به گزارش خبرگزاري مهر روز يكشنبه 2 بهمن "عبدالله بن عبدالعزيز" پادشاه عربستان سعودي سفر دوره اي خود را به كشورهاي چين ، هند ، مالزي و پاكستان آغاز كرد و پكن نخستين ايستگاه اين مقام سعودي است . راههاي گسترش روابط در تمام سطوح سياسي ، اقتصادي ، فرهنگي و تقويت همكاريهاي استراتژيك مطابق همه سفرهاي بين المللي در دستور كار ميزبانان و ميهمانان اين سفر دوره اي خواهد بود .
در اين بين جمهوري خلق چين با توجه به شخصيت حقوقي خاص خود در عرصه بين المللي از جايگاه ويژه اي برخوردار است . سفر پادشاه عربستان اولين سفر مقام بلند پايه سياسي عربستان به چين محسوب مي شود . عمر روابط ديپلماتيك دو كشور تنها به 15 سال برمي گردد و پيش از آن دو كشور تحت تاثير سياست خشك كمونيستي و سلفيگري روابط با يكديگر را غير عملي ساخته بودند اما با فروپاشي نظام دو قطبي و كاهش نقش ايدئولوژي در سياست خارجي دو كشور ، رياض و پكن به ايجاد روابط در عرصه هاي اقتصادي ، سياسي و نظامي ترغيب شدند .
در مقطع كنوني كشور چين از رشد اقتصادي موزون و قابل توجهي برخوردار است و دومين مصرف كننده انرژي نفت جهان پس از آمريكا مي باشد و براي صنعت رو به رشد خود نيازمند ايجاد امنيت انرژي براي آينده است . در طرف مقابل عربستان سعودي نيز با بهبود بازار نفت به دنبال تقويت بخشهاي اقتصادي غير نفتي مي باشد . بر همين اساس نياز چين و رياض يك نياز مكمل است و هر دو كشور مي توانند در حوزه هايي كه مطمع نظرشان است مانور دهند .
به گزارش مهر ، با توجه به اينكه سفر پادشاه عربستان به دعوت رسمي مقامات پكن صورت گرفته است ، مي توان به دغدغه مسئولان چيني به منظور تامين امنيت انرژي براي اقتصاد رو به رشدشان پي برد . در شرايط كنوني ، با توجه به بالابودن سطح تقاضا و پايين بودن ظرفيت مازاد توليد و همچنين وجود ناامني در حوزه هاي توليدي ، پيش بيني مي شود قيمت اين ماده استراتژيك از مرز 80 دلار در آينده نيز فراتر رود و آثار تورمي بدي را بر روي اقتصاد در حال رشد چين بگذارد .
بر همين اساس بنا بر مصاديق فوق ابهامات موجود در بازار نفت مي تواند به عربستان اين فرصت را دهد كه سرمايه هاي خارجي بيشتري را براي گسترش ميادين نفتي اش جذب كند و موقعيت ويژه اي را در روابط تجاري بزرگترين كشور پر جمعيت جهان بازي كند .
نظر شما