احمد بخشایش اردستانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با مثبت قلمداد کردن چشمانداز مذاکرات هستهای اظهار داشت: معتقدم هر دو طرف مذاکره، به نوعی به دنبال توافق خوب هستند و احتمال میدهم که مذاکرات چند روز و یا حداکثر تا اوایل شهریور ماه تمدید شود.
وی با اشاره به دیدار اخیر مسئولان نظام با رهبر معظم انقلاب و بیانات ایشان درباره خطوط قرمز مذاکرات هستهای، گفت: به نظر من ایشان با بیان یک روایت ساده از تاریخچه مذاکرات هستهای، به دنبال دو هدف بودهاند؛ نخست اینکه مساله هستهای محور وحدت همه گروههای سیاسی باشد، نه عامل انشقاق.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: هدف دوم در بیان تاریخچه مذاکرات از سوی ایشان، این بوده است که ایشان پیش از این از دولتمردان خواسته بودند که این روایت ساده از مذاکرات را برای مردم داشته باشند، اما آنها به بهانه اینکه فکتشیت ایرانی به نوعی صادر شده، این روایت را نگفتند که در نهایت رهبری مجبور شدند، بگویند.
بخشایش ادامه داد: طرف مقابل میخواهد تا آخرین لحظه با حداقل انرژی صرف شده، حداکثر دستاورد را در مذاکرات داشته باشد و به همین دلیل به دنبال افزایش دوره محدودیت هستهای در ایران از ۱۰ تا ۲۵ سال است و از سوی دیگر حفظ شاکله تحریمها را دنبال میکند، چرا که تصور میکند این تحریمها باعث شد ایران به پای میز مذاکره بیاید.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به تلاش طرف غربی و آمریکاییها برای حفظ شاکله تحریمها از طریق تشکیل یک شورای هستهای در زیرمجموعه فصل هفتم منشور ملل متحد اشاره کرد و گفت: به نظر من آنها تلاش میکنند تا با تشکیل چنین شورایی که متشکل از کشورهایی مانند پنج عضو دائم شورای امنیت است، در صورتی که توافقی حاصل شد و به زعم آنها جمهوری اسلامی تعهدات خود را نقض کرد، از طریق همین شورا و به صورت سریع، موضوع تحریمهای قبلی را برگرداند و درواقع به دنبال طرح «ماشه» هستند.
بخشایش اردستانی در توضیح این مساله گفت: اگر آنها بخواهند بعد از این هم در قالب شورای امنیت، تحریمها را بازگردانند، با خطر وتوی چین و روسیه مواجه هستند؛ به همین خاطر به دنبال تشکیل چنین شورایی میروند.
آمریکا از ۱۹۵۳ تاکنون علیه ایران توطئه میکند
وی با بیان اینکه آمریکاییها از سال ۱۹۵۳ تاکنون مدام به دنبال فشار و توطئه علیه ایران بودهاند، اظهار داشت: آنها حتی در هنگام ملی شدن صنعت نفت نیز همصدا با انگلیسیها میگفتند «ملی شدن صنعت نفت ایران، صلح جهانی را به خطر میاندازد»؛ بعد از پیروزی انقلاب نیز تحریک عراق برای حمله به ایران، تجهیز منافقین و حمایت از آنها در کنگره آمریکا از دیگر توطئههای آنها بوده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطر نشان کرد: بنابراین قبل از مساله تحریمها، آنها با روشهای دیگر به دنبال فشار در ایران بودهاند و تنها تفاوت شرایط فعلی با گذشته این است که امثال جان کری و اوباما به دنبال بهرهبرداری از موضوع تحریمها و مذاکرات برای پیروزی در رقابتهای سیاسی داخل آمریکا هستند.
نظر شما