۱ بهمن ۱۳۸۴، ۸:۳۱

مدير نشر ثالث در گفتگو با مهر :

دولت به جاي يارانه كاغذ ، يارانه تبليغ كتاب بدهد

دولت به جاي يارانه كاغذ ، يارانه تبليغ كتاب بدهد

محمد علي جعفريه - مدير نشر ثالث ، گفت : اختصاص ساليانه بيست درصد از يارانه هاي دولتي حوزه نشر به مخاطبان كتاب بر اساس برنامه پنج ساله چهارم مي تواند تاثير چمشمگيري در رونق مطالعه و كتابخواني داشته باشد ؛ امري كه متاسفانه كمتر به آن توجه مي شود .

اين ناشر در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر ، با بيان اين مطلب ، افزود :  دولت مي تواند به جاي مبلغي كه هر ساله براي خريد كاغذ به ناشران پرداخت مي كند ، مبلغي را براي تبليغات كتاب در اختيار صدا و سيما بگذارد تا كتابهاي منتشر شده را در تلويزيون تبليغ كنند .

وي با اشاره به لزوم حمايت دولت از كتاب پس از مرحله انتشار ، گفت :  سياست دولت براي حمايت از كتاب در مرحله پيش از چاپ در عمل با شكست مواجه شده و تجربه اين سالها نشان داده است كه اين مساله مي تواند اشكالات زيادي را به همراه داشته باشد كه افزايش ميزان ناشران و موفق نبودن سياست پرداخت يارانه براي خريد كاغذ به ناشران از نشانه هاي آن است .

محمد علي جعفريه افزود : دولت مي تواند مبلغي از بودجه ساليانه اي را كه براي خريد كاغذ به نشر اختصاص مي دهد به تجهير كتابخانه ها اختصاص  دهد و از اين طريق ، بيشتراز كتاب چاپ شده حمايت كنند تا از كتاب چاپ نشده .

اين ناشر با اشاره به قانون برنامه پنج ساله چهارم توسعه اقتصادي فرهنگي و اجتماعي كشورگفت : برنامه اختصاص سالانه بيست درصد از يارانه هاي دولتي بخش توليد به بخش مصرف سياست درست و حساب شده اي است كه متاسفانه در حوزه نشر به آن توجه نمي شود و در سالهاي اخير شاهد هستيم كه در رابطه با اين قانون تلاشي صورت نگرفته است .

جعفريه به دولت پيشنهاد كرد : دولت مي تواند به جاي مبالغي كه هرساله براي حمايت از نشر در كشور اختصاص مي دهد با تصويب قوانيني كه بار مالي هم براي دولت ندارد از اين صنعت حمايت كند ؛ قائل شدن معافيت هاي مالياتي و بخشيدن هزينه هاي آب ، برق و عوارض شهرداري ها از جمله حمايت هايي است كه دولت مي تواند از ناشر، كتابفروش و كتاب انجام دهد و هيچ هزينه اي هم براي دولت ندارد .

مدير نشر ثالث با دعوت از نمايندگان مجلس به توجه بيشتر به كتابخانه هاي عمومي  و توجه به  نوسازي  و تجهيز اين نهاد گفت : هم اكنون كتابخانه هاي عمومي يكي از بخش هايي است كه كمتر به آن توجه مي شود و از طريق تاسيس كتابخانه هاي جديد مي توان از نشر كشور حمايت كرد .

وي تصريح كرد : طرحهايي مانند صندوق حمايت از نشر كه در روزهاي اخير مطرح شده است ، در صورتي مي تواند موفق باشد كه كار كارشناسي و بررسي همه جانبه در مورد آن از سوي ناشران حرفه اي و فعالي صورت بگيرد و تمام ابعاد و جوانب آن مورد دقت قرار گيرد .

مدير نشر ثالث تصريح كرد : اگر دولت تا آنجا كه ممكن است تصدي خود را در امور اقتصادي و اجزايي نشر كاهش دهد و نظارت عالي خود را در نشر حفظ كند مي توان به آينده نشر در كشور اميدوار بود .

به گفته وي ، تجربه سالهاي پس از انقلاب نشان داده است كه دولت در امر تصدي حوزه نشر نمي تواند موفق عمل كند و براي رونق اين حوزه  بايد امور را به بخش خصوصي و فعالين اين حوزه واگذار كند و تنها نظارت عالي بر ناشران و حوزه نشر را بر عهده بگيرد . 

کد خبر 280086

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha