشوند.
حجت الاسلام سلیم زاده تصریح کرد: ماده ۲۴ امر به معروف و نهی از منکر بسیار مهم است و دستور العمل اجرای آن توسط ستاد اجرایی میشود و دست ستاد امر به معروف و نهی از منکر در زمینه اجرای این قانون در استانها باز شده است.
نظر شما