دبير انجمن قلم ايران در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : ادبيات انقلاب محصول و زائيده خود انقلاب و نويسندگاني هم كه در اين عرصه پرورش يافتند ، كساني بودند كه كه با لمس وقايع آن دوران ، تجلي بخش مسائل بيروني اجتماع و تحولات دروني خود شدند .
راضيه تجار وجود مولفه هايي چون دين و خدا محوري، شهود و شهادت و دگرگوني دروني شخصيت هاي داستانهاي انقلابي را مايه تفاوت آن از ساير نحله هاي ادبي برشمرد و افزود : نويسندگان اين نوع ادبيات صاحب معيارهايي اخلاقي و معنوي هستند كه تخطي از آن را جايز ندانسته و در طي سالهاي گذشته به آن وفادار بوده اند.
پديد آورنده رمان " كوچه اقاقيا " با اظهار اين مطلب كه اغلب اين نويسندگان به موضوع جنگ بيش از انقلاب پرداخته اند ، ادامه داد : ادبيات ايران در سه دهه گذشته بسيار پركار و موفق بوده و حتي در ادبيات محض نيز آثار قابل تاملي نوشته شده است ، اما بايد اذعان كرد كه در اين حوزه هنوز به نقطه اي ايده آل و ماندگار دست نيافته ايم.
نويسنده رمان " جاي خالي آفتابگردانها " تصريح كرد : اگرچه در موضوع انقلاب و پرداخت عميق به اين برهه حساس تاريخي، اثري شاخص و جريان ساز به چشم نمي خورد اما از حق نبايد گذشت كه خود انقلاب و سه دهه اي كه از عمر آن گذشته، عامل اصلي پرورش نويسندگان و خلق آثار فراوان بوده است. در طول اين زمان استعدادهاي زيادي به ويژه در ميان بانوان ظهور كرده كه با قبل از انقلاب قابل قياس نمي باشد و به طور قطع در همين تكثر، اتفاق هاي خوشايندي خواهد افتاد.
اين مدرس داستان نويسي با اشاره به آثاري كه در قالب زندگينامه هاي داستاني پديد آمده اند گفت : در ادبيات زندگينامه - داستاني ، آثار زيادي به وجود آمده كه اگرچه فاقد جنبه هاي تخيلي است اما قابليت پرداخت رمان را نيز دارند و در صورتي كه نويسنده با آن ارتباط لازم را برقرار سازد، مي تواند به برداشت هاي داستاني هم دست پيدا كند.
وي افزود : ازاين دست كارها نوشته هايي هم وجود دارد كه با تاثيرپذيري از شخصيت امام خميني (ره) شكل گرفته اند ولي بايد اين نكته را در نظر گرفت كه شخصيت بزرگ و دست نيافتني امام با همه ابعاد شخصيتي ايشان ، آن چنان كه شايسته است هنوز به ادبيات و هنر ما راه نيافته است. البته نادر ابراهيمي ترسيم شخصيت حضرت امام را دستمايه كار قرار داد كه متاسفانه شرايط جسماني اش مانع از ادامه كار توسط او شد.
راضيه تجار در ادامه به مهر يادآور شد : ادبيات پاك ، معنوي و خدا محور انقلاب چه در حوزه شعر و چه در داستان، حامل ويژگي هايي است كه در مجموع، برخاسته از افكار و آموزه هاي امام خميني (ره) قلمداد مي شود. خوشبختانه هنرمندان ما در تمامي عرصه ها توانسته اند به دريافتي شايسته از انقلاب برسند و اگر آثار آنها را در سينما و داستان و شعر و ... كنار هم قرار دهيم مي توانيم شاخصه هاي مشترك آنها را در اين زمينه مشاهده كنيم.
اين نويسنده همچنين با اشاره به تغيير محتوايي و نگرش برخي آثار ادبي دفاع مقدس اظهار داشت : اگر امروز مي بينيم كه برخي نويسندگان نگاهي حزن آلود، تلخ و تاريك را سرلوحه داستان هاي جنگي قرار مي دهند، به دليل تغيير بينش آنها به آن رويداد است كه نوعي تمرين يا واكنش گذرا نشان مي دهد. نمي توان به كسي گفت چگونه بينديش يا بنويس اما نويسنده نيز نبايد اسير كف زدن ها و يا مذمت ها قرار بگيرد. نويسنده بايد به درون خود رجوع كند.
وي در پايان به مهر ، تصريح كرد : اين كه بعضي از دوستان در مسير انتقادي يا تلخ انديشي نسبت به رويداد دفاع مقدس حركت مي كنند، باز هم نمايانگر رويكرد و توجه آنها به همان اتفاقات است كه تجربياتي اجتناب ناپذير و مقطعي به شمار مي روند. بايد به جايي برسيم كه آفتاب حقيقت را نشان دهيم و حقيقت جنگ ما، در كليت خود فاقد سياهي و پلشتي بود.
نظر شما