يك روانپزشك در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، ضمن تاكيد بر ارتباط بين شادي و اوقات فراغت گفت: شادي با اوقات فراغت كه هدفمند و به نحوي موثر بگذرد نه تنها منافاتي ندارد بلكه كاملا در يك راستا است.
دكتر عمران رزاقي افزود: چنانچه اوقات فراغت مردم به خصو ص جوانان در جهت مثبت و هدفمند سپري شود مسلما زمينه ساز "شادي" آنها خواهد شد. اگر جوان كار داشته باشد يكي از مهمترين دغدغه هايش برطرف خواهد شد . آن وقت است كه مي تواند به فكر هدفمند كردن و برنامه ريزي اوقات فراغت خود در روزهاي " عيد " باشد.
وي در عين حال يادآور شد: براي " شاد " بودن در زمان اعياد ، لازم نيست كار خارق العاده اي انجام داد بلكه همان برنامه هاي روزانه به علاوه برنامه ريزي براي بودن در كنار آنهايي كه دوستشان داريم ، خود از مهمترين عوامل ايجاد شادي در بين شهروندان است.
رزاقي وجود اعياد سنتي و مذهبي را بهانه خوبي براي شاد بودن دانست و گفت: به جا آوردن سنتهاي كهن هر يك از اين اعياد مي تواند نقش مهمي در شاد شدن افراد داشته باشد.
وي بر خلاف بسياري از همكاران خود ، جامعه ايران را افسرده ندانست و تصريح كرد: هيچ يك از تحقيقات انجام شده به خصوص در 5 ساله اخير حكايت از حاد و بالا بودن آمار " افسردگي " در بين ايرانيان نداشته است. درست است كه به دليل عواملي مانند : اختلاف فرهنگ هاي ناشي از مهاجرتهاي فراوان ، شهرنشيني و يا هسته اي شدن خانواه ها و كم توجهي به سنتها ، فاصله ها بيشتر شده است اما اين دليلي بر افسرده بودن جامعه نيست. بر اساس همين مطالعات انجام شده ميزان " افسردگي " ايرانيان تقريبا با ساير كشورهاي جهان برابر است.
نظر شما